Fransk general: stöd Assad mot ISIS

Detta inlägg utgår från en artikel av Pål Steigan för några dagar sedan.
För några dagar sedan berättade jag att bl.a. den kände USA-generalen Petraeus, f.d. CIA-chef, har föreslagit att USA bör beväpna al-Qaida för att bekämpa ISIS. Både organisationerna har vuxit kraftigt till följd av den politik som förts av USA & Co, vilket beskrivits ingående i flera blogginlägg här. Nu föreslår en fransk general att man i stället bör stöda Assad och Syriens armé, som sedan länge utgjort huvudkraften i den väpnande kampen på marken mot terrorismen. En självklarhet kan man tycka. Men vilka av våra ledande politiker och massmedia föreslår det?
Enligt Le Monde överväger François Hollande att slå till hårdare mot ISIS i Syrien. En opinionsundersökning i Le Parisien visar enligt Le Figaro att 61% av fransmännen vill ha en markinvasion i Syrien. Men det vill inte Hollande. Nu deltar Frankrike med bombningar av ISIS.

Den pensionerade generalen Jean-Bernard Pinatel, som räknas som expert på geopolitik, menar i en intervju i den stora borgerliga tidningen Le Figaro att Frankrike bör ge teknisk, logistisk och finansiell hjälp till den syriska armén som är lojal mot Assad.
images (31)
Vi bör stödja den lojala syriska armén, Iran och Irak. Ja, de är diktatorer, men de representerar ett mindre ont än Daesh (IS). säger generalen. Han konstaterar att Frankrike tidigare har både försökt att destabilisera Assad och bekämpa Daesh via luftangrepp i Irak. Men man kan sitta på båda sidor av bordet. Det är på tiden att ge upp drömmen om den arabisk våren. Vi kan se Assad som vår provisoriska vän eftersom han också är fiende till vår absoluta fiende, ISIS.
Assad 8al-assad
Pinatel menar också att den turkiske presidenten Erdogan spelar ett dubbelspel som måste ta slut. Officiellt är Turkiet en del av koalitionen mot ISIS. Men i verklighet öppnar landet sina gränser för IS och tillåter IS att driva handel med vapen och olja. Smuggling av olja ger ISIS intäkter på 50 miljoner dollar per månad. Om man hindrar Turkiet att spela detta dubbelspel och stänger sina gränser skulle IS försvagas rejält menar generalen.
Kommentar A Romelsjö:En enkel sak för USA & EU om man hade intresse att försvaga IS rejält. Men det har man inte som så mycket annat visar.

Det europeiska borgarskapet har i stort sett lojalt stött USA:s fullständigt illegitima krav på krig mot Assad, också när det har betytt att alliera sig med jihadister som IS, men nu börjar enheten av spricka menar Pål Steigan. Uttalandena av general Pinatel kan tyda på det.

Man behöver inte vara någon anhängare till Vladimir Putin för att inse att han har rätt när han säger att «Flyktningkrisen är en del av det pris Europa betalar för att blint följa USA:s order.”

Som bekant tar USA inte emot flyktingar från Syrien, vilket är en uppgift för Washingtons europeiska vasaller. Och det finns europeer som ser detta som naturligt, som Sveriges dåvarande finansminister Anders Borg. Han sa i tal vid Peterson Institute i november 2013: «You make the wars, we get the refugees.» (Anders Borg blev i april 2015 välkomnad som senior fellow vid Peterson Institute, så talen uppfattades tydligen inte negativt.)
Bekämpa USA-imp KP stockholm_bekampa_usa_1
Kommentar av Anders Romelsjö: Samtidigt som denna politik är galen för mänskligheten är den samtidigt förståelig mot bakgrund av USA:s imperialism och strävan efter att kontrollera så mycket som möjligt enligt officiella dokument.
Sverige låter sedan åratal USA:s flyg öva för sina uppdrag i norra Sverige!
Den svenska regeringen vill ha ännu närmare samarbete med USA:s militär!
Var finns de demokratiska och humana värdena?
Bekämpa USA-imperialismen!

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , , , ,

Pål Steigan 7/9 2015 Le Parisien Le Figaro Ron Paul 6/9 Blogginlägg 6/9 Washington’s Blog Pål SteiganIntervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9 Pål Steigans blogg M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg
DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star Dailykos om Turkiet

  3 comments for “Fransk general: stöd Assad mot ISIS

 1. Jan Hagberg
  11 september, 2015 at 10:32

  I förrgår (9 september) lät SR lydigt meddela att det finns citat ”Oro för rysk närvaro i Syrien”. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6251834
  Som lyssnare undrade jag ”Vems oro?” En undran i onödan visade det sig snabbt.

  SR delade oron med USA/Nato, vilket framgick av programmets fortsättning.

  USA:s verkliga oro torde vara, att Ryssland lyckas hjälpa Syrien att slå ned ISIS på riktigt. För att därmed få stopp på det som skapar en del av flyktingsströmmarna mot Europa. Det hemlighöll SR.

  Alltså. Allt är som vanligt, en nyhetsförmedling enligt det verkliga uppdraget som är något helt annat än det som officiellt sägs i avtalet om sändningsrätten. Där hävdas att den rätten ska utövas ”sakligt och opartiskt”. I avtalets § 11 står vidare att nyheterna ska ge allsidig information! Jag skrattar på mig. Men med Natofantasten Mats Johansson, som håller i taktpinnen i SR:s styrelse, är laglösheten inte överraskande.

  Det är mycket som tyder på att kanonerna från ”godhetsmedierna” bakfyrar rejält i den svenska opinionen. Sovjetiskinspirerad nyhetsförmedling fungerar inte. Varför inser de ansvariga inte det? Förmodligen för att de inte får!

 2. 11 september, 2015 at 14:36

  Förträffliga Nyhetsbanken hade 9/9 följande fina artikel:

  ”Syrien anklagar London, Paris

  Syriens utrikesministerium har i en skrivelse till FN: s generalsekreterare och FN: s säkerhetsråd anklagat Frankrikes och Storbritanniens regeringar att blanda sig i Syriens inre angelägenheter.

  Enligt skrivelsen till FN känner dessa två europeiska länder ”nostalgi” för sitt långa koloniala förflutna och försöker påtvinga sitt mandat på andra nationer och rättfärdigar med olika förevändningar sin inblandning i oberoende staters inre angelägenheter .

  När det gäller Storbritannien säger Syriens UD att landet använder alla sina resurser och koloniala erfarenhet för att destabilisera Syrien genom ekonomiskt, politiskt och vapenstöd till terroristorganisationer som är verksamma inom dess territorium.

  I brevet stämplas de brittiska ledarnas avvisande av Syriens rätt att bekämpa terrorism och skydda sin befolkning mot terrorism som skamligt.

  Den syriska utrikesministeriet anklagade också London för att skicka terrorister som ”John the English”, en beryktad medlem av IS, som skär halsen av folk, och för att erbjuda asyl åt extremistledare som bland annat Abu Qatada al-Suri och Omar Abdul Rahman.

  Samtidigt meddelade Frankrikes president Francois Hollande att hans land i tisdags startade övervakningsflygningar över Syrien, för att senare kunna genomföra flyganfall på IS positioner.

  Från Sverige säger utrikesminister Margot Wallström att det nu måste avgöras vilken roll Bashar al-Assad ska spela i en framtida lösning av Syrienkrisen. Dvs. ännu ett försök att frånta Syrien den suveräna rätten att avgöra sitt eget öde. Hon agerar uppenbarligen inte i svenskt intresse utan för att tjäna interventionsmakterna.

  Källa: Prensa latina 7 september 2015

  Fråga: Vad tror ni FN kommer att göra?
  -Om motsvarande brev kommit från Ukraina? Från Ryssland/om Nato?

 3. 11 september, 2015 at 14:40

  Sputnik News (http://se.sputniknews.com/asikt/20150909/606653.html#ixzz3lQv5zpMM ) skriver:
  ”Vice ledare för Tysklands vänsterparti Sahra Wagenknecht och Dietmar Bartsch har utpekat USA som boven bakom migrationskrisen, som drabbat Europa, uppger Spiegel.
  De USA-ledda väststaterna har destabiliserat hela regioner, i vilka uppkomst av terrorgrupper blev möjlig, heter det i ett programdokument som Wagenknecht och Bartsch presenterat.
  Enligt Spiegel hävdar dem att vissa av Tysklands bundsförvanter har tidigare stött ”mördargäng” såsom Islamiska staten och även försett dem med vapen.
  För att få bukt med flyktingkrisen uppmanar Tysklands vänsterpartister sin regering ”avstå från vidare krig och Nato-ledda interventioner”, samt ”neka USA tillträde till tyska flygplatser och militärbaser.

  När kommer svenska V med liknande uttalande??

Comments are closed.