Grattis på 65-årsdagen Benny Andersson!

Idag fyller Benny Andersson sextiofem år, han blir med andra ord folkpensionär. Är han född på Allmänna BB så har jag hört honom före någon av mina läsare, för i så låg vi där samtidigt, vi har kanske till och med delat rum där.

I DN:s artikel står det att han vill ta ner skylten, det tror jag inte för ett ögonblick på. Dagens Nyheter väljer rubriken som ett led i något som ska föreställa humor, för det Benny menar är en skylt ute på Arlanda som visar upp diverse Stockholmare som staden är extra stolt över, Benny Andersson och August Strindberg är två av dessa. Och egentligen så är Benny sur för att man beslutat sig för att riva Slussen, men det tycker inte jag han ska vara, för det är nämligen nu som kampen för att bevara Slussen börjar på allvar.

Benny i DN: ”– Jag har ingen lust att vara reklampelare för en stad som inte kan ta reson. Jag är inte tillgänglig längre. Och jag tror inte att någon frågat August Strindberg heller om han vill hänga där. Jag har ännu inte träffat en enda människa som säger ja till en motorväg genom stan, säger Benny Andersson.

–  En bild på Madeleine Sjöstedt (FP) som säger ”Välkommen till min hemstad” vore väl fint. Inte många resande vet förstås vem hon är, än… ironiserar Benny Andersson.”

Jag tycker att DN:s skämtsamma rubriksättare behöver lära sig vad som är roligt, och vad som inte är det. Det är ett trist faktum att vi gamla gubbar hastigt och lustigt kan trilla av pinn, det är inget vi kan blunda för. Hur kul skulle rubriken kännas då? Nu tror jag i och för sig att Benny struntar i tidningsrubriker, och när det gäller Slussen så kan vi andra i bästa fall hoppas på en vals om Slussen, för han är en av få som kan se till att skandalen fastmar i folks medvetande för många generationer framåt.

it Andra om: , , , , dn1 svd ab1 ex dagen

  7 comments for “Grattis på 65-årsdagen Benny Andersson!

 1. Sven O
  16 december, 2011 at 12:21

  Jaha så det är imorgon du också blir folkpensionär! Grattis i förskott då!

  / Sven & Agneta

 2. Lord
  16 december, 2011 at 13:48

  Mannen är en hjälte.

  Ps. Grattis Jinge.

 3. 16 december, 2011 at 16:25

  Kanske Du och Benny slår följe och bänkar er utanför Rosenbad med var sin bevara Slussen – skylt nu när ni blir statsstipendiater!?
  Grattis Jinge!

 4. 16 december, 2011 at 16:52

  Då får ni väl ta Statshuset på vägen och ha ett annat budskap på andra sidan skylten . Det finns många att välja på dessa dagar.

 5. 17 december, 2011 at 08:04

  För med en enkel tulipan
  uppå bemärkelseda’n
  Jag har den äran att GRATULERA!

  • 17 december, 2011 at 08:24

   Tack tack!

 6. lingon
  17 december, 2011 at 22:15

  Jinge, nu fyller du år, nu fyller du år, nu fyller du år, i år!
  Grattis till inträdet i dubbla jobbskatteavdragsåldern!:-)

Comments are closed.