Högern bör sopa rent

Tre kvinnor har misshandlat Martin Kinnunens flickvän och borgerliga tidningar fullkomligt skvätter av indignation. Orsaken är att de tre som dömts sägs tillhöra ”vänstern” utan närmare precisering. Det jag personligen hört/läst är att två av de dömda tillhör någon liten sekt som beskrivs som ”vänster”.

SvD: ”Det är jämt så att extremvänstern ses som ädlare och mysigare än högerextremister. Men dessa rödskägg är inga ulltussar och velourbrallor. Den extrema vänstern har på senare tid utmärkt sig allt mer och organisationer som Antifascistisk aktion och Revolutionär front drar sig inte för att ta till våld. Vidare har vi nyligen sett demonstrationer som ständigt urartar och som skrämmer upp vanligt folk, misshandelsfall av politiska motståndare och i förra veckan uppdagades vapengömman i Alvik med vapen en masse.”

Svenska Dagbladet tar givetvis chansen och pekar med hela handen. Man säger bland annat att vänstern måste ta avstånd från den sortens agerande, utan att närmare precisera varför inte högern ska ta avstånd från högerextremisters agerande. Om några sverigedemokrater, eller nationaldemokrater eller andra på den höger-
extrema kanten beter sig som idioter, kommer man då kräva att Reinfeldt, Björklund, Hägglund och Olofsson ska ta avstånd?

Givetvis inte, högerextremisters kriminalitet används aldrig för att klandra högerpartierna i den svenska riksdagen, men ”vänsterextremisters” brott motiverar alltid anklagelser mot vänstern tycks det som. Det är ett märkligt förhållande vilket egentligen bara visar att man saknar argument mot vänstern. Att jag använder citattecken runt vänsterextremister beror på att jag är osäker på om jag själv skulle anse att de dömda ens är vänstersympatisörer. Min inställning till olika mindre sekter på vänsterkanten är att de oftast inte har någonting med vänstern att göra. Att t.ex. kalla AFA för ”vänster” är enligt min uppfattning en mycket tveksam sak. AFA gynnar enbart samhällets högerkrafter och bör därför betraktas som tillhörigt den delen av den politiska höger-vänsterskalan.

Annars tillhör det brott som kvinnorna nu är fällda för något som antagligen AFA-medlemmar skulle kunna ställa till med. Själv har jag inga illusioner om vare sig dem eller anarkister. Jag började demonstrera redan under Vietnamkriget och deltog i mängder av demonstrationer mot USA. Praktiskt taget varenda gång bröt sig maskerade anarkister in i demonstrationstågen för att störa protesterna, och precis som i Malmö så fick de praktiskt odelad medial uppmärksamhet.

Att handgripligen ge sig på Kinnunen eller hans flickvän är ett mycket allvarligt brott. Det är dess-

högerspöket

utom ett brott riktat mot samhället och demokratin. De flesta av oss tar avstånd från rasism och främlingsfientlighet i alla former, och att ge sig på dem som har sådana åsikter fysiskt är aldrig acceptabelt. Och det är dessutom så långt från ”vänster” man kan komma.

Samtidigt så tycker jag att man bör ifrågasätta medias roll i dessa sammanhang. Tidningarnas beskrivning lämnar normalt en hel del i övrigt att önska, man överdriver, ljuger och bedrar.

Det är kanske dags för Ola Mårtensson på SvD att ta fram kvasten ur högerns skelettfyllda hangar och sopa rent – för inte är det väl okej att handgripligen mörda meningsmotståndare?

reklam

i Andra om: , , , , , , , , , , , , svd1 ex12 gp sds hd dn12 n24 ab12 Svensson Fiavg Tobbe Vivenius Anna Björnbrum FFF Annarkia Lasse Paolo t

[tags]Martin Kinnunen, Sverigedemokraterna, Misshandel, Extremister, AFA, Demokrati, Yttrandefrihet, Åsiktsfrihet, Mötesfrihet, Mediekritik, Högerpartierna, Högertidningar, Politik[/tags]

  23 comments for “Högern bör sopa rent

 1. Jimmy Windeskog
  23 juli, 2009 at 16:51

  ”Om några sverigedemokrater, eller nationaldemokrater eller andra på den höger-
  extrema kanten beter sig som idioter, kommer man då kräva att Reinfeldt, Björklund, Hägglund och Olofsson ska ta avstånd?”

  Kan ju möjligen beropå att inget regeringsparti någonsin haft möten med ND eller SD.

  Sedan tycks du missa att ND och SD är de två partier i Norden som drabbas mest av politiskt våld. VIlket håll det våldet kommer ifrågan kan man ju spekulera i.

  • Jinge
   23 juli, 2009 at 17:05

   Nazister och andra högerextremister i Sverige har ett stort antal mord på sina samveten, och det VET du!

 2. Jan O
  23 juli, 2009 at 17:28

  De enda som jag råkat illa ut för är ett par sverigedemokrater som hotade mig i samband med en demonstration för några år sedan (Pride). De och andra nazzar är riktigt otäcka.

 3. 23 juli, 2009 at 17:30

  Jag kan gärna tänka mig att ta avstånd från ”vänsterns” våld som SvD kräver.

  Men då ska också högern ta avstånd från militärkupper begångna mot demokratiskt valda ledare. Som i Honduras eller Venezuela.

  Då ska Moderaterna ta avstånd från att deras partiföreträdare stödjer paramilitärer i Colombia (Camilo Goine).

  Folkpartiet ska ta avstånd från bombningar av länder som inte är omtyckta av USA (Iran, Irak etc.)

  Kristdemokraterna ska ta avstånd från Livets Ord som inte bara stödjer Israel av antijudiska skäl utan också förnekar kvinnors rätt att bestämma över sina kroppar och människornas rätt att slippa ett samhälle med religion.

  Jag kan fortsätta…det är bara för SvD att maila mig. :-D

 4. SD-hatare
  23 juli, 2009 at 17:30

  SD är väl annars det gäng som orsakat mest misshandlar? Hur många skinnskallar har inte dömts?

 5. Erik
  23 juli, 2009 at 17:40

  ”Kan ju möjligen beropå att inget regeringsparti någonsin haft möten med ND eller SD.”

  Fel de deltog tillsammans på ”demonstration mot fastighetsskatten”…

 6. Jimmy Windeskog
  23 juli, 2009 at 17:50

  ”SD är väl annars det gäng som orsakat mest misshandlar? ”

  Har aldrig sedan partiet bildades 1988 hört talats om en SD:are som skulle begått ett politiskt våldsbrott.

  • 23 juli, 2009 at 17:59

   Det tvivlar jag på. Själv har jag hotats flera gånger av SD-folk…

 7. Jimmy Windeskog
  23 juli, 2009 at 18:29

  ”Fel de deltog tillsammans på ”demonstration mot fastighetsskatten”…”

  Sant, den glömde jag faktiskt (nog mest för att jag inte var emot fastighetesskatten själv).

  Men att påstå att SD/ND skulle varit medorganisatörer, vilket ju Ung Vänster varit med AFA, tror jag ändå inte att du gör?

 8. Pingback: Erik S
 9. Torsten
  23 juli, 2009 at 20:07

  Bra rutet Jinge!

  AFA tillhör vänstern lika litet som vilket fotbollshuligangäng som helst.
  Det finns alltså för vänstern därvidlag ingenting att ta avstånd ifrån.

 10. Pingback: Oscar
 11. Jimmy Windeskog
  23 juli, 2009 at 21:12

  ”Det finns alltså för vänstern därvidlag ingenting att ta avstånd ifrån.”

  Då kanske man skall sluta ha med AFA på demos och ha möten tillsammans med dem?

 12. 23 juli, 2009 at 23:33

  Att just ta avstånd känns ju också lite som att man erkänner ansvar, lite som att svara på frågan ”Har du slutat slå din fru?”

 13. Daniel
  23 juli, 2009 at 23:59

  Det finns ju alltid boken
  Sverigedemokraterna – den nationella rörelsen
  För den som är intresserad att läsa och se att det parti som mest centerpartister och moderater hoppar till har ett digert brottsregister.

  Men det kanske SvD bara tycker är bra?

 14. KES
  24 juli, 2009 at 04:01

  Men snälla ni, vänsterextremister har flera mord på sig i Sverige, det vet ni.

  Den stackarn som vart knivhuggen för att han inte gillade att de klottrade är ytterligare ett i mängden av galna våldsdåd som politiska extremister utfört i Sverige. Både höger och vänster har sina rötägg, skillnaden är att SD kastar ut rötäggen, skinnskallar får inte vara med osv osv iaf offentligt, kanske smyger de in dem med en peruk på mötena, vad vet jag..

  Vänstern däremot, de har stött AFA väldigt länge, halva Ung vänster har väl något med AFA att göra och så länge det är så får de ta skiten för det som huliganerna ställer till med.

  Att säga att AFA inte tillhör vänstern blir därmed lite larvigt, som att ni försöker blunda för problemet istället för att lösa det. ”Om jag inte ser dem så finns de inte”.

  Det är jäkligt obehagligt med allt politiskt våld, jag skulle aldrig ta på mig något politiskt uppdrag på vare sig den ena eller andra kanten så länge man riskerar att få ett gäng galningar efter sig för att man försöker göra livet bättre för dem man representerar.

 15. Daniel
  24 juli, 2009 at 10:25

  Kan KES ge ett enda exempel på dödsfall från en vänsterextremist efter Anton Nilssons dåd 1908?

 16. 24 juli, 2009 at 11:15

  KES, vänligen uppgiv källa för *ett* mord som du menar har utförts av vänsterextremister de senaste 100 åren. Inte från märkliga högerextrema skrifter då.

 17. 24 juli, 2009 at 11:28

  Säpo skulle väl ha det rätt enkelt att räkna mördare och mordbrännare från fraktionerna,att sedan höra hon vad hon nu heter Folkpartisten uttala sig om frågan är kväljande men jag är inte förvånad.Jag håller med Voltaire”Jag kan hata det du säger,men är beredd att dö för att du skall få säga det”kanske något förvanskat i mitt eget minne.Minns Björn S som dom gick hem till och mördade för att han fick en nasse utesluten ur facket.Det var ett politskt mord.

 18. Sara G
  24 juli, 2009 at 16:37

  Kes, och ni andra, kom vänligen med en riktigt underbyggd statistik! Inte en massa idiotiskt och helt felaktigt tyckande!
  Ni är som i det flesta andra fall helt ute och cyklar – och man kan inte enbart skylla på låg intelligens, usel skolunderbyggnad och taskig barndom. Även om så i de flesta nazistbrott!
  Dumheten härskar nära ensam…

  De finns flera mord som begåtts av nassar här i Sverige. Men det finns två riktigt, rigtigt fega mord som jag aldrig kan få bort ur mitt medvetende. Det är de urvidriga och bestialiska slaktandet av den färgade yngligen i Klippan – och det långdragna och så förbannat jävligt råa pennalistiska mordet på Jon Hron. Han som nästan bara var ett barn.
  Ni som är nassesympatisörer borde skämmas!

 19. frippe
  24 juli, 2009 at 20:37

  Jinge,menar du att Alliansens politiker borde ta avstånd från AFA eftersom AFA genom sitt våld gynnar högern och därför måste vara höger?

  Intressant syn på saker och ting måste jag säga.

  Menar Du att AFA ”spelar” vänster, att hela deras antikapitalism, antiimperalism och antifascism bara är sätt att blanda ihop korten och ge den demokratiska vänstern dåligt rykte?

  Uppenbarligen verkar de i så fall lura en del av er i den demokratiska vänstern, som tex Åsa Linderborg, som uttryckt sin uppskattning över deras mod att våga slå ned nazister.

 20. frippe
  24 juli, 2009 at 20:43

  och nej, vänsterextrema har inte begått något mord sedan 1909 men det var mycket nära när de försökte spränga McDonalds för några år sedan.

  • 24 juli, 2009 at 21:01

   Och hur många mord har de högerextrema begått sedan 1909? Hoppas du har koll på de dina!

Comments are closed.