Gaza – stora anti-krigsdemonstrationer i Tel Aviv, London och nya Stockholmsaktiviteter


Vi har publicerat flera blogginlägg om Gaza här, bland annat om de olika protestmötena och demonstrationerna i Stockholm. Här en liten mix.

I. I Tel Aviv demonstrerade nyligen 10 000 för fred och mot krigspolitiken. (Bild nedan).
Gaza - demonstrationer i Tel Aviv BvLU2mSCEAAWZTS-531x353

II. I London och Kapstaden lär 150 000 människor ha deltagit i demonstrationer nyligen. Varför är vi så mångdubbelt färre i Stockholm, även med tanke på folkmängden? År 2008 samlade en demonstration i Stockholm mot Israels angrepp på Gaza 12 000 deltagare? Bilden visar demonstrationen i London nyligen.

Gaza Londondemonstration gaza_9aug14_demo_1_600

III. Flygbladsutdelningar och Palestinainsamlingen
Palestinagrupperna meddelar att: Tisdagen den 19 augusti och fredagen den 22 augusti kl 16:30 vid Kungsträdgården kommer aktivister att samlas för att dela ut flygblad, sprida information om situationen i Palestina och om BDS samt skramla pengar till Palestinainsamlingen. Just nu går allt till våra samarbetspartner i Gaza. Det är samling mittemot NK kl 16:30 båda dagarna. Du är hjärtligt välkommen att delta. Insamlingsbössor och och flygblad finns på plats och man står alltid minst två och två så det är fler som kan svara på allmänhetens eventuella frågor. Du är mer än välkommen att höra av dig med frågor eller dylikt till: wettersjo@hotmail.com. Gå gärna med i Facebookgruppen för att få inbjudningar till fler tillfällen att dela flygblad och skramla pengar (inte alltid det kommer med i nyhetsbreven): BDS Stockholm. Vi kan även passa på att tacka alla som gett bidrag till Gazainsamlingen.

IV. Öppet brev till Sveriges regering från Palestina-grupperna i Sverige.

”Palestinagrupperna i Sverige, PGS, kräver att Sveriges regering fördömer Israels attacker på Gaza, som utgör en veritabel massaker på civila, många av dem barn.

Sverige bör, som flera andra länder, agera på diplomatisk nivå gentemot Israel, avbryta sitt militära samarbete med ockupationsmakten och med kraft verka för att EU inför sanktioner mot Israel och fryser EU:s associationsavtal med Israel.

Omvärlden måste agera kraftfullt, så som situationen är i nuläget tillåts Israel att oupphörligt begå brott mot mänskliga rättigheter och internationell rätt. Israel använder oproportionerligt stort våld och övergrepp mot den palestinska befolkningen i Gaza, nu senast bombningen av kraftstationen. FN-organet OCHA skriver den 22 juli att: ”Ett barn har dödats varje timme de senaste två dagarna”.

Rapporter kommer om att sjukhus, ambulanser och sjukvårdspersonal beskjuts när de försöker hjälpa civilbefolkningen. Enligt internationell humanitär rätt skall sjukvårdspersonal, sjukvårdstransporter, sjukhus och dess utrustning skyddas. Israel har inte rätt att gömma sig bakom ord som ”mänskliga sköldar”.

Attackerna på civila är ett krigsbrott och Israel bör ställas till svars för det. Det är dags för Sveriges regering att reagera och agera!

Primärt måste blodbadet i Gaza få ett slut. Även om det blir en vapenvila är dock inte en rättvis fred uppnådd – det behövs sanktioner för förmå Israel att häva den förödande blockaden av Gaza och den illegala ockupationen av Västbanken inklusive Östra Jerusalem och Golanhöjderna samt Gaza.”

Anna Wester, ordförande
Mina Olsson, vice ordförande
Palestinagrupperna i Sverige

PALESTINIAN-ISRAEL-GAZA-CONFLICT

Gaza 140808. 10606490_798778790145593_3133138618626202395_n
V. Sätt in pengar på Palestinainsamlingen 90 11 57 – 8 och skriv GAZA.

Obama och Natanyaho images

* Är bojkott, desinvestering och hårda sanktioner (BDS) mot Israel samt prövning av Netanyahu & Co inför internationell krigstribunal fel? Varför?i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , ,, ,

Palestina-grupperna på FacebookDemonstrationer i Tel Aviv DN Debatt 10/8 Counterpunch 6/8 Noam Chomsky 7/8 Guardian 7/8Israels krigsförbrytelser Nyhetsbanken 8/8 Lutz rapport Järnbastionen Palestinagrupperna 1/8PSG StockholmSRProletären FF DN Debatt 10/8 Carl Bildt i DN Debatt 31/7 CNN-bilder Henrik Linde på Knut Lindelöfs blogg Democracy Now 22/7 DN I 18/7DN kvällen 17/7SvD 17/7 Röda Malmö 17/7 Demonstration 16/7 DN 16/7 DN 16/7 ”Norsk läkare” Nathan Schackar DN Ulf Bjereld GP DN 13/7DN 11/7PSG i StockholmPSG i Sverige Göran Rosenberg i ExpressenDN 10/7DN II 10/7 Svenssons blogg 9/7 Ship to GazaBilderblogg 9/7 Anna Westers blogg 9/7 Intervju med Putin mm Globalresearch artikelFria Tidningen 13/9 FIB-KulturfrontAron Lund 24/9 Björnbrum 27/9

  1 comment for “Gaza – stora anti-krigsdemonstrationer i Tel Aviv, London och nya Stockholmsaktiviteter

  1. 19 augusti, 2014 at 10:24

    Dagens Industri rapporterar ”SOS Barnbyar får en jättedonation på 100 miljoner kronor av Akelius Foundation. Pengarna är öronmärkta för att hjälpa barnen i Gaza.”Jag tror att de flesta människor vill hjälpa till. I detta fall är beslutet ganska enkelt om man tänker på sina egna barn i den miljön. Vår stiftelse står helt fri och obunden politiskt och religiöst. Det gör alla de barn som drabbats i Gaza med”, säger Akelius. (http://www.di.se/artiklar/2014/8/19/rogerakelius-ger-bort-100-mkr/)

Comments are closed.