Giorgos Papandreou, Israels knähundEn gång i tiden så gick Giorgos Papandreou på Viggbyholmsskolan, en gammal anrik internatskola strax norr om Stockholm. Idag har han utvecklats till att bli en av Europas ledande fähundar, en lika mutbar som rygg-
radslös politiker, en skam för demokratins födelseort – Grekland.

DN: ”Den internationella hjälpkonvojen har ännu inte startat sin resa till Gaza, eftersom Greklands regering håller kvar fartygen i hamn. Bland Gazaborna är det få som tror att konvojen kommer att nå sitt mål.

– Det är bra att de försöker, men Israel kommer aldrig att släppa igenom dem. Det enda de kan åstadkomma är att rikta världens uppmärksamhet mot Gaza, och det är gott nog, säger en äldre vitskäggig man som sitter på en bastmatta i hamnen i Gaza och betraktar havet.

Förra årets hjälpkonvoj, som kostade nio människor livet när den stoppades av den israeliska marinen, ledde till lättnader i Israels importblockad. Men all export från Gaza är fortfarande förbjuden och det lokala näringslivet är till stor del förlamat. Arbetslösheten är över 40 procent och antalet mycket fattiga har tredubblats de senaste två åren.”

Själv undrar jag hur grekerna ser på sin premiärminister, och PASOK, ett parti som tillhör den ”socialistiska rörelsen” och är Greklands socialdemokrater. Nu blev det kravaller i Grekland, demonstrationer som urartade till stenkastning och bränder, men huvudorsaken var de nedskärningar som regeringen tvingades att genomföra. För att få ett antal utbetalningar på tusentals miljoner så tvingas Grekland sälja statliga företag och anamma nyliberala idéer, men när grekerna kommer på att Papandreou även har sålt landet till Israel så kommer det antagligen att bli mer demonstrationer.

Nu är ju Papandreou född i USA så han kan ju alltid återvända dit om det blir för besvärligt hemmavid, och det lär det bli när grekerna inser vidden av att den ”socialistiska rörelsen” har sålt landet till nyliberalism och – till Israel. Just nu så skyller man på att olika papper för Ship to Gaza-fartygen inte är i ordning, som ytterligare ett argument säger man att förbudet att avsegla beror på omtanke om passagerarnas personliga säkerhet. Förra gången så mördade Israel nio obeväpnade turkar, därför säger grekiska myndigheter att de månar om passagerarnas säkerhet.

I själva verket så har Israel bett USA och EU om hjälp för att påverka Grekland, något som vare sig USA eller EU motsatt sig. Det betyder i sin tur att vår egen regering nu är medskyldig till att 1,5 miljoner palestinier hålls fängslade i Gaza på en yta mindre än halva Öland. Det är givetvis en delförklaring till att Fredrik Reinfeldt talar om Sveriges framtid om tjugo år, och likaså en orsak till att Carl Bildt agerar som en hälleflundra. De har givetvis informerats om Israels och USA:s krav.

I sin förlängning gör det alla svenskar medskyldiga till att dessa palestinier lever under bedrövliga förhållanden i Gaza. Att DN i sin ingress talar om två lyxhotell i Gaza är självklart, det är ju DN…

it Andra om: , , , , , , dn1 svd1 ex1 ab1 sr1

  7 comments for “Giorgos Papandreou, Israels knähund

  1. Pingback: Dennis

Comments are closed.