Hotet från Iran eller Memri?


Diskussionen om Ship to Gaza och det mördande som Israel ägnade sig åt fortsätter, clowner som Dick Erixson låtsas som att han sitter på sanningen och inget annat än sanningen, och antisemitismkorten yr i luften som flingor i en snöstorm. Polariseringen ökar för varje dag som går och liberaler och konservativa verkar som om de snart skulle vilja ta till knytnävarna mot sina meningsmotståndare.

I själva verket så har både bombliberaler och konservativa nu återigen hamnat på fel planhalva, de har tagit parti för en liten krigisk apartheidstat och de har gjort det mot FN, USA, EU och vad resten av världen kan visa upp i form av organisationer och stater som kräver en opartisk undersökning av vad som faktiskt har hänt.

AB: ”Sanningen är långt ifrån klarlagd och ett skäl är att de omkring 60 journalister som befann sig ombord på båtarna för att rapportera om hjälpsändningen behandlades på exakt samma sätt som aktivisterna. Deras presskort respekterades inte. Arbetsmaterial, kameror, filmer, anteckningar beslagtogs och har ännu inte återlämnats. Att journalisterna inte hade rätt att arbeta och bevaka tillslaget är både oacceptabelt och ett agerande ovärdigt varje stat som vill uppfattas som en demokrati. För den som till varje pris vill kontrollera informationsflödet och förhindra sanningen från att komma ut är censuren däremot både logisk och rationell.”

Desinformationen flödar från alla håll och vad som är sant eller falskt är omöjligt att avgöra för en utomstående betraktare. Olika slags media är inblandade och det är totalt omöjligt att få veta om en ”nyhet” kommer från den israeliska lobbyorganisationen MEMRI eller ej. De brukar normalt ägna sig åt att skriva fantasifulla egna texter som de sedan hävdar är översättningar från vad som sagts av företrädare för Iran.

DN: ”En talesman för ayatolla Ali Khamenei, landets högste ledare, sade att gardet med ”all sin kraft och förmåga” kan bistå fartyg som ingår i den så kallade Frihetsflottan, för att dessa ska nå sitt mål, det instängda Gaza, skriver halvofficiella iranska nyhetsbyrån Mehr, citerad av nyhetsbyrån Reuters.”

När Dagens Nyheter själva inser svagheten i sin nyhet så visar man detta genom att kalla nyhetsbyrån ”halvinofficiell” vilket egentligen säger att inte ens DN vill stå för vad de skriver. Möjligen är det återigen MEMRI som står för översättningen vilket man påstod när Mahmoud Ahmadinejad -inte- sade att Israel skulle utplånas utan försvinna som stat likt Östtyskland. Den rätta översättningen gagnade inte Israel som hellre målar upp en situation där israels befolkning riskerar en ny förintelse.

En ny och påstått förestående förintelse som också fick tjänstgöra som motiv för att mörda åtskilliga fredsaktivister eftersom Israel påstod att mat och cement i frihetsflottans fartyg eventuellt dolde vapen till Hamas. Människor som känner sig tveksamma till sådana påståenden är givetvis antisemiter. Att de inte erkänner detta beror på att de inte själva vet om att de är antisemiter ännu, allt enligt israelhaverister och det bombliberala anhang som vill utmåla Iran som roten till allt ont.

i Tags: , , , , , , , , , , ab1 ex123 svd12 dn1234 Läs oxo: k&å, knut, hampus, zaramis, badlands t


11 svar till “Hotet från Iran eller Memri?”

 1. Silbersteins antisemit-halmgubbe-debattartikel måste nu hålla något form rekord för att vara på SVDs förstasida på webben längst tid. Alla andra debattartiklar relaterat till detta övergrepp har på något sätt blivit inaktuella och försvunnit. Men Silbersteins alster är fortfarande prominent.

  • Bara för det är den inte på förstasidan längre! Jag tar åt mig all ära för att detta propagandalster inte längre ligger främst på SVDs hemsida! :)

  • Är du förvånad? Silversten drar i rätt trådar och gubbarna dansar. Ingen vill ju bli anklagad för antisemitism såsom pingvinerna på Antarktis. ;-) Det pinsamma är att kommentarsfunktionen stängdes och togs bort illa kvickt då argumenten blev obehagliga för Usrael och deras medlöpare. Man borde kolla upp hur oberoende media hanterar rapporteringen från Gaza och bordningen av skeppen.
   Tycker det hela tiden ligger en bias över hela rapporteringen av skurkaktiga-blockadbrytare-som-hjälper-terrorist-Hamas och snälla IDF som försvarar oss alla från undergång. På tok för många förstår inte vilka konsekvenser blockaden har för Gazaborna. Vi måste komma från att kritik av orättvis politik och skurkaktighet är kritik mot judar.

   • Jag kan rekommendera SvDs bildspel över de släppta bilderna från aktivisterna. När ni tittat på det, kolla då på detta inlägg på Motbilder:

    http://motbilder.se/2010/06/07/nya-flottiljer-mot-gaza-planeras/

    Notera bilden längst ned som av någon anledning inte fick plats i SvDs bildspel. (Hade den varit med hade ju rubriken varit helt befängd ”Soldater som attackeras – eller får hjälp?”.) Tidningarna nu för tiden är en fars!

 2. Samtidigt återupprepar Wolfgang Hansson lögnerna, som producerats av det israeliska propaganda institutet, i sitt senaste alster på Aftonbladet.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article7255092.ab

  Vissa skribenter verkar inte kunna skilja på fakta och mytologi. Eller så vet de exakt vad dem gör, vilket är än mer förskräckligt.

  ”Man borde kolla upp hur oberoende media hanterar rapporteringen”, skriver signaturen Sniff. Svaret är väl redan givet?

  • Jag vet Khalill, slår in öppna dörrar. Vill bara uppmana alla och inte svälja propagandan med hull och hår. Har flera runt mig som anser att det som SR SVT sänder eller DN skriver är objektivt och får inte ifrågasättas. Det kommer från Gud och är sant – inget annat.
   Tycker att Hanssons ABsvammel var mest Memri-upprepningar och relativt harmlöst. Den fine Herr Silberstein har spelar ut sitt anti-antisemitkort men det verkar blivit mest kontraproduktivt. Undras vad Dilsa DS har att säga i frågan? :D
   Själv väntar jag på ett större utspel/händelse som får rättning i ledet. Skulle inte förvåna mig om sabotage eller brand mot judiska intressen inom en snar framtid piskar upp antiislamismen och återställer ordningen.
   Just nu är det dock viktigare att veta vad Silva skall ha i håret den 19:de än att folk dör i ett stort fängelse.

 3. Så jävla löjligt
  Fortfarande upprepar de att ahmadinejad har sagt att Israel ska utplånas från kartan, måste man gå genom detta igen om vad han menade ”tillägg jag är emot han och jag röstade på Musavi”
  Så skriver de att iran vill skaffa sig kärnvapen ”hur har aftonbladet kommit fram till det” när int ens USA har några bevis för det. Aftonbladet borde sluta verka som en tidning och istället jobba som jordens bästa underrättelse organ eftersom de är säkra på sin sak.
  Iran har sagt att vi kan tänka oss skicka styrkor om ledaren tillåter det och röda halvmånen begär skydd.