Frihetens försvarare, och nätets – Clinton & Bildt??


Plötsligt finns Hillary Clinton och Carl Bildt på en bild på DN:s webblöpsedel, ja inte bara på en bild, artikeln toppar webblöpsedeln. Min spontana reaktion blir mer än skeptisk, jag undrar vem de försöker lura?
[column width=”47%” padding=”6%”]Fakta i målet är att USA har den mest avancerade datorutrustning som kan byggas, bara för att spionera på nätet. Echelon har enorma resurser, troligen kan datorerna dekryptera t.ex. PGP lika snabbt som en PC kan skicka ett dokument till en skrivare. Så när Clinton och Bildt låtsas vara för en absolut yttrandefrihet på nätet så menar de bara det slags frihet som de själva kan spionera på med befintlig utrustning. Man har redan långtgående förslag på nya lagar som förbjuder kryptering, varför då får jag fråga om nätet ska vara fritt?

Själv får jag närmast lite ont i magen av att se dessa människor stå och tala om yttrandefrihet, USA kan gärna komma igen då man har släppt alla fångar som sitter inlåsta och torteras på Bagrambasen och i Guantanamo sedan många år tillbaka, människor som vare sig anklagats, rannsakats eller dömts. Att i det läget ta på sig en blank rustning och låtsas vara frihetens förkämpar och yttrandefrihetens försvarare kostar inget, och alltid är det någon som låter sig luras.

I praktiken förhåller det sig så att man faktiskt bara har – begränsad yttrandefrihet på nätet. Det finns redan olika lagstiftningar som begränsar individernas möjligheter, och även om vissa inskränkningar kan
[/column] [column width=”47%” padding=”0″]Högern
vara nödvändiga så är Bildt och Clinton fel personer att kliva fram och kräva yttrandefrihet. USA har mycket mycket långt kvar innan de ska komma med pekpinnar åt andra, hittar vissa länder på människoförnedrande straff så blir det ett himla hallå på USA. Men om andra länder, ofta rena skurkstater, aktualiseras i säkerhets-
rådet så lägger USA omedelbart sitt veto. Ska de vara frihetens försvarare så är jag morfar Ginko.

[/column][end_columns]

it Andra om: , , , , , , , , , , , , dn12345 ekot12 gp1234 svd1234 ab1234


4 svar till “Frihetens försvarare, och nätets – Clinton & Bildt??”

  1. Ja, Bildt nämnde väl för Clinton att svenskarna numera är lika fria i Internet som DDR medborgarna var en gång i tiden..FRA läser varenda e-mail…eller rättare sagt, dom kan göra det.. Ryssland har total Internetfrihet, det enda som inte tillåts är barnporr…. EU vill införa elektroniska ID:n för alla datoranvändare i EU ! Snacka om fri Internet i väst !

      • Litet mera som i Kina! I Ryssland får de oppositionella verkligen gömma sig och kamouflera sig, sända via servrar utomlands etc. Anarki råder på internet-fronten med arresteringar, attacker mot webbsidor etc, litet som Putin/KGB-style.