Idag döps ungen…


Det är knappast någon som missunnar Victoria och Daniel deras lilla Estelle, det är en märklig och om-
tumlande sak att bli förälder och på det sättet skiljer sig inte föräldraskapet för familjen Bernadotte från Tures och Märtas ute i Hökarängen.

Det som skiljer är förstås tryggheten, heter man Bernadotte så har man en helt annan verklighet, man behöver aldrig oroa sig för ett arbete, och blir man sjuk så behöver man inte oroa sig för att den borgerliga regeringen skurit ned det man kan få från försäkrings-
kassan. Gäller det sjukvård så får man den absolut bästa sjukvård som finns i landet, livet är så mycket enklare när man aldrig behöver kliva ut ur sin gräddfil.

Ser man på tidningarna idag, framförallt kvällspressen, så verkar det som om journalist-
kåren totalt tappat fattningen. Många jag känner får ett hysteriskt anfall bara de ser eller hör Ebba von Sydow, det är inte vettigt. Vill man så kan man ju gå med i republikanska föreningen, men frågan är om det hjälper. Själv känner jag mig relativt ondsint inför kunga-
fjäsket, men irritationen sträcker sig bara till en stark önskan om åska, storm och drivis. Tyvärr så har inte SMHI något sådant i sikte.

Lyckligtvis så behöver man inte titta på TV eller läsa tidningar. Har man en blogg så kan man välja en lätt respektlös rubrik, alltid retar det någon rojalist…

it Andra om: , , , , , , , , , , ab123 sr svt gp12 dn12345 svd123456


11 svar till “Idag döps ungen…”

 1. Dråpligast just nu tycker jag är diskussionen kring att kungen bjuder in de övriga kungabarnens respektive flick-/pojkvänner, Sofia Hellqvist och Chris O’Neill. Eftersom de ännu inte är gifta – och dessutom synnerligen ofrälse – betraktas det som ett etikettsbrott. Och eftersom väldigt mycket just nu handlar om kungafamiljens image framställs det som om kungen är ”modig” och ”modern”.

  Man frågar sig: ur vems synvinkel? Lyfter ens de gästande utländska kungligheterna på ögonbrynen?

  Det här utgör ett bra exempel på vilken pseudovärld monarkin lever i. Det finns pseudoregler som de kan pseudobryta mot – och därför är de pseudomoderna.

  • Etikettsbrott och etikettsbrott – Bernadottesläkten härstammar ju själva från en republikansk livsåskådning…som de förvisso glömde av snabbt när de blev kungliga :)

 2. Ja det är lite av hysteri, läste den senaste ”historien” hos Sven Tycker.
  ”Alla barnen leker med sin morfar – utom Estelle. För han är på bordell.”
  Var hittar folk allt ifrån? :D

 3. Idag kan väl alla som vill få känna litet fest och glädje inför Estelles dop, man behöver det ibland.
  SMHI har sagt att det finns risk för åska, dock lär vi slippa storm och drivis.

  Är man född prinsessa kanske man inte behöver oroa sig för materiella ting, men det är många icke kungliga som slipper också. I Djursholm finns det åtskilliga barn som föds in ett rikt hem.

  Som en Svensson behöver man istället inte oroa sig för att stöta på en fotograf vart man än går, att vara en ständigt bevakad prinsessa kan inte vara så kul alla gånger.

  Jag tror nog att du Jinge tittar på dopet ändå, men det behöver du inte erkänna.
  Annars kan du väl åka in till Slottsbacken och ta litet fina bilder!

  • Jag tror nog att du Jinge tittar på dopet ändå, men det behöver du inte erkänna.
   Annars kan du väl åka in till Slottsbacken och ta litet fina bilder!

   Jag tittar inte, det kan du vara förvissad om. Däremot övervägde jag ett tag att åka in och ta bilder på när de kommer ut på balkongen, men jag gör inte det, för mycket folk för att kunna fotografera eftersom jag behöver använda stativ.

   • Jag skulle inte se på dopet eller övrigt kungafjant i teve ens under pistolhot…

 4. Undrar om alliansen ger dop-gåvor & vad det isåfall kan vara? En kaffekokare? Plåtfälgar till sommardäck? Alliansen är ju känd för sitt klena omdöme när det gäller presenter åt fint folk. Och inte bara när det gäller detta, för övrigt. Man är känd för sitt klena omdöme.