Hundra höns och fem hustrur?


Rubriken gäller de uppgifter som gäller al-Qaidas omslagspojke Usama bin Laden. Det måste vara sant för jag har läst det i tidningen. Bor man i ett litet fort med höga murar och dessutom håller sig med det rubricerade sällskapet så måste det tyda på ett betydande tålamod alternativt goda hörselskydd.

Huruvida bin Laden är dödad eller finns i amerikansk fångenskap kan jag inte bedöma, men jag har givetvis lagt märke till att andra är övertygade om att han är skjuten. Det kan givetvis vara så, men hanteringen av det hela kommer definitivt inte minska alla de konspirationsteorier som luften är full av. Själv har jag alltid gillat den som gjort gällande att bin Laden levde ett stillsamt förortsliv någonstans i USA, men omgärdad av murar med hundra kacklande höns låter nästan lika bra.

Av fruarna så sägs det att några av dem har stuckit ifrån honom och att det endast var två eller tre kvar bakom murarna. Att spinna vidare på den tråden är frestande, men jag avstår tillsvidare.

DN: ”En vecka efter att amerikanska specialstyrkor sköt ihjäl Usama bin Ladin inne i Pakistan skärper USA kritiken mot den pakistanska regeringen. Barack Obama sade i en tv-intervju att den dödade terroristledaren Usama bin Ladin måste ha haft något slags stödstruktur inne i Pakistan för att ha kunnat vistas oupptäckt i militärstaden Abbottabad i minst fem år.”

Obama har givetvis rätt i det, bin Laden hade support i både Pakistans regering och i dess armé. Egentligen kan det tyckas underligt att en person som bin Laden har ett sådant stöd, men religiös extremism är alltid svår att förstå. Det är bara att titta på vissa religiösa sekter som svenska pingstförsamlingar, Plymouthbröderna, Opus Dei och Livets ord så förstår man att vansinne ibland kan ta sig den sortens uttryck, och att det kan samla relativt många anhängare.

Ett bekymmer i sammanhanget är förstås att USA har varit en av Pakistans sponsorer, och uppenbarligen har man inte gjort något åt landets innehav av kärnvapen. I SvD sägs det att USA nu har delat ut ett dödligt slag mot al-Qaida, men det tror jag inte ett ögonblick på. Den främsta anledningen är förstås att al-Qaida inte är en toppstyrd organisation, om det ens är en organisation. Mycket talar för att det bara är ett allmänt namn för vissa religiösa galningar, ett namn som missbrukas av både galningarna och media. Och så länge media tjänar på al-Qaida så kommer de att valsa vidare på löpsedlarna.

it Andra om: , , , , , , dn1234 svd12 ab123 ex123 sr svt gp1


5 svar till “Hundra höns och fem hustrur?”

 1. Usama Ben Ladin gömde sig med barn och fruar i Pakistan , Det var många som trodde att han fanns i Afghanistan och slog mot Amerikanerna
  Han som uppmanade alla muslimer att resa sig och fortsätta sin kamp mot den stora satan USA samtidigt gömde han sig för rädsla för döden
  Detta visar att Ben Ladin var inte en hjälte utan en feges som skickade ungdomarna till döden medan han njöt livet med sina 5 fruar

  Enligt islamiska webbplatser har många martyrskap arbetssökande fötts efter Ben Ladins död , Hans anhängare betraktar honom som lika stor som USA och dessa har fått namnet Ben Ladins nation
  Vissa fanatiker betraktar honom som helgonet medan andra vill att han ska ruttna i helvete , Någon som skrev att Allah besegrades och att muslimerna får söka sig en annan gud

 2. Man får hoppas någon av rang börjar kvittra om vad som egentligen hände.

  Allvarligt är väl att Obama tycker att Osama ”förtjänade att dö”…utan egentliga bevis,dessutom sägs det att han kunde tagits levande. Men det kanske var en annan skäggig gubbe?

  Höns och fruar och Viagra..leversjuk,njursjuk,dialys etc. Hur lågt kan man sjunka i smutskastningen?

  Det luktar Amerikansk traditionell skunk hela vägen…

  • Det kan dock vara så att Obama spelar John Wayne nu för att i ett nästa skede börja kunna dra tillbaka soldaterna utan att riskera bli beskylld för att vara en vek icke-amerikan med dold kommunistisk agenda.

 3. Man önskar att svensk media fortsatt sin ”research” på plats, lokalbefolkningen i området såg ju ut som frågetecken när PÅSTÅENDET berättades för dem. Typ: ”..EH??”. Men man får ju sina säkra uppgifter från annat håll, så jag gissar att det kändes onödigt. INTE EN ENDA AVVIKANDE MEDIARÖST I BLASKORNA ELLER TV. Det måste bero på att man vägrar publicera sådant, man har likriktat debatten lika beslutsamt som Goebbles skulle ha gjort. ”Påståendet” i sig med sina detaljer är ju så pass utmanande overkligt & osannolikt att man undrar om det i själva verket är någon form av ”lojalitets-test”? Och nog verkar den rätta poliriska & mediala lojaliteten finnas alltid. MVG eller 5+. Bäst i klassen kanske?

 4. Att religiösa extremister har stort stöd är svårt att förstå, verkligen. I världen finns det en världsomspännande sekt som ända tills 1996 trodde att jorden var i universums centrum bara för att det stod i bibeln, som motsätter sig kvinnors rätt att göra abort och som i praktiken är ett paradis för pedofiler. Vad heter den nu igen…jo, Katolska Kyrkan.

  F.ö. har det här varit en TP-fråga. ”Vilken är världens största sekt?” – Svar: Katolska kyrkan.