Hur tänkte Dala-Demokraten?

Nu kommer det bli fortsättning på debatten om massmördaren Mohammed Mareh i Toulouse, Göran Greider skrev en artikel i Dala-Demokraten som fick varenda sten att snurra runt vilket innebar att det visade sig vad som kan dölja sig under stenar som man vänder upp. Flera av de kommentarer som skrevs i tidningen är klart åtalbara, och det förvånar mig att man överhuvudtaget tillät kommentarer.

Greider i Dala-Demokraten: ”Bilden av honom kommer framöver att klarna, men redan nu framstår han som ett tragiskt exempel på hur en instabil människa slits sönder av sin tid: Han hatade militären för kriget mot talibanerna och han hatade Israel för vad den israeliska militären utsatt palestinierna för.

Mohammed Mareh – söndersliten av de globala krigen och motsättningarna, men också av det franska samhälle där klassorättvisorna och främlingsfientligheten är starka.

Och så blir hans öde och de brott han misstänks för en spelbricka i det pågående franska presidentvalet. Det är nog ingen överdrift att påstå att sittande president Nicolas Sarkozy nu griper varje möjlighet att exploatera händelsen. Han framträder som republikens beskyddare och manar till nationell samling – alltså samme politiker som nyss flirtade hejvilt med de högerextrema franska väljarna.”

De skribenter som kommenterade Greiders artikel är de som var knäpptysta då Breivik hade mördat sjuttiosju personer, varav de flesta ungdomar. Men Dala-Demokraten gav dem chansen, och de tog den. Jag har kvar kommentarerna men har för säkerhets skull gjort dem oskarpa här, den sortens åsikter och det sättet att uttrycka dem på tyder på ett hat som definitivt inte är friskt hos många av dem som kommenterade.

Nu har tidningen stängt av kommentarsfunktionen och tagit bort kommentarerna helt, men frågan är väl nu hur många som liksom undertecknad som hann kopiera. Dessutom finns de säkerligen kvar i Googles cache, men det visar tydligt att kommentarer ska godkännas innan de släpps fram då man skriver om kontroversiella saker. Och nej, jag kommer inte skicka kommentarerna till dem som frågar efter dem.

Göran Greider skriver ingenting som inte stämmer, men uppriktigt sagt så förvånar det mig att tidningen hade funktionen påslagen, nu hann det komma omkring 600 kommentarer. Hur tänkte Dalademokraten?

Jag släpper fram kommentarer som följer de regler som finns för bloggen.

it Andra om: , , , , , , svt sr1 dn1 svd1 ab

  16 comments for “Hur tänkte Dala-Demokraten?

Comments are closed.