Högerpolitik vaccinerar mot högerpolitik?


Högerpartierna förnekar sig inte, när det ska stramas åt så är det de som har det sämst ställt som sjuka, arbetslösa och pensionärer som ska drabbas. I stället för att höja skatten med några öre så kommer man att höja gränsen för högkostnadsskydd inom vården. Det betyder i praktiken att det blir dyrare att träffa en sjuksköterska eller en läkare, och att medicinen blir dyrare.

SvD: ”Högre arbetslöshet, lägre tillväxt och ett krympt ekonomiskt utrymme för reformer på som mest 10–15 miljarder nästa år. Så ser de dystrare prognoserna ut när alliansen budgetförhandlar på Harpsund. Där diskuteras nu även en höjning av gränserna för frikort inom vården med nästan 25 procent.”

Jag vet egentligen inte riktigt vad man ska säga om högerregeringen och dess ”politik”. Man kan inte påstå att de jobbar för att bli populära hos andra än dem som redan har välfyllda plånböcker. Jag såg att högerpartierna som styr Stockholms Läns landsting också funderar på att höja månadskortet för dem som reser kollektivt. Det är tydligen samma politik rakt av, de som har ska få mer, och de som inte har ska bekosta det. En lika uppenbar som obehaglig politik, och många tänker nog elaka tankar om den kräftskiva de belönade sig själva med på Harpsund.

Men nu är det en minoritetsregering, vi får hoppas att de övriga partierna i Sveriges Riksdag kan sätta ner foten och ordna så att vi får ett nyval, och det snabbt. Samtidigt så antar jag att vi ska vara tacksamma för att regeringen är så totalt omedveten om att medborgarna kan lägga ihop ett plus ett. Den nuvarande ordningen kommer förhoppningsvis vaccinera folk mot högerpolitik i ett par decennier minst får vi hoppas.

Men det kommer att bli tufft för en ny regering, att återställa till en mer rättvis fördelning av landets resurser kommer inte att klaras över en enda mandatperiod, och det kommer definitivt inte att gå lätt.

it Andra om: , , , , , , svd123 dn123 ex123 ab123 svt ekot


5 svar till “Högerpolitik vaccinerar mot högerpolitik?”

 1. Var det inte en känd högerman som sa ”Sverige behöver en ny regering”? Han har väl sällan haft mer rätt än nu…

 2. Först ”Sverige behöver en ny regering” helt klart. Det finns egentligen inte mycket att tillägga för Jinge har uttryckt vad de allra flesta anser och tycker. Egentligen ska man inte heller bli förvånad över kräftätande-regerins-budget-sammanträde. Det är bara att strypa åt alla som inte har de tjocka plånböckerna, men hålla dem med näsan över vattenytan så att de inte sviker utan ser till att betala, så de som har de tjocka plånböckerna kan fortsätta smörja kråset och leva som de vill i lyx i alla sina dar.Vad som händer på det nedre trappsteget är inget som denna regering bryr sig om, var det någon som trodde annorlunda????????

 3. Helt klart behöver vi ”en ny regering” men tyvärr är alternativet inte så långt ifrån den vi har idag. Med den takten högerut Sossarna har så har de sprungit förbi Moderaterna om ett par år.
  Om bara Vänsterpartiet kunde våga vädra ut sin gamla vänsterspöken och visa att de är ett fullgott alternativ till den politik Sossarna har tappat bort så skulle de, om man kunde, få två röster av mig ;-)

  • Sossarna är helkörda och dessutom politiskt schizofrena (säger vackra floskler och gör nåt helt annat i praktiken), där finns inget att hämta utom möjligen en småtrist deja vu-känsla när dom blåser oss – igen och igen och igen.

   Vad beträffar (v) vete f-n om dom har nån egentlig trovärdighet kvar efter att ha agerat brasmatta åt Godsägaren i pensionsreformen (Ulla Hoffman kämpade dock tappert utan nämnvärt stöd från partiledningen) och bidragit till klappjakten på sjuka.

   Vill nog se ett tredje alternativ.

  • Vänsterpartiet måste våga gå ut ur socialdemokraternas skugga. Av tradition stödjer V sossarna hur långt högerut än dessa går. Sluta upp med det! Låt sossarna få veta att det finns en gräns! Till exempel kan det kan vara bättre för ”småfolket” att Alliansen får bilda en minoritetsregering 2014, än att Juholt med stöd av V bildar en regering som är lika mycket höger den, utom till namnet och munvädret.