Vad var det jag sa?


Det är i alla fall min uppfattning. Anna Bergendahls låt är alldeles för svag för att gå vidare, och det känns som hela Schlagerfestivalen har överlevt sig själv. Dessutom är själva produktionen alldeles för stor, det ska inte behöva vara så att små länder ska vara oroliga för att vinna eftersom det är så dyrt att producera tävlingen. (Rubriken var tidigare – Hoppas Anna åker ut!)

AB: ”Krismöten, kravlistor och nerver. Pärsen inför rysarsemin ikväll fortsätter. Nöjesbladet kan avslöja att Anna Bergendahls nummer har ifrågasatts av den norska produktionen. – Min karriär står på spel, säger Anna. Nöjesbladet har tidigare berättat om att SVT slog bakut mot NRK, då de ville göra Annas nummer lika kyligt som Charlotte Perrelli 2008. Inför tävlingen i Oslo har chefen för svenska delegationen, Christer Björkman, haft intensiva möten med den norska tv-kanalen NRK om hur scenshowen ska se ut.”

Möjligen skulle man, om man nu valde att fortsätta, arrangera ett antal mindre festivaler och ta fram fem nummer till final, en final som inte behöver vara större än att den kan produceras i en vanlig konsertlokal. Allt måste inte vara så himla storslaget, och bråket nu gäller att Sverige krävt att publiken ska få ha små självlysande pinnar att vifta med under den svenska låten. Det tycker jag låter som fusk om inte alla länder får ha sådana gimmiks.

Men förhoppningsvis får tjejen ta tåget hem från Oslo ikväll, något som givetvis vore bäst för alla parter, och som definitivt vore en välgärning mot musiken.

Uppdatering: Från och med nu så bör vi göra om hela förfarandet från början. Max tio låtar och bara från professionella låtskrivare. Sedan bör vi ha en proffsjury så att det blir en lokal tävling i alla fall, gärna från en teaterscen eller liknande, bort med hockeyladorna!

i Tags: , , , , , , , , ab12 ex1 svd dn1 t


14 svar till “Vad var det jag sa?”

 1. Hur tråkig får man vara. En final med bara 5 låtar på en liten teater????????????????????????????????
  Om du inte gillar det titta inte, det finns miljoner av oss som gillar detta. Ju större och maffigare desto bättre.
  Lägg ned OS och Fotbolls-VM istället, totalt poänglösa spektakel, som blockerar TV-sändningarna dygnet runt i veckor i streck. MF och ESC är mitt VM och OS.

  • Jamen, varför hålla finalerna i idrottsarenor, produktioner som kostar hundratals miljoner? Låter inte musiken lika bra i ett mindre format?

     • Vi får se om Annas låt verkligen är för svag … Ifall den faktiskt går vidare, då var den ju inte det.

      • Måste säga att israels låt var bland dom bättre… finns nog en risk att dom vinner hela skiten!!

       • Den var skaplig, men killen hade inte tonträff i de högre tonerna, kanske trassel med medhörningen?

 2. Tycker Anna Bergendal är den bästa artisten Sverige har haft i Schlagersammanhang på många år. Brukar vanligtvis hata melodifestivalen men Annas röst är unik och med rätt låt kan hon säkert nå internationellt framgång. Med denna låt höjer hon en ganska svag låt.

 3. Visste inte att det var semifinal i kväll och har knappast hört någon av låtarna. Men ser i tidningarna att Sverige åkte ut. Mest intressant att se kommentarerna. De flesta verkar tycka att den svenska sångerskan gjorde en toppeninsats men att européerna inte begrep det. Sedan finns det en annan grupp som säger att Sverige borde ha valt ett annat bidrag, än den ene, än den andre framförs som förslag på någon som skulle ha klarat sig bättre. Men sanningen är att det vet vi inte ett dugg om. Bara för att slippa skicka Carola har vi experimenterat oss fram med olika stilar, vi har t o m skickat iväg en operasångerska, ingen har lyckats särskilt bra. Man kan ha synpunkter på Carola och hon vinner inte alltid men de gånger hon fått vara med har hon i alla fall inte misslyckats (till kritikernas stora harm).

  Om inte Carola får vara med tycker jag att vi borde representeras av typ Jerry Williams eller Refreshments, det kunde bli intressant. Annars har jag uppfattningen att melodifestivalen kan vara småtrevlig underhållning om man inte har annat för sig, men att det förstås egentligen inte går att tävla i musik. Så jag känner stark sympati för Sillstryparn och hans legendariska ”Doing the omoralisk schlagerfestival”!

  • Om inte Carola får vara med tycker jag att vi borde representeras av typ Jerry Williams eller Refreshments, det kunde bli intressant.

   Carola har en utomordentligt bra röst, där är det väl annat som stör allmänhetens uppfattning. Men jag vidhåller, en proffsjury och professionella låtskrivare. TÄNK om vi kunde få Max Martin och ett par i det gänget att göra en låt… :-)

 4. Med tanke på vilka som håller i detta utflippade glamour-spektakel och vad det numera har kommit att bli, så tycker jag att man kan slå ihop hela skiten med den årliga sexualparaden.

  Gärna i någon lokal sthlm-kanal där de kan visa upp sig för varandra…

 5. Det var ju väntat att låten skulle krascha. Den är svag och framförs av en blond läspande människa som hoppar jämfota på scen och sjunger en countryballad.

  Ett problem med den svenska uttagningen är att vi antingen väljer konstiga låtar och följer artisternas tidigare premisser (jmf. the ark), eller så läser vi lite för mycket kvällstidningar.

  Jag tror faktiskt att Salem al Fakir (juryns röst) hade gjort en bättre prestation. Det ska vara konstigt och nyskapande, inte gammal skåpsmat. Det finns ju en anledning till att Nederländernas (Lotta Engbergs tvillingsyster) inte gick vidare.