Höj riksdagsledamöternas pensionsålder till 70

Dessutom bör a-kassan för riksdagens ledamöter anpassas till vanligt folks nivå, 18 700 kronor per månad, och efter sex månader ska de vara utförsäkrade. Att det är som idag, där vissa kan få miljoninkomster utan att utföra en enda timmes arbete känns stötande.

AB: ”Först ville hon att svenska folket skulle jobba mer. Nu vill hon att vi ska jobba längre. Maud Olofsson (c) öppnar för höjd pensionsålder. – Om vi blir allt friskare är det rimligt att vi jobbar längre, säger hon. Nästa generation pensionärer, 40-talisterna, kommer inte att nöja sig med att bli passiva pensionärer. Det konstaterade partiledaren Maud Olofsson när hon öppnade centerpartiets framtidskonvent i Norrköping i går. Men frågan är om de ska bli pensionärer över huvud taget. Åtminstone inte än på ett tag. Maud Olofsson tycker nämligen att det är dags för en rejäl diskussion om pensionsåldern.”

Visst är min inledning i hög grad beroende av att högerregeringen hela tiden skruvar åt tumskruvarna för vanligt folk, det rör sig ofta om människor som arbetat hårt ett helt liv och som tänkt sig en lugn och arbetsfri tillvaro efter att de gått i pension. Det är de som drabbats värst av nedskärningarna i det som vi tidigare kallade välfärden, något som högerregeringen i rask takt är på väg att avveckla.

Om det räckte med det. Man har också ansträngt sig till det yttersta för att införa olika tvångslagar för att kunna spionera på vanliga människor, läsa deras e-post och hålla reda på vilka de talar med i telefon. Man säljer ut rättsväsendet och låter privata företag få ut personuppgifter på fildelare för att föra enskild talan mot dessa, utöver det har man tillåtit SÄPO att sätta in mikrofoner i sovrummen hos folk som inte ens är misstänkta för brott.

Säpo får dessutom bedriva hemlig kameraöver-
vakning på den senare kategorin och numera också göra hemliga husrannsakningar även om ingenting tyder på att offren har några kriminella kontakter eller avsikter. Och det SÄPO inte hinner med eller klarar av sköter FRA.


Jag önskar att jag vore en fluga i taket på Centerns framtidskonvent. Där spånar de säkert friskt om hur de ska kunna hitta på nya jävelskap för alla människor i landet. Jag misstänker att dele-
gaterna funderat i veckor och att de överföll Maud Olofsson igår då hon landade med regeringskvasten. Att hon helst vill slopa pensionerna helt för alla utom politiker kan vi vara helt förvissade om.

Det gamla ”Bondeförbundet” har sjunkit långt ner i det illiberala träsket, och inte ens regeringskvasten kommer förmå att lyfta Olofsson därifrån. AB123 it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Maud Olofsson, Bondeförbundet, Centerpartiet, Framtidskongress, Högerregeringen, Regeringskvasten, Folkfientlig, Högerpolitik, Politik[/tags]

  11 comments for “Höj riksdagsledamöternas pensionsålder till 70

 1. Christer W
  17 november, 2008 at 17:27

  Är du inte klok, Jinge! De där nötterna kan ju sitta till de är hundra, det vore ju bättre att bli av med dem så fort som möjligt.
  Begränsa i stället antalet mandatperioderna.
  Inför straffplikt för riksdag- och regeringsledamöter om de har inte talat sanning eller på annat sätt undanhållit väsentlig information som lett till skadeverkningar.

 2. 17 november, 2008 at 17:46

  Det börjar lukta diktatur om Alliansregeringen. Om man pusslar ihop alla korkade förslag så blir man ju mörkrädd. Hur kommer Sverige att se ut i framtiden om de får som de vill?

 3. Skånsk arbetare
  17 november, 2008 at 17:47

  Maud Olofsson :-) Aldrig gjort ett ärligt hantag! Bara glidit runt och ”fåglat” sig!
  Inte skall vi höja hennes pensionsålder, däremot skall hon ”prya” inom tung verkstad i en månad och deltaga i alla arbetsuppifter för att verka för ökad jämställdhet ;-)
  Sen kan vi diskutera MÅD!!!!

 4. Dr.Deo
  17 november, 2008 at 18:20

  Håller till fullo med Skånsk arbetare.
  Maud Olofsson borde få känna på lite tungt praktiskt arbete. För inte kan det då vara speciellt slitsamt på kroppen att sitta på sitt kontor och bläddra i papper och sedan och komma på att folket ska jobba längre för att folket känner sig ”piggare” vid pensionen än förr för att datorerna gör allt fysiskt, hämmande jobb så folk för tid att motionera nyttigt. Då känner man sig måttligt uppskattad om man blir rånad på pensionen, som skall symbolisera ett tack för att man har varit en god medborgare och knegat i 40 år.
  Bravo.

 5. Ansja
  17 november, 2008 at 19:10

  Jag tycker man ska SÄNKA pensionsåldern också – om man vill. Låt jobben gå till dem som är yngre.
  Eller så kan vi göra ett test och se vad en arbetslös handelsminister skulle klara på arbetsmarknaden.
  Säg upp Maudan och sätt henne på A-kassa och tvinga henne att söka något praktiskt arbete. Så får vi se om det är någon som vill ha henne. öga troligt. För vad kan hon och isf kan hon verifiera detta? Hon kan ju gå till AF så kan dom hjälpa henne med verifieringen. Dom är experter på sånt.

 6. Robb@n
  17 november, 2008 at 21:15

  Det är bara för att man ska hinna stänga kist locket över en, så det så det inte finns någon som helst risk att man kan komma åt sin belöning för 45 års trogen tjänst med miljoner inbetalt på pensions kontot.

 7. Lars Eriksson
  17 november, 2008 at 23:47

  Maud Olofsson har noll koll på hur verkligheten ser ut. Tack vare (eller snarare på grund av) rationaliseringar och en ökad automatisering kommer vi aldrig någonsin kunna sysselsätta alla arbetsföra människor i det här landet; det finns helt enkelt inte tillräckligt många tjänster, och kommer antagligen aldrig finnas igen. Pensionsåldern borde snarare sänkas, så att vi kan slussa in fler yngre människor på arbetsmarknaden.
  Vi borde titta mer på vilka som mår sämst av att inte ha möjligheten att jobba: 60-åringen som kan luta sig mot sin pension i vetskap om att han/hon i alla fall gjort sitt insats i 35-40 års tid, eller 25-åringen som går på socialbidrag och aldrig någonsin lyckats få ett jobb.

 8. Kurt
  18 november, 2008 at 03:30

  Maude förlänger arbetslivet i en änden, i andra änder kräver Jan Björklund skola från 2 års ålder och kortar ner skoltiden så att vi snart åter har en 6-årig grundskola för arbetare som skall jobba inom serviceyrken. Medan Timbro går ett steg längre och helt vill avskaffa förskola och grundskola, och låta barnen börja arbeta tillsammans med sina föräldrar från 6 mån. ålder. Timbros Billy McCormac har uppenbarligen varit på inspirationsresa i de sämre utvecklade delarna av Asien.

 9. Thomas E
  18 november, 2008 at 08:43

  Problemet kommer att lösa sig av sig själv, många människor födda på 50 och 60 talet kommer inte att ha råd att gå i pension förrän de är 70.

 10. Sara G
  19 november, 2008 at 20:25

  Hörde att allas vår Maudan har bestämt sig för att satsa på sin på utbildning. Hon tänker nämligen läsa in gymnasiekursen, för att bredda sig ytterligare.
  Det är inte alltid som smalspårig men vass är det bästa…
  Bredd kan också vara ett viktigt incitament…

  När det gäller riksdagsledarmötenas pensionsålder, så visst höj gärna den till 70 år – och sänk arvodet till motsvarande en undersköterskas lön.
  Risken är förstås att om alla dessa människor ska få fortsätta göra ett minimum långt upp i åren och hänga runt i riksdagens lunchrum och holka i sig vitt vin redan vi 11-tiden, som jag hört att en ansenlig mängd av dom gör, så bäddar det för svårartad alkoholism längre fram, cch det kan bli dyrt det för oss skattebetalare.

  Som sagt det gäller att väga för och emot…

 11. Sara G
  19 november, 2008 at 20:26

  Hörde att allas vår Maudan har bestämt sig för att satsa på sin på utbildning. Hon tänker nämligen läsa in gymnasiekursen, för att bredda sig ytterligare.
  Det är inte alltid som smalspårig men vass är det bästa…
  Bredd kan också vara ett viktigt incitament…

  När det gäller riksdagsledarmötenas pensionsålder, så visst höj gärna den till 70 år – och sänk arvodet till motsvarande en undersköterskas lön.
  Risken är förstås att om alla dessa människor ska få fortsätta göra ett minimum långt upp i åren och hänga runt i riksdagens lunchrum och holka i sig vitt vin redan vi 11-tiden, som jag hört att en ansenlig mängd av dom gör, så bäddar det för svårartad alkoholism längre fram, och det kan bli dyrt det för oss skattebetalare.

  Som sagt det gäller att väga för och emot…

Comments are closed.