Grekland skjuter upp konkursen ett par veckor..


Jag fick ett mejl i morse, ett mejl där avsändaren frågade mig vad jag trodde om det grekiska valet, och om saker och ting ordnar upp sig runt Euron och de ekonomiska svårigheterna.

Nu är jag inget ekonomisk orakel som kan svara som någon profet, jag vet ingenting, och jag följer inte heller utvecklingen speciellt noga. Jag har varit negativt inställd till EU och jag har varit lika negativ inför Euron, och det enda som egentligen har hänt är att det visat sig att jag haft rätt i de flesta av mina föraningar.

Just idag går börserna uppåt och finansfvalparna ler, men själv så tror jag att det handlar om lugnet före stormen. Vad som händer när Spanien inte kan betala, och när inte Italien klarar sina affärer, det vet vi ingenting om. Det enda vi vet med säkerhet är att Anders Borg lovade att inte en enda skattekrona skulle gå till utländska banker, och såvitt jag förstår så forsar det iväg miljarder till utlandet. Och då ska man vara klar över att vi redan betalar mycket mer än vad vi själva får från EU. Så uttrycket Die dummen Schweden är definitivt inte gripet ur luften.

Tyvärr så har moderaterna överskattat Anders Borgs förtjänster som finansminister, han har dragit på oss ekonomiska åtaganden som svenska skattebetalare för betala i decennier framöver, precis som vanligt när vi har moderatregering således..

it Andra om: , , , , , , , , , , svd123456 ekot1 ab12345 gp dn12345


Ett svar till “Grekland skjuter upp konkursen ett par veckor..”

  1. Jag läste på SR:s hemsida att marknaden redan ångrat sin glädjeyttring, och att det vänt åt andra hållet igen; räntorna för Italien och Spanien har stigit… De flesta inser nog att intet av Euro-områdets problem löses med ett val i Grekland.