Hedervärt Benny Andersson

Benny Andersson har skänkt Gudrun Schyman och Feministiskt Initiativ en miljon för att de ska kunna annonsera i rikstidningarna och berätta hur man ska rösta på FI även om det inte finns valsedlar.

DN: ”Egentligen behövs inga förklaringar. Skänker man en miljon till en politiker delar man troligtvis dennes värderingar. Men Benny Andersson understryker att han verkligen ställer sig bakom Gudrun Schyman. I ett pressmeddelande beskriver han henne som en ”rakryggad politiker”. Något som, om man läser mellan raderna, den forna Abba-stjärnan förefaller tycka att det finns för få av i Sverige.”

Det är, som jag skriver i rubriken, hedervärt. Samtidigt är det glädjande att Benny Andersson förstår att uppskatta Gudrun Schyman och det hon står för. Tyvärr är det lite sent, valet är ju redan i morgon, men Bennys cred får han behålla länge liksom Schyman fått behålla sin.

Hade (V) haft kvar Schyman som partiledare så hade valen till EU och Riksdagen slutat betydligt bättre än vad de gjort och kommer att göra. Det är en sanning som många vänsterpartister är pinsamt klara över om idag.

Lars Ohly reagerar på Bennys gåva, det är iofs ett bra argument att inte privatpersoner ska få ge så stora gåvor, men samtidigt så var FI i en mycket prekär situation. Sedan överdriver säkert AB också…

i Andra om: , , , , , , , , , , dn12 ab123 svd1 ex12 gp t

[tags]Benny Andersson, Gudrun Schyman, Feministiskt Initiativ, ABBA, Vänsterpartiet, Partiledare, EU, EU-parlamentet, Riksdagen, Mediekritik, Politik[/tags]

  12 comments for “Hedervärt Benny Andersson

 1. Anders
  6 juni, 2009 at 03:59

  ”Hade (V) haft kvar Schyman som partiledare så hade valen till EU och Riksdagen slutat betydligt bättre än vad de gjort och kommer att göra. Det är en sanning som alla vänsterpartister är pinsamt medvetna om idag.”

  Är inte det en rätt hård kritik mot Lars Ohly?

  • 6 juni, 2009 at 04:17

   Nej Anders. Det är ett konstaterande som många vänsterpartister är överens med mig om. Gudrun Schyman var bra för partiet och gick fram mycket bra i TV.

 2. Micke F
  6 juni, 2009 at 05:46

  Ja vi är säkert många som förväntar oss mycket framöver av Josefin Brink, bland annat att hon ska bli en ny Schyman :-)

 3. Pingback: Martin B
 4. Sara G
  6 juni, 2009 at 07:49

  Det beror på vad man vill ha. Gudrun är inget annan än en benhård karriärrist, inriktad först och främst på sig själv.
  Ohly är mera vänsterinriktad och mjukare.

  Det är inte alltid som opinionssiffrorna är det väsentligaste och viktigaste, för jag tycker att det är partiets politik som ska vara det , inte att en persons eventuella karisma ska bedåra och bestämma vad folk tycker.
  För övrigt anser jag att Gudruns ekonomiska övertramp blev för tydliga…

 5. 6 juni, 2009 at 08:45

  Jag har inget emot Gudrun Schyman, hon gjorde bra jobb som vår partiledare.. likaväl som Lars Ohly gör det också. Men om hon nu skulle vara så fantastisk så undrar jag varför inte FI lyfter i opinionsmätningarna? Så det är inte säkert att Vänstern hade haft bättre siffror om hon fortfarande hade varit partiledare. Väljare har en tendens att tröttna på partiledare om de sitter för länge.

  Annars håller jag med om att jag tycker Benny Anderssons agerande är hedersvärt.

 6. 6 juni, 2009 at 09:04

  Bra av Benny. Sen tycker jag att ett vänsterparti bör välja företrädare av andra anledningar än retorik och om de ”går fram bra i TV”.

 7. 6 juni, 2009 at 09:28

  Morgonens ….och valrörelsens gladaste nyhet!

  Heja Gudrun och Heja Benny!

 8. Charlie
  6 juni, 2009 at 09:32

  Jag håller med om att frågan om hur bra en partiledare går fram i TV inte ska vara avgörande, jag håller också med om att Schymans agerande blev för mycket. F.ö. tycker jag att Ohly går fram hyfsat bra, men är det något som kommer att skada partiet på sikt så tror jag det är det rödgröna samarbetet. Än syns inga dramatiska nedköp, men de kommer. Och vad säger medlemmarna då?

  • 6 juni, 2009 at 10:20

   är det något som kommer att skada partiet på sikt så tror jag det är det rödgröna samarbetet

   Ja det är en del som tror det…

 9. Kalle
  7 juni, 2009 at 00:47

  Jag lägger min röst på Schyman – hon är klockren för mig..men råkade hitta alla bra värderingar på youtube- hon har ju fått med ALLT som ligger en som mig varmt om hjärtat!
  Så många lurar en att tro att det handla om ”rödstrumpa”- men har förstått efter att ha kollat fakta att dessa bara ljuger
  – förmodligen för att förnedra- som vissa satt i system på nätet—de vill väl ha makt själva förståss.
  Hoppas verkligen att Schyman kommer med nu- hon har skinn på näsan och förmågan att tas med sådana som vanligtvis bara kör över även den påläste i EU parlamentet…..
  Kan nog vara bra för andra svenskar oxå om Gudrun är med- tror de kan lära sig en del just i det rakryggade särtt damen har!
  Ett plus är ju att hon vill samarbeta med de flesta utomsd och moderaterna…det är vad lilla sverige behöver- en gemensamm STARK opposition med spjutspets i inbyggd klack……
  Skulle vilja lyssna när det om fred och stärkt arbetsrätt tas up- oxå mänskliga rättigheter- och hela den humanism som genomsyrar Schymans tänk…på tamesjutton alla plan! Även vår gemensamma jord!

  Spännande! Hoppas de bässta kommer med nu…från varje parti- Vi behöver det bland Bryssels envåldshärskare och extremister…
  Hålla tummen!

 10. blingbling
  7 juni, 2009 at 01:26

  #9,10:

  Inte bara på sikt faktiskt, man kan inte agera brasmatta åt sossarna i all oändlighet utan att tappa all trovärdighet. Sista varvet ihop med patron Persson torde ha kostat mycket goodwill, det hade inte skadat att sätta ner foten nångång under perioden – idiotierna duggade tätt.

Comments are closed.