Fransk general: stöd Assad mot ISIS

Detta inlägg utgår från en artikel av Pål Steigan för några dagar sedan.
För några dagar sedan berättade jag att bl.a. den kände USA-generalen Petraeus, f.d. CIA-chef, har föreslagit att USA bör beväpna al-Qaida för att bekämpa ISIS. Både organisationerna har vuxit kraftigt till följd av den politik som förts av USA & Co, vilket beskrivits ingående i flera blogginlägg här. Nu föreslår en fransk general att man i stället bör stöda Assad och Syriens armé, som sedan länge utgjort huvudkraften i den väpnande kampen på marken mot terrorismen. En självklarhet kan man tycka. Men vilka av våra ledande politiker och massmedia föreslår det?
Enligt Le Monde överväger François Hollande att slå till hårdare mot ISIS i Syrien. En opinionsundersökning i Le Parisien visar enligt Le Figaro att 61% av fransmännen vill ha en markinvasion i Syrien. Men det vill inte Hollande. Nu deltar Frankrike med bombningar av ISIS.

Den pensionerade generalen Jean-Bernard Pinatel, som räknas som expert på geopolitik, menar i en intervju i den stora borgerliga tidningen Le Figaro att Frankrike bör ge teknisk, logistisk och finansiell hjälp till den syriska armén som är lojal mot Assad.
images (31)
Vi bör stödja den lojala syriska armén, Iran och Irak. Ja, de är diktatorer, men de representerar ett mindre ont än Daesh (IS). säger generalen. Han konstaterar att Frankrike tidigare har både försökt att destabilisera Assad och bekämpa Daesh via luftangrepp i Irak. Men man kan sitta på båda sidor av bordet. Det är på tiden att ge upp drömmen om den arabisk våren. Vi kan se Assad som vår provisoriska vän eftersom han också är fiende till vår absoluta fiende, ISIS.
Assad 8al-assad
Pinatel menar också att den turkiske presidenten Erdogan spelar ett dubbelspel som måste ta slut. Officiellt är Turkiet en del av koalitionen mot ISIS. Men i verklighet öppnar landet sina gränser för IS och tillåter IS att driva handel med vapen och olja. Smuggling av olja ger ISIS intäkter på 50 miljoner dollar per månad. Om man hindrar Turkiet att spela detta dubbelspel och stänger sina gränser skulle IS försvagas rejält menar generalen.
Kommentar A Romelsjö:En enkel sak för USA & EU om man hade intresse att försvaga IS rejält. Men det har man inte som så mycket annat visar.

Det europeiska borgarskapet har i stort sett lojalt stött USA:s fullständigt illegitima krav på krig mot Assad, också när det har betytt att alliera sig med jihadister som IS, men nu börjar enheten av spricka menar Pål Steigan. Uttalandena av general Pinatel kan tyda på det.

Man behöver inte vara någon anhängare till Vladimir Putin för att inse att han har rätt när han säger att «Flyktningkrisen är en del av det pris Europa betalar för att blint följa USA:s order.”

Som bekant tar USA inte emot flyktingar från Syrien, vilket är en uppgift för Washingtons europeiska vasaller. Och det finns europeer som ser detta som naturligt, som Sveriges dåvarande finansminister Anders Borg. Han sa i tal vid Peterson Institute i november 2013: «You make the wars, we get the refugees.» (Anders Borg blev i april 2015 välkomnad som senior fellow vid Peterson Institute, så talen uppfattades tydligen inte negativt.)
Bekämpa USA-imp KP stockholm_bekampa_usa_1
Kommentar av Anders Romelsjö: Samtidigt som denna politik är galen för mänskligheten är den samtidigt förståelig mot bakgrund av USA:s imperialism och strävan efter att kontrollera så mycket som möjligt enligt officiella dokument.
Sverige låter sedan åratal USA:s flyg öva för sina uppdrag i norra Sverige!
Den svenska regeringen vill ha ännu närmare samarbete med USA:s militär!
Var finns de demokratiska och humana värdena?
Bekämpa USA-imperialismen!

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , , , ,

Pål Steigan 7/9 2015 Le Parisien Le Figaro Ron Paul 6/9 Blogginlägg 6/9 Washington’s Blog Pål SteiganIntervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9 Pål Steigans blogg M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg
DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star Dailykos om Turkiet

  3 comments for “Fransk general: stöd Assad mot ISIS

Comments are closed.