Hells Rabbis gripna i USA


Nu hävdar media att FBI i USA har gripit en maffiagrupp som kan jämföras med TV-serien Sopranos. Ett extra pikant inslag i detta kriminella gäng är att fem av de gripna är judiska rabbiner, samt att det finns kopplingar till Israel.

AB: ”NEW YORK. ”Sopranos” må ha slutat sändas på tv. Men i verklighetens New Jersey fortsätter dramat. I går greps tre borgmästare, ett antal ledamöter av delstatskongressen och fem rabbiner i Tony Sopranos hemstat för korruption… …Det är dags att befolkningen gör sin röst hörd, säger FBI-agenten Weysan Dun till Star-Ledger. Även fem judiska rabbiner greps under torsdagen, anklagade för omfattande pengatvätt.”

När det gäller dessa judiska rabbiner så berättade Ekot i morse att de har varit inblandade i organ-
handel i Israel. Man köpte t.ex. en njure för 10 000 dollar och sålde den vidare för 160 000 dollar, i svenska pengar dryga miljonen i förtjänst på varje njure. Dessutom köpte man dessa organ av personer i ekonomiska svårigheter. En handel som lär ha pågått i över tio års tid.

SR/Ekot: ”Enligt polisen ingick de nu gripna i ett kriminellt nätverk med kopplingar till Israel och Schweiz. Misstankarna gäller utpressning, penningtvätt och mutor till politiker och tjänstemän för att få bygglov till attraktiva tomter… …Polisen gjorde också husrannsakan mot två synagogor. Enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP har tiotals miljoner dollar tvättats genom välgörenhetsorganisationer som kontrollerats av rabbiner.”

Själv upphör jag aldrig att förvånas över det faktum att religiösa ledare tycks vara lika befriade från moral som icke troende, i många fall tycks moralen hos de religiösa vara – sämre. Katolska kyrkan har problem med celibatet, många präster har ägnat sig åt pedofili och det har väckt skandal gång efter gång. Nu är det judiska rabbiner som

Maffia
handlar med organ, och det ses antagligen inte med blida ögon av dem som besöker de synagogor där dessa arbetat.

Hemma i Sverige har vi en pingstförsamling där prästen förlett en ung kvinna att begå mord, dessutom så anser vissa att han själv tidigare dödat. Jag är helt övertygad om att det finns liknande brottslighet bland muslimska förkunnare och imamer. Det framgår ännu inte vilka som erbjöds sälja sina njurar, men det finns väl skäl att anta att det i första hand rörde sig om israeliska palestinier. Man kanske ska kalla dem Rabbi Bandidos?

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ab1 ekot dn svd gp svensson t

[tags]Religion, Islam, Judendom, Kristendom, Präster, Brott, Kriminalitet, Maffia, USA, Israel, Sverige, Italien, Organhandel, Sopranos, FBI, Politik[/tags]


25 svar till “Hells Rabbis gripna i USA”

 1. I dom lugnaste vatten.. Nu har ju New Yersey en befolkning motsvarande hela Sveriges, och dessutom 2:a största judiska andelen invånare i USA. Då är det inte konstigt att sån här brottslighet finns, eller att de inblandade är judar.

 2. Ntionalekonomen Niclas Berggren vid Ratio (svenska näringslivets forskningsinstitut) har ju propagerat för att tillåta organhandel i Sverige. Och i Filippa Reinfeldts privatiseringsvåg av vården, så har vi det nog snart här. Då blir det inget socialbidrag så länge man har två njurar, och två ögon är nog också över existensminimum!

 3. VA´JÖSSES avser titeln på dessa 3 stycken ”borgmästare”???? Där alltså denna benämningen inte finns; idag, i svenska språket, som ju det berättas på. Senast, för nåra decennier sedan, avsåg den chef för tingsrätt. Dessförinnan, under 1800-talet avsågs olika tjänster inom politiskt lokalsamhälle.
  -Detta är alltså denna, likt Sveriges nationella nyhetsorgan Tidningarnas telegrambyrå /TT, som har matat Sveriges medier med nyheten. Å så att -bland dessa andra- Svenskan bara sväljer, meddelar om något som Svenskan inte vet vad det är.

 4. Det finns väldigt stora inkomstojämlikheter i Israel. Även om det naturligtvis kan vara palestinier som sålt sina njurar så är det nog minst lika sannolikt att det handlat om t.ex. fattiga ryska eller etiopiska immigranter.

 5. Att prelater är brottsliga är inte underligare än att de blåljuger om världens uppkomst, moral och etik…!

 6. Detär 44 pers gripna, 3 borgmästare (icke-judar och demokrater). Rabbisarna är gripna för pengatvätt , inte för att ha lurat israel-palestinier att sälja sina organ.. Hudfärg och tro av de övriga 39 vet jag inte, men det bör finnas tillräckligt med nationaliteter och tro för resten av världens nischade bloggar då New Yersey har USA’s med diversifierade befolkning. Det här är en avknoppning av en korruptionsskandal med 100 inblandade , de flesta högt uppsatta.

 7. ”Själv upphör jag aldrig att förvånas över det faktum att religiösa ledare tycks vara lika befriade från moral som icke troende,”.
  Varför förvånad? De behöver ju bara be om syndernas förlåtelse så är allt i sin ordning. I deras självbild ligger också att de är bättre än icke troende och därför kan de tillåta sig nästan vad som helst.

 8. För övrigt har jag ofta funderat om inte de religiösa är mer kriminella och omoraliska i förhållande till sitt numerär än vad de breda allmänheten är.

 9. All sorts makt leder till korruption och brott, det är bara i människans natur.
  Få kommer till toppen på matkedjan genom att följa spelreglerna, och sedan när man är högt uppe så ser andra människor små och obetydliga ut.

  Jag tror inte att Judendomen förespråkar sådant beteende. Hade det varit vilken annan religion eller organisation som helst i deras position så hade nog samma sak hänt.

 10. Förövrigt är en av rabbinerna gripen för organhandel, även om Jocke tycks ha missat det. Israel är en av de drivande staterna för organhandel i världen idag, orsaken är att många judar anser det vara mot religionen att donera organ. Det finns alltså långt färre organdonatorer i Israel än i resten av världen.

  Därför inte så ologiskt om rabbinen annars förmedlar organ till Israel från fattiga länder och nu passar på även till USA om högre bud getts.

  Teorierna om att organ skulle smugglats *från* Israel kan vi nog lägga åt sidan.

 11. Naturligtvis så borde organhandel vara förbjudet i lag. Avarter med organ finns det så många exempel som vill ha – Organ ska DONERAS bort – inte säljas!

  För då får jag MAKT över mina EGNA organ! Jag skulle naturligtvis aldrig donera mina organ till en person som jag inte sympatiserar med: Varför skulle jag donera min friska lever till en snål, rasisttik samt snarstucken miljonär till folkpartist som supit bort sin (läs skrumplever) när jag kan donera den till en fattig handikappat rullstolsbunden i stället?

  PS Kan en man donera sina organ till en kvinna? DS

 12. Man kan undra varifrån organen kommer? Sara Lidman skrev på sin tid artiklar i bl.a DN hur gatubarn i Brasilien och i flera andra stora städer i Latinamerika fångades in under natten. Varefter de mördades och vitala organ skars ur från de hjälplösa offrens kroppar.
  Rabbinerna är väl bara ute efter att tjäna pengar en masse, så några frågor ställs säkert aldrig…

 13. Om en enda njure kommit från en palestinier som skjutits av israeliska soldater befinner man sig i samma moraliska träsk som bödlarna i Tyskland som tog hand om hår och andra kroppsdelar som kunde vara till nytta. Det får inte vara sant!

 14. Hampus, Det har du rätt i. Ville provocera där. Dock många demokrater och det är väl tillräckligt för att störa gängse uppfattning om onda & goda? Makt korrumperar, eller korrumperade är dom som har makten oavsett färg?

 15. Nature: ”…: Varför skulle jag donera min friska lever till en snål, rasisttik samt snarstucken miljonär till folkpartist som supit bort sin (läs skrumplever)…”

  :-)

  Undrar hur man kan komma på nått liknande att skriva! :-)
  Så, i ditt fall, borde man sortera organen i kylskåpet på vänster och höger, markera med följande punkter: röstade för vänster; var icke homofobisk, kämpade mot hyresrätter, var kleptoman, fälldes två gånger för rattfylleri…
  Allt detta för att undvika missnöje när man donerar organ!
  Men kanske den där folkpartisten du talar om är tre barns pappa och hans barn har andra åsikter ..?
  Hur skulle du sortera organen i så fall? :-)

 16. En kommentar till moral. Ju mer auktoritär en religion är dessto mindre furnuft tycks den omfatta. Moral är ju regler ihopdiktade av gruppen och kan variera mellan grupper. Så generaliserat tycks religiösa stridigheter vara ett moralernas krig.
  Organiserad religion är inget annat än en bra affär. Mycket pengar in och nästan ingen leverans i utbyte.
  Affärside’:
  Hitta på en bra skapelsehistoria och ett högsta väsen,
  som inte får ifrågasättas och sedan påstå att evigheten ligger i vad jag säger och jag har nyckeln till all hjälp.
  Och sedan du kan äta hummer och dricka champanj i smyg så du storknar.

 17. Idag skrev Aftonbladet återigen om ”härvan” och organhandeln tas upp i artikeln: ”Av de 44 personer som fastnade i nätet utgjordes den kanske fulaste fisken av Levy-Izhak Rosenbaum, en man som förmedlade mänskliga organ på svarta börsen. Organen köptes från fattiga israeler och såldes dyrt i USA.”
  Det vore väldigt intressant att veta vad den israeliska statens utredningar kommer fram till när det gäller spårandet av de fattiga israelerna.