Hur behandlar Assad rebeller som ger upp?

Syrien har med stöd av Ryssland, Hizbollah och andra styrkor tillfogat terrorismen den största förlusten hittills i världen – även massmedia har missta detta. Inga rapporter finns om övervåld mot terrorister. De får som regel fritt bege sig till terroristkontrollerat område på annat håll, såvida de inte väljer att ge upp och få amnesti. Vilken mildhet! Massmedia tycks ha missat också detta. Däremot har de inte missat att leverera desinformation i olika frågor.

Denna artikel publicerades för ett år sedan. Syriens milda amnesti-politik är ingen nyhet. Etablerade massmedia har dock missat detta. ”Svår materia”, eller …?

Nyligen har 86 Takfiri (muslim som anklagar vissa andra muslimer för kätteri, en beteckning för religiös sekterism) militanta lagt ned sina vapen och vänt sig till den syriska armén i Aleppo och Damaskus provinser, meddelade tjänstemän på lördag. ”Efter segrarna för den syriska armén och dess allierade runtom i, speciellt i Aleppo-provinsen i norr och vid Damaskus, har minst 86 militanta fastställs vapen och överlämnats till de behöriga myndigheterna”, sade källorna.
Fram till förra året så skedde de flesta kapitulationerna i Homs och Damaskus-provinserna, men nu har ett växande antal militanta lagt ned vapnen också i andra delar av landet. När armén vinner fler segrar så kommer fler militanta lägga ned vapnen för att rädda sina liv.
Syrien - rebeller ger upp
* Förra söndagen överlämnade sig 116 Takfiri militanta till den syriska armén i Homs-provinsen.

* Den 12 december gav cirka 20 Takfiri-terrorister i Hama-provinsen upp kampen och vände sig till myndigheterna för att njuta av allmän amnesti utfärdats av president Bashar al-Assad, som har funnits på plats under de senaste åren.

* ”Den syriska regeringen har lovat att förlåta alla som lägger ned vapnen frivilligt och har hållit sitt löfte så här långt och det har uppmuntrat oss att ge upp kampen, speciellt med tanke på att regeringstrupperna, säkerhetsstyrkorna (NDF) och Hizbollah som får flygstöd av de syriska och ryska flygvapnet har haft framgångar i striderna” sa en av dem som överlämnade sig i Damaskus den 5 december.

Den enligt uppgifter karismatiske Zahran Alloush för den så kallade Islams armé ( Jaysh al-Islam) samt några av hans män i östra Ghouta nära Syriens huvudstad Damaskus dödades enligt uppgifter av ryska flyganfall eller av den syriska armén på juldagen.
Allousch
Uppgifterna har bekräftats från olika håll, bl.a. av syriska statliga media och Londonbaserade
Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
Jaysh al-Islam var den grupp som främst ansvarat för de dagliga granatattackerna mot civila områden inne i Damaskus. Det är en av de starkaste rebell-organisationerna och har bl.a. fått stöd av Saudiarabien. Den bildades genom sammanslagning av tiotals organisationer för ett par år sedan. Vissa av dem hade en religiös bas i salafismen, liksom Saudiarabien och IS. Rebelledaren beskrivs av radions Cecilia Uddén och av Syrienkännaren Aron Lund som en hårdför extremist.

i Andra om: , , ,, , , , , , , FN-stadgan

Straffrihet åt rebeller som ger upp Dödad topprebell Gulf News USA vägrar samarbeta mot IS Pakistan motsäger sig att Assad ska bort Pakistan med i Saudiarabiens allians