Hövding föll på eget grepp

Nu försöker Gotlands landshövding Marianne Samuelsson slingra sig. Hon slingrar sig till den grad att en metmask i jämförelse ser ut som en stelopererad femtumsspik.1

AB: ””Jag är lockad i en fälla av en illojal medarbetare med en egen politisk agenda”. Det skriver Gotlands landshövding Marianne Samuelsson i ett uttalande på tisdagen. I uttalandet försäkrar Samuelsson att hon besjälas av allas lika rätt inför lagen och att det är absurt att påstå att hon särbehandlat Payex-ägaren Max Hansson i samband med ett strandskyddsärende.”

Den ”fälla” som hon ger sken av att ha utsatts för var i så fall gjord av en skicklig buktalare. Sveriges Radio plus TV-kanalerna har nämligen sänt det avsnitt där hon gör skillnad på folk och folk. Publiken har själva hört henne tala om Gotlands största företagare, och folk vet idag hennes inställning. Skulle hon klara sig ur den här knipan så är det verkligen illa ställt med demokratin i konungariket.

Hon säger sig vilja fortsätta som landshövding för Gotland om regeringen har förtroende för henne, det

Landshövding

betyder att gotlänningarnas åsikter i frågan uppen-
barligen helt saknar betydelse. Landshövdingen faller på eget grepp, sedan skyller hon på andra.

16.30: Nu har Marianne Samuelsson avgått!

i Andra om: , , , , , ab1 dn1 svd12 dps ex gp n24 t

[tags]Marianne Samuelsson, Korruption, Landshövding, Gotland, Skandal, Politik[/tags]

 1. fritt citerat efter Lasse Strömberg []

  18 comments for “Hövding föll på eget grepp

 1. 4 augusti, 2009 at 14:38

  Hon som många andra är bara rädd för att bli av med sina pengar och privilegier. Det är oerhört pinsamt att höra människor slingra sig på detta sätt. Hon hamnar i samma fack som Wanja Lundby Wedin.

 2. 4 augusti, 2009 at 14:59

  Sant. I vart fall behöver man inte vara övertydlig… :-P

 3. Jan Carlén
  4 augusti, 2009 at 15:26

  Tanten verkar ha lite psykopatiska drag. Skyller på andra så fort det går lite snett. Det hon sa kan dessutom tas ur sitt sammanhang hur mycket som helst. Det kan ändå inte misstolkas. Det är skillnad på folk och folk. Kristallklar ståndpunkt Samuelsson.

 4. 4 augusti, 2009 at 16:33

  Ja det var väl svårt att undvika. Det underlättade givetvis att hon var miljöpartist.

 5. Lars
  4 augusti, 2009 at 16:44

  Varför i helsike säger Odell att hon ska erbjudas nya uppgifter på regeringskansliet? Om man inte längre har förtroende för någon så är det väl rimligast att avskeda personen helt och hållet, och i det här fallet dessutom åtala henne för grovt tjänstefel.

 6. Micke W
  4 augusti, 2009 at 16:46

  Den här gången hade du helgarderat dig i dina kommentarer. Hade hon fått sitta kvar så berodde det på att alliansen tycker att rika kan få förmåner.
  När hon nu fick gå så berodde det på att politiskt så tillhör hon oppositionen.

  /Micke W

 7. 4 augusti, 2009 at 17:22

  Tyvärr verkar det som hon blir ”sparkad snett uppåt”. Ut med tanten på gatan!

 8. 4 augusti, 2009 at 18:08

  Att hon får avgå beror inte på politik utan hon hävdar att människor med pengar och makt inte behöver bry sig om lagar och dessutom som högst ansvarig tjänsteman säger rakt ut att andra länstyrelser med största sannolikhet agerar utifrån samma agenda.Helt klart skall hon ut på gatan utan att passera straffmånad

 9. Mange
  4 augusti, 2009 at 19:15

  Oj! Hon fick visst sparken! Det är väl inte helt vanligt att landshövdingar får det, men det var banne mig välförtjänt.

  Att hennes partifärg spelar nån roll i sammanhanget tvivlar jag starkt på. Snarare tvärtom. Hade hon varit en fd moderat toppolitiker så hade skadan varit så stor för regeringen att hon hade åkt direkt utan att ens fått en chans att förklara sig. Det finns absolut ingenting att tjäna på att behålla landshövdingar som trampar i klaveret på detta sätt.

 10. Martin Forsman
  4 augusti, 2009 at 19:28

  Magnus #11: Helt riktigt, men det paradoxala är ju att vår sittande regering också tycks vara av uppfattningen att de besuttna lugnt kan fortsätta mygla i skattedeklarationer och skicka sina pengar till skatteparadis.

  Tillhör man däremot pöbeln så ska man jagas med blåslampa, särskilt om man är arbetslös eller sjuk vilket på alliansspråk betyder lat. Som tillhörande (V) är det ju inte särskilt roligt att se vilka sammarbetspartners ’vi’ har skaffat oss. Att (S) med sina pampfasoner är mästare på att mygla visste man ju sedan tidigare men att (Mp), även att det är ett borgligt parti, skulle visa samma tråkiga egenskaper känns riktigt trist.

 11. 4 augusti, 2009 at 19:28

  Att en gammal kärring har tillåtits husera fritt på Gotland låter som en kvoteringshistoria.
  Gudskelov att ett sådant beteende har kommit till vägs ände tack vare ett ”illojalt” kommunalråd.
  All heder till den personen!!!

  Jag ger mig faaan på att denne öbo som saken handlade om har mutat tanten ganska rejält…annars hade det väl aldrig kunnat gå i lås med att utöka sin strandtomt så som han har gjort och dessutom bebyggt den helt sanslöst…på ett strandskyddat område.

  Helt rätt av regeringen att avsätta henne…synd bara att hon får nya uppgifter.
  Det bästa hade varit att ge henne a-kassa

 12. Katarina
  4 augusti, 2009 at 20:47

  Det är skrämmande att alla tycker likadant. Gatans parlament gäller ”avgå, avgå eller gör en pudel” skriks det och ministern sätter upp fingret och kollar vart åt det blåser.
  Visst är det märkligt att alla är så överens i strandskyddsfråga samtidigt som antalet dispenser ökar. Det är något som diffar här.

 13. olle
  4 augusti, 2009 at 21:26

  Bra att hon avgick. Har själv jobbat på myndighet och dessvärre fungerar det så att cheferna alltid ser om sitt hus, skyller helst på handläggarna när ngt är fel. I detta fall är hon ordentligt korkad, kan inte förstå vad utökande av tomten har att göra med företagandet? Ge företagarna bättre möjligheter att anställa än att ge dem möjlighet att bygga ut tomten. Saknar politiker helt omdöme??

 14. toggan
  4 augusti, 2009 at 22:19

  Att hon bara efterfrågade regeringens förtroende och inte oss Gotlänningars beror nog på att hon visste var hon hade oss.
  Förtroendet för henne här på ön är lågt, men det har det varit länge, långt innan denna ”affär”.

  Många är det som saknar Lillemor Arvidsson dessa dagar…

  Undrar vem vi får som ny landshövding?
  Någon svag/osynlig minister som behöver rensas ur innan nästa valrörelse?

 15. 5 augusti, 2009 at 02:23

  Visst, rika och mäktiga ska inte ha gräddfiler till allting – men, hur kan det komma sig att det (nästan) bara är kvinnor som avskedas om de gör misstag, samma misstag som män klarar sig alldeles utmärkt från när de begår dem.

  Och ingen ska ju inbilla mig att Samuelsson är den enda tjänsteman som begått synden att ”särbehandla” rika företagare. Vi kan nog vara ganska övertygade om att företagare ägnar sig åt ren utpressning gentemot kommuner, spelar ut dem mot varandra för att få fördelar och möjligheter – ”se, annars flyttar vi till en annan kommun.”
  Skitstöveln kan ju faktiskt vara företagaren alltså.

 16. Kerstin
  5 augusti, 2009 at 05:58

  Odell var ju till sist tvungen att avskeda henne. Det blev ju bara allt för välbekant att det som Samuelsson gjorde i liten skala vara samma sak som statsminister Reinfeldt gör i stor skala, gynnar en liten välbeställd elit.

 17. Torsten
  5 augusti, 2009 at 07:35

  Jag tycker att Katarina (#15) och Kerstin (#18) har åtskilliga poänger.Liksom i Lundby-Wedin -affären är drevet totalt och helt riktat mot en enda person. De som är de verkliga bovarna är det ingen som talar om.
  Samuelsson skall naturligtvis gå. Hon har en odemokratisk syn på hur man behandlar medborgarna och är framför allt korkad nog att uttrycka den högt. Dessutom försöker hon förneka det som är uppenbart.
  Men det borgerliga förhållningssättet, att slicka makten (dominerande företagare etc) och att som företagare villigt låta sig slickas är det man verkligen äcklas av. I propagandan om ”entreprenörsskap”, regelförenklingar, avreglering av arbetsmarknaden, skattelättnader för företagare etc tror jag att det egentligen är det här det handlar om.
  -Kapitalägarna som samhällets gräddfil.
  Den som säger emot är krångelgubbe och bakåtsträvare.

 18. 5 augusti, 2009 at 13:11

  Uppenbart att hon blivit lurad i en fälla.

Comments are closed.