Helt hysteriskt


Jag har sagt det förut, jag säger det igen. Det spelar ingen roll vem som vinner det amerikanska presidentvalet, skillnaden i den amerikanska politiken blir minimal. Men det vore bra för Danmark, Sverige och Norge om Barack Obama vinner för då går de främlingsfientliga partierna bakåt.


Det tar lite udden av all rasism
om ledaren för världens mäktigaste nation har en mörkare färgton än vår egen. I Skandinavien lägger sig medborgarna i solarier om de inte har råd att åka till Thailand eller andra länder där de kan bli rejält solbrända. I Danmark, Norge och Sverige är rasismen utbredd och främlingsfientliga partier finns i parlamenten. I Sverige räknar vi med att de kommer in vid valet 2010.

Därför vore det skönt om Barack Obama blev president. Dessutom inbillar jag mig att befolkningen i Irak och Afghanistan skulle värdesätta om Obama röstades fram. Även om skillnaden inte blev så dramatisk så tror jag ändå att färre bröllopsgäster och andra civilpersoner skulle bombas i Afghanistan med honom som president. Möjligen är jag blåögd.

Men medias satsning är minst sagt imponerande. Framåt kvällen så finns det väl inget annat att läsa än rapporter från presidentvalet. Det verkar minst sagt hysteriskt.

DN1 SvD1 Dbl VG Pol Bisonblog it

Andra om: , , , , , , ,

[tags]USA, Obama, McCain, Presidentval, Rasism, Främlingsfientlighet, Sverigedemokraterna, Politik[/tags]


12 svar till “Helt hysteriskt”

 1. Varför skulle Sd etc gå bak för att Obama vinner? Vi har väl lika många nötter här oavsett vem som blir president?
  Jag tror nog att det blir tvärtom…

 2. De sidste otte år har väret katastrofale for USAs indenrigs- og udenrigspolitik. McCain vil ikke ändre meget paa nogen af dem, men Obama har et helt andet syn paa begge. Det er da for tyndt at mene det ikke gör nogen forskel hvem der vinder.

 3. Lidandet i krigshärjade länder slutar inte bara för att länder som är där och kämpar för frihet och demokrati ger upp och går hem.

  Detta har även Obama förstått, då han ämnar ta in fler soldater i Afganistan.

 4. Vilken fantastisk värld vi lever i.
  Mao Zedong lovade att: ”Vi ska slå dem [kapitalismen] med deras eget vapen!” men vem kunde då tro att han skulle få så rätt?
  Kina är i dag kapitalismens högborg under kommunistiskt styre och kapitalismens USA på god väg att socialiseras.
  Indianer och f.d.rebeller i Sydamerika skapar demokratiskt styrda stater och ryssarna erbjuder NATO-landet Island hjälp att betala sina skulder.
  Från nyaste oljestaten Kuba kommer nu den blygsamma önskan att USA väljer en president som är nykterist och inte är senil…
  Det verkar kört för USA vem de än väljer.

 5. Jag tror du missar den viktigaste inrikespolitiska frågan, som nästan gör det värt att kampanja för Obama. Nämligen att han och Demokraterna lovat att radikalt förbättra rättigheten att organisera sig fackligt. Fackförbunden tror på en rejäl ökning under de närmaste åren och det förbättrar i sin tur arbetarklassens ställning i USA – något som förhoppningsvis leder till en radikaliserad debatt.

 6. Nej, skillnaden i den amerikanska politiken kommer att bli enorm. Det här kommer att bli som när muren föll i DDR 1989.

 7. Jag förstår inte riktigt hur du resonerar när du menar att Obama skulle få SD, DF osv. att få tillbaka? Deras resultat har ju varit stadigt ökande sen några år tillbaka och beror i främsta grad på hur (invandrings)politiken i länderna ser ut. Eller menar du att det skulle ha någon form av symbolisk effekt om han vann?

 8. Visst Max, invandringspolitiken har på många sätt varit en försummad sak, men SD rekryterar inte bara folk som är kritiska mot den. Betänk att SD är en gammal rasistisk sammanslutning som skapades ur BSS, Bevara Sverige Svenskt.

  En stor del, svårt att bedöma antal procent, rekryteras bland rena rasister. Och för dessa har SD blivit ”partiet”.

  Får USA en ”svart” president så kan man nog räkna med att toleransen ökar eftersom USA har så stor kulturell och politisk inverkan i Sverige. SD:s väljarbas minskar helt enkelt.