Ge Israel Olympiska Spel!


Nu när man gett Olympiska Spel till diktaturlandet Kina så borde man rimligen kunna ge det till Israel också. De kallar dessutom sitt land för demokratiskt, det gör ju inte ens Kina.

Dessutom har jag ett förslag på ett par nya grenar. Murklättring tremanna och singel? Concertinahoppning ((Den sortens rakbladsvassa taggtråd som israelerna använder)) borde man också kunna införa. Givetvis har Stefan Holm och Carlolina Klüft stora möjligheter att överleva bägge dessa grenar, i vart fall om de får använda något slags studsbräda. Samtidigt skulle det ge den mer sadistiskt influerade sportpubliken en verklig godbit. Misslyckas hoppet över Consertinatråden så blir det riktigt dramatiskt.

Gatlopp för kristna kanske skulle kunna ersätta Marathon? Som bekant så blir den kristna kyrkans män bespottade av religiösa judar i Jerusalem, i vart fall enligt den israeliska tidningen Haaretz. Det finns sannolikt ett antal nya grenar som kan passa, men eftersom de olympiska spelen turnerar mellan olika länder så kanske man ska begränsa antalet specialgrenar till de nu nämnda.

Liksom Kina har Israel stora problem med att uppfylla FN:s skrivningar om Mänskliga Rättigheter. Men sett i ljuset av Kinas omskolningsläger och agerande i Tibet så är väl länderna näst intill jämbördiga.

Dessutom lär boendet inte innebära något problem för vare sig aktiva, massmedia eller publiken. Israel fortsätter att bygga ut sina olagliga bosättningar i en rasande takt så kan de säkert ockupera ytterligare en bit av Västbanken och bygga ett antal OS-byar som sedan får övertas av religiösa extremister. Samtidigt så får omvärlden se hur utomordentligt fint demokratin fungerar i det land som Gud gav till dem. (. .) ((Ironiparenteser)) DN SvD AB

Andra om , , , , , , , , , , ,

[tags], , , , , Palestinier, Mänskliga Rättigheter, Tortyr, Olympiska Spel, Politik, Concertinatråd, Muren[/tags]


14 svar till “Ge Israel Olympiska Spel!”

 1. Ett par andra grenar kan man väl klämma in,

  1. Prickskytte på civila
  2. Husrivningar

 2. Idag gick folkpartisterna till stöd för israel på SvD:s brännpunkt.
  Dom kanske stödjer din idé där om OS :)
  Och med tanke på inreseförbudet dom har från sina grannländer (att vara iransk jude är inte lätt) så slipper dom den eventuella konkurrensen som kommer från muslimska länder.
  Frågan är bara om det skulle gälla muslimer från alla länder, eller bara dom från mellanöstern. Kan en amerikansk muslim bli terrorist?

 3. Fantastiskt att ngt så morbidt kan bli en så bra blogg.. fantastiskt..
  Prickskytte på civila fungerar ju både i Kina å Israel.

  Skulle inte: ”vem kan utnyttja flest arbetare (läs slavar) på kortast tid” vara skoj att se? Företagsflytt till Kina å underbetalda olivplockare i Israel..
  Jingle har ngt på gång här..

 4. Dragracing med bulldozer borde kunna bli riktigt stort i Israel också. Många hågade ortodoxa galningar som skulle kunna skriva på för de stora stallen.

 5. Trädryck?
  Och om Palestinierna få dela OS med Israel!
  Avloppssurfing?
  Kast med en liten sten?
  Ambulans reacing?
  Bårlyft?
  Gravgrävning?

 6. Moe, du hann före med trädryck men det är ingen idé! Ingen ockupationsmakt kan tävla med Israel om en miljon uppryckta olivträd på ockuperad mark, så Jinge måste lägga ner detta förslag :-)

 7. Israel beter sig för djävla illa. Jag tycker att FN ska ta över administrationen av landet omedelbart. Man kan inte hålla på och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta och vänta………………………………….

 8. OS, i ett land som inte ens existerat längre än farfars fäbod? inte en chans, det landet har många problem, o det finns många villiga kandidater till OS som skulle kunna anordna det istället.