Göra en groda till en prins?


Om jag har förstått medias skriverier om kronprinsessan och hennes pojkvän så bor de redan ihop ute på Drottningholms slott, eller i något av husen som ligger vid slottet. Nu skriver Aftonbladet att Victoria vill göra honom till prins, något som jag tycker vore mycket bra.

AB: ”I sju år har svenska folket följt deras kärlekssaga. Nu är experterna överens: Kronprinsessan vill göra prins av sin gymägare.

– Victoria och Daniel gifter sig nästa sommar, säger danska kungaexperten Trine Villemann.”

Det är nämligen så att jag tvivlar starkt på att svenskarna vill göra en grabb från Hofors till far till vår nästa kung eller drottning efter Victoria. I dagsläget är det mest ett antal äldre damer på Östermalm som vurmar för kungahuset, i samma stund Daniel blir prins så kommer folk i allmänhet att skratta. Man kan inte göra en vanlig grabb från Hofors till en prins, inte heller adlar vi folk nuförtiden.

Som republikan så tycker jag att det vore en utmärkt idé om de gifte sig och fick många barn. Efter att folk har avskaffat kungadömet så kan kungafamiljen få jobb som guider på slotten, samtidigt som tanterna kan få titta på riktiga ex-kungligheter, ja om man bortser från Daniel då. Det är möjligen sant att en kunglig familj är bra reklam för lilla Sverige, jag kan inte bedöma det, men jag tvivlar starkt på att på att ett bröllop mellan dessa ungdomar kommer att kunna skaffa fram näste tronföljare efter Victoria. Sen må de titulera unge herr Westling hur som helst, men någon prins blir han aldrig.

Ska man rädda kvar monarkin så krävs det inget mindre än att Victoria abdikerar och släpper fram Madeleine eller Carl-Filip istället. Med andra ord så hoppas jag att hon inte gör det utan fullföljer. Kungafamiljen kan ju bli en ex-kungafamilj och vinka från en balkong på slottet i alla fall då de fyller år.

AB1 it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Kronprinsessan, Victoria, Madeleine, Carl-Filip, Kungahuset, Republik, Daniel, Kungafamiljen, Politik[/tags]


7 svar till “Göra en groda till en prins?”

 1. Klart man inte kan göra en kunglighet av en vanlig grabb från Hofors, det krävs att man börjar vid födseln med indoktrineringen och nedbrytandet av den egna viljan.
  Några krav på intelligens och begåvning krävs knappast, om man börjar i tid kan man lyckas med vem som helst, se på kungen.

 2. Håller med dig Jinge , det vore direkt omöjligt att göra en vanlig grabb från Hofors till prins, men en skötsam grabb från Ocklebo går det bra att göra till prins.

  Han är visserligen känd för att vara lite blygsammare än vad de flesta bloggare är men han gick i samma skola som mina barn och dom bockar sig och bugar trotts att dom inte är i pensionsåldern. :)

  KAS

 3. En grabb jag känner får tydligen ofta frågan om han är släkt med Daniel. Svaret grabben ger är: prata inte om honom, han är släktens svarta får, och så försöker han se lite besvärad ut av frågan.

 4. Kan man inte göra som för två hundra år sedan och än en gång lägga ut kungahuset på entreprenad. Den som vill betala vår statsskuld får jobbet. Det var ju en av anledningarna till att Karl-Johan kom hit.

 5. Eftersom ca 80% av befolkningen för tillfället verkar stödja monarkin, så kan det kanske bli lite väl stort steg att bara direkt ersätta den med republik. Men man kunde ju ta ett första steg, genom att införa en icke arvsbunden monarki. Låt folket eller i värsta fall riksdagen välja kung, sedan kan han/hon till att börja med sitta på livstid. Till att börja med skulle det säkert bli en Bernadotte, men det kan man ju acceptera om man bara ser ett slut på diktaturen.

 6. Jag tycker inte det gör så mycket att Daniel blir prins. Viktoria har ett käkben som en normal lägenhetsbalkong. Han driver gym. En underbar WT historia fullt ut. Synd bara att vi skattepröjsare får stå för kalajset.