Högerextremister ska kartläggas, enligt DN

Att man ska kartlägga högerextremismen är förklarligt efter det att Anders Behring Breivik har vigt sitt liv åt att bekämpa dem som, enligt hans uppfattning, har släppt in muslimer i Norge. Man behöver bara gå tillbaka till Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet för att förstå kopplingen.

DN: ”Högerextremismen i Europa ska nu bekämpas under svensk ledning. Under två år ska den kartläggas och konkreta förslag på åtgärder presenteras…

…De länder som ska studeras är – förutom Sverige – Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Polen, Ungern och Slovakien, länder som alla på olika sätt har problem med extremhöger och rasism.

Inom kort kommer den internationella forskningsgrupp som ska genomföra kartläggningen att presenteras. Arbetet ska börja i slutet av juni och slutföras våren 2014. Då ska man också ha tagit fram ett internet-
baserat undervisningspaket som ska kunna spridas till lärare, poliser, socialarbetare, lokalpolitiker och andra nyckelgrupper.”

Högerextrema

Den sortens rörelser har givetvis inneburit problem i de länder de förekommer, dessutom sägs det i artikeln att man även ska kartlägga rörelser som tagit plats i respektive lands parlament. Då är det självklart att man kommer ägna betydande resurser åt att kartlägga bland annat Sverigedemokraterna. Nu har man redan en viss koll på det ledande skiktet, de har ju livvakter från Säpo och det har till och med hänt att dessa livvakter fått gripa sin egen skyddsperson i samband med brott.

Att just Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti råder det ingen som helst tvekan om, nedanstående är

ett direkt citat från Åkessons debattartikel som han fick in i Aftonbladet år 2009.

Högerextrema

Jimmie Åkesson i AB: ”Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.”

Själv känner jag till minst tre påhittade brott som SD-medlemmar sagt sig vara utsatta för, allt för att lägga skuld på andra, att få bort fokus från det egna agerandet. Det är således inte underligt att myndig-
heter vill kartlägga företeelsen som sådan.

————–
För övrigt så påminner jag om min lilla enkät från igår, diskussionen om en- eller tvåspaltigt..

it Andra om: , , , , , , , , , , , , dn123 ekot12 gp svd1234 ab1234

  20 comments for “Högerextremister ska kartläggas, enligt DN

Comments are closed.