Ge Melodifestivalen till TV4!

Att fel låt vann är vi nog många som är helt överens om, men jag tycker dessutom att den bästa låten inte var med i Globen, för det var nämligen Pernilla Anderssons låt Desperados.

Att Saade vann är ett underbetyg till den svenska TV-publiken, och man kan inte heller skylla detta debacle på den utländska juryn eftersom den inte var inblandad i uttagningen till finalen. Så Christer Björkmans idéer var förfelade, liksom hela festivalen.

Hur det kommer sig att dessa agenter/förhörsledare inte har fått ett manus begriper jag inte, det gav ett töntigt program en överdos av tönteri, och det blev inte ens småkul en enda gång.

Jag tycker att Sveriges Television bör lämna återbud till Düsseldorf eller var europafinalen nu skulle gå, sedan bör man ta ett par års time out för att fundera på hur man ska lägga upp tävlingen. Vi har faktiskt ett antal duktiga låtmakare i Sverige, men vi måste få dem att göra musik till festivalen och inte bara satsa på de gamla kompositörerna. Hur det ska gå till vet jag inte, möjligen ska man locka låtmakare att spara sina alster åt tävlingen genom att ha ett ordentligt tilltaget penningpris, jag vet inte.

En annan sak man måste fundera på allvarligt är om man verkligen ska låta publiken avgöra deltävlingarna, ser man till startfältet i Globen så säger jag bara – aldrig mer! Möjligen bör man överlämna programmet till TV4…

it , , , , , , , , , , , , , , ab12 ex gp svt dn svt Läs oxo: annarkia1 frekar lasse ilsemarie kulturbloggen pamflett folkrörelser ingsoc zaramis1

  6 comments for “Ge Melodifestivalen till TV4!

 1. Charlie
  12 mars, 2011 at 22:51

  Vargas låt är rätt hyfsad tycker jag, men iden om TV4 gillas starkt. Låt marknaden ta hand om det så blir det bättre låtar!

 2. Melody Grand Prix
  12 mars, 2011 at 23:31

  allvarligt skulle vi lämna över Sveriges största meloditävling till tv4???
  ehh & så skulle det bli reklam typ vid varje låts avslut eller varannan??
  Never in my life att jag skulle vilja se denna tävlingen på tv4 med all denna fucking reklam som bara är tröttsam att titta på, hatar reklam & det är en jävla tur att det inte existerar mellan filmerna på canal + & tv 1000, tv3,tv5,tv4 alla såna reklam älskandes sändande kanaler suger!!!
  WORD!

  • Uffe
   13 mars, 2011 at 18:34

   Kan inte annat än hålla med. Har själv slutat se program på 3,4,5an. Man orkar helt enkelt inte genomlida dessa ständiga reklamavbrott. Det som är ännu värre är att 4an har ansökt om samma regler som i USA, dvs minst 7min program mellan reklaminslagen. Reklamen kan däremot hålla på i 10min. Vem skulle orka med nåt sånt.

 3. Melody Grand Prix
  12 mars, 2011 at 23:35

  Ikväll skulle & borde Swingfly tagit hem detta alla ggr, dem hade skitkul på scenen, det märktes tydligt!
  Sen var låten otroligt sköön ,inget lånat från andra låtar vad jag kunde höra.
  Popular har lånat både början med trummorna till låten Rasputin från Boney M & Oh mama med LIli & susie sen när refrängen kommer. Men visst var Eric bäst på att dansa av alla artister, kanske Danny var i närheten av hans dans men det var då den enda isf.
  Mycke ös i den låten iaf & den kan ha alla chanser i Tyskland att få massa poäng.
  GO GO SWEDEN!!!

 4. Manne
  12 mars, 2011 at 23:39

  Eric Saade och låten speglar Sverige väldigt mycket. Man börjar med tydlig tysk-flört med Boney M’s introtrummor från låten ”Rasputin”. Sedan övergår låten i Röyksopps ”Girl & the Robot” för att till slut innefatta sig i Lili&Sussie’s ”Oh Mama”. Modern, svensk dans-pop som ger mersmak.

  Jag hade ju hellre sett Beatles-pastichen the Moniker, för att reta gallfeber på engelsmännen en aning, men men, gjort är gjort.

 5. Anders
  13 mars, 2011 at 17:32

  Jag tycker att detta var den bästa melodifestivalen någonsin.
  Sen höll jag på en annan låt än den som vann men det är ju en annan sak.
  Och jag tror inte TV4 skulle kunna gjort detta bättre än SVT.

Comments are closed.