Göran Hägglunds parti tar allt mindre plats


Göran Hägglund, ordförande i ett parti som behöver allt mindre parkeringsplats för varje dag som går, skrev i en debattartikel i Aftonbladet att hans arbetarbakgrund hade gjort honom till kristdemokrat. Det är ett kul uttalande men Hägglund har gjort sig känd som en person med humor och viss personlig charm. Men alla är inte lika imponerade:

Österberg & Väspä i AB/Debatt: ”Den borgerliga regeringen gör varje dag Sverige till ett lite sämre samhälle

”Ty var och en som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har”. Detta bibelcitat kan stå som rubrik för regeringspolitiken. Omfördelningen av pengar och makt är konsekvent. De som har får mer, de som har litet får ännu mindre.

Göran Hägglund skriver ett debattinlägg om klass. Är det ett uppvaknande? Vill han göra något åt ojämlikheten som råder i Sverige eller är det rent utav ett avlatsbrev?”

Hägglunds artikel är intressant. Han relaterar till sin bakgrund på ett sätt som klart visar att han faktiskt har hamnat i – fel parti. Folk som tror på Gud finns i alla partier, oavsett om de kallar den sortens väsen för Allah, Jahve eller Gud. Men med tanke på den bakgrunden han refererar till så hade det varit mer naturligt att han hade blivit vänsterpartist eller sosse.

Hägglund i AB: ”De traditionella arbetarvärderingarna – arbetsmoral på jobbet och ansvarskänsla för familjen – som gjorde mig till kristdemokrat, betraktas av både vänstern och vissa liberaler som töntiga och ålderdomliga.

Jag menar tvärtom att de är nycklar till en framgångsrik framtid. De ekonomiska utmaningarna, både här och på många andra håll, är lika mycket moraliska som finansiella.”

Att den ekonomiska verkligheten är både en moralisk och en finansiell utmaning är uppenbart för en stor del av svenska folket, hur det har lett in Hägglund på den borgerliga politiska banan är ett – mysterium. Mer naturligt hade väl varit att han hade gjort ett annat ställningstagande och gått med i (S) och Broderskapsrörelsen, men underliga äro herrens vägar. Hade gud varit en levande människa så hade hen inte röstat borgerligt, det är då ett som är säkert, och det vet Göran Hägglund. Och Hägglund kan reparera sitt misstag i valet 2014.

it Andra om: , , , , , , , ab1234 gp12 ekot dn123456 svd123456


6 svar till “Göran Hägglunds parti tar allt mindre plats”

 1. KD trängs i den politiska mittfåran där det redan är fullt. 2014 kommer de vara ett minne blott.

 2. Hägglund bor ju i Bankeryd granne med Pingskyrkans starkaste fäste Jönköping.Om KD inte klarar 4 procents spärren lär KD ändå bli representerade i riksdagen då över 14 procent av jönköpingsborna brukar rösta på KD. Bankeryd tillhör fö Jönköpings kommun så Hägglund sitter nog säkert.

  • Allt är förgängligt, så även Hägglunds anknytning till Bankeryd. Han bor numer på det fashionabla Skänkeberg, alldeles vid Stadsparken – alltså betydligt närmare till Pingstkyrkan vid Västra torget. Tror inte att ”kådisarna” kommer att nå 12 procent i Jönköpings län, inte med Hägglund som partiledare. Alf Svensson kunde klarat det, men han ska guschelov lägga av med poltiken 2014.

   • Var tog min kommentar vägen? Försöker igen:
    Ser man på! Bor Hägglund på gräddhyllan idag? Då bor han ståndsmässigt efter sin klassresa.

 3. KD var ett ganska annorlunda parti på 70-talet. Kristen demokratisk samling som det hette då var ett blågrönt parti som inte ville förhålla sig till den traditionella vänster-högerskalan. Deras partiprogram från den tiden hade mycket gemensamt med socialdemokraterna. Under kärnkraftomröstningen 1980 var de för linje 3 tillsammans med vpk och centern. Det var först på 80-talet som partiet började orientera sig mot de borgerliga.