Beväpna al-Qaida – föreslår 4-stjärnig USA-general och f.d CIA-boss

Omtänksamma Facebook skriver åter till mig ”Dina minnen på Facebook. Anders, vi bryr oss om dig och de minnen du delar här. Vi tänkte att du kanske skulle vilja se tillbaka på det här inlägget som publicerades för 1 år sedan.”
Upplever att denna artikel från 6/9 2015 fortfarande är aktuell, eller vad tycker Du?


Artikeln.
Vi har i tidigare blogginlägg beskrivit om hur bl.a. president Obama, vicepresident Biden, förre NATO-överbefälhavaren och presidentkandidaten W Clark och generalen M Flynn offentligt har berättat att ISIS är en produkt av USA:s politik. (http://jinge.se/mediekritik/vem-startade-kriget-i-syrien-hade-assad-fel.htm). Där har också nämnts om hur stödet från USA och allierade som Saudiarabien, Qatar och Turkiet till s.k. ”moderata rebeller” hamnat hos al-Qaida och ISIS. Vi har också nämnt hur pass ineffektivt USA:s krig mot terrorismen och ISIS är. ISIS har bara stärkts hela tiden. al-Qaida fanns inte i området innan USA började det helt illegitima kriget mot Irak 2001. Det är väl belagt att al-Qaida etablerades och byggdes upp i Afghanistan med CIA:s stöd för drygt 30 år sedan. Här finns fortfarande grund för åtal för krigsförbrytelser mot bl.a. ex-president Bush och drönardödarpresidenten Obama för krigsförbrytelser – om något som liknar ”likhet inför lagen” fanns internationellt.
I dessa dagar då det finns berättigad oro inför ”Flyktingkatastrofen” undviker massmedia att nämna den avgörande rollen som USA:s brutala krig i Västasien (Mellanöstern) spelar.
* Att uppgifter som i denna artikel, och i intervjuerna av Obama & Co (se ovan) kommer ut bidrar till att gradvis vänja och få folk att acceptera USA:s förfärliga krigabrutalitet. (Bilden nedan visar general Petraeus längst till höger)
untitled (62)
*Och massmedia skriver okritiskt om ”USA:s krig mot terrorism” när det egentligen främst handlar om ”USA:s krig som stärker terrorism”, trots att vissa USA-insatser kanske är riktade för att försvaga terrorismen.

Detta är en översättning av en liten artikel ”Former CIA Boss and 4-Star General David Petraeus: U.S. Should Arm Al Qaeda” på Washington’s Blog 1/9. Den är intressant, fast den inte nämner hur IS genom sitt krig mot Assad följer och stödjer USA:s strävanden i området. Notera bland annat följande mening i artikeln ”I själva verket har NBC News, Wall Street Journal, CNN och andra rapporterat att USA redan har åtagit sig att tillhandahålla flygstöd för att stödja muslimska jihadister i Syrien.”

Vid en utfrågning på Capitol Hill i Washington framkom att förre CIA-chefen och den 4-stjärniga generalen David Petraeus (den högsta generalstiteln i USA:s armé) som fortfarande (tro det eller ej) har en hel del inflytande i Washington – föreslår att USA bör beväpna al-Qaida för att bekämpa ISIS. al-Qaida i Syrien har en överraskande (??) förespråkare i korridorerna på amerikansk makt: den pensionerade armégeneralen och tidigare CIA-direktören David Petraeus.
untitled (64)
Den tidigare befälhavaren Petraeus för USA:s styrkor i Irak och Afghanistan har i tysthet uppmanat amerikanska tjänstemän att överväga att använda så kallade ”moderata” medlemmar av al-Qaidas Nusra Front för att bekämpa ISIS i Syrien, enligt fyra källor däribland en person som talade till Petraeus direkt, berättade ”The Daily Beast”.

Han är inte ensam … Andra stödjer andra tanken på att beväpna al-Qaida … och ISIS.

* Barak Mendelsohn – docent i statsvetenskap vid Haverford College, Senior Fellow vid Foreign Policy Research Institute, och med fem år i den israeliska armén – hävdar i en publikation från Council on Foreign Relations (USA:s viktigaste politiska tankesmedja) att USA bör stödja al-Qaida … som ett sätt att motverka ISIS. Han menar att instabiliteten i Mellanöstern efter ”den arabiska våren” och den explosionsartade tillväxten av ISIS kräver att Washington omprövar sin politik gentemot al-Qaida.
ISIS trupper med flagga images
Många kommentatorer menar att Al Nusra – den viktigaste al-Qaida-gruppen i Syrien – ska försöka ”re-brand”, dvs. en ansiktslyftning för att försöka skaffa sig en annan image så att de kan låtsas att de är moderata rebeller och därmed officiellt få stöd av USA.

Den inflytelserika New York Times-kolumnisten Thomas Friedman – som också är kolumnist i DN (Surprise?) är inne på tanken att beväpna ISIS för att motverka Irans inflytande. USA stödde medvetet al-Qaida i Libyen. Och även i Syrien.

Och USA stödjer faktiskt ISIS till viss del. Natomedlemmen Turkiet har köpt enorma mängder olja från ISIS (den viktigaste källan för finansiering), och bombar ISIS fiender på marken- kurdiska soldater. Många säger också att Turkiet länge direkt stött ISIS.
Kommentar (AR): Vi erinrar oss hur Carl Bildt och andra länge talat för att Turkiet borde bli medlem av EU.

Det israeliska flygvapnet har bombat nära den syriska huvudstaden Damaskus, och attackerat jordbruksanläggningar och lager (den syriska regeringen är den andra stora motståndare till ISIS i Syrien förutom kurderna). Den israeliska militären medgav nyligen att man stödjer syriska jihadister.

Republikanske senatorn Ted Cruz som var emot USA:s militära intervention i Syrien, menar att den amerikanska militären inte ska vara ”al-Qaida:s flygvapen.” På liknande sätt, sade förre demokratiska kongressledamoten Dennis Kucinich att bombningar av Syrien skulle göra USA:s militär till ”al-Qaidas flygvapen.” (ISIS är bara en variant av al-Qaida).

I själva verket har NBC News, Wall Street Journal, CNN och andra rapporterat att USA redan har åtagit sig att tillhandahålla flygstöd för att stödja muslimska jihadister i Syrien.

Så Turkiet, Israel och USA agerar nu i egenskap av ISIS flygvapen för att störta den syriska regeringen … igen. (Washington Blog 3 augusti, 2015)

Sannerligen, USA:s utrikespolitik är galen.” (Slut på Washington’s Blog)
Anders Romelsjö: Fast denna politik är galen för mänskligheten är den samtidigt förståelig mot bakgrund av USA:s imperialism och strävan efter att kontrollera så mycket som möjligt enligt officiella dokument.
Sverige låter sedan åratal USA:s flyg öva för sina uppdrag i norra Sverige!
Den svenska regeringen vill ha ännu närmare samarbete med USA:s militär!
Var finns de demokratiska och humana värdena?
Bekämpa USA-imperialismen!

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , , , ,

Washington’s Blog Pål SteiganIntervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9 Pål Steigans blogg M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg
DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star Dailykos om Turkiet

  10 comments for “Beväpna al-Qaida – föreslår 4-stjärnig USA-general och f.d CIA-boss

 1. Israel über Alles är problemet
  6 september, 2015 at 13:08

  Israel är orsaken till kaoset i MÖ. Fred innebär att apartheid regimen som bygger på den rasistiska idéen om ”vi är de utvalda” måste bort!

  http://www.globalresearch.ca/the-doctrine-of-superior-people-the-bond-between-israel-and-world-zionism/5473831

 2. 6 september, 2015 at 15:32

  Ur en artikel i Nyhetsbanken idag, som hänvisar till en artikel av Robert Fisk i ”The Independent” 14/6

  Med andra ord, al-Nusras enda mål är att förstöra Assad-regimen och, alltså, på samma sida som de ”moderata” och förtjänar därför samma militära bistånd. Om de ”moderata” inte kan säga till al-Nusra, ”Vi kommer inte att arbeta med dig”, hur skall USA då kunna säga det?

  Underrättelserapporter till den franska regeringen har noterat amerikanska flyganfall mot Isis där flygplanen undvikit att skada ställningar som hålls av al-Nusra. När Isis förra månaden i tusentals samlades – för det mesta i fullt dagsljus – för att anfalla Palmyra dök inte ett enda amerikanskt plan upp på den syriska himlen.. Och allt detta samtidigt som amerikanska piloter återvänt från nästan 75 procent av sina uppdrag mot Isis med bomber kvar ombord för att de inte kunnat hitta mål.

 3. 6 september, 2015 at 16:28

  Alla dagstidningar är nu fyllda av flyktingkatastrofen. Denna fruktansvärda tragedi med hundratusentals människor som försöker nå Europa för att här få skydd. Människor i nöd vi bör och måste hjälpa med alla resurser vi har. MEN INGA MEDIA TAR UPP ORSAKEN TILL MASSFLYKTEN FRÅN MELLANÖSTERN. En ekande tystnad. USA har krossat Afghanistan, Irak, Libyen och mal nu sönder Syrien. Som Anders Romelsjö skriver i sin
  text ” USA:s förfärliga krigsbrutalitet”. Som manglar fram över länderna och helt medvetet totalförstör deras samhällen. USA bygger sitt imperium över miljontals döda, skadade och flyende. Och ingen politiker eller journalist vågar nämna USA:s skuld till dessa fasansfulla tragedier. USA som stödjer al-Qaida, ISIS och andra mördarkommandon i Syrien och Irak. Nu öppet och skamlöst. Dock anar tydligen etablissemanget att vi nu är många som ser vad som sker eftersom Aftonbladet idag har denna rubrik ”Han har mördat sju gånger fler civila än IS”. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21370974.ab Där syftande på Syriens regeringsstyrkor och
  ”han” givetvis al-Assad. Och med siffror vill bevisa vad rubriken säger. Ett uppenbart försök att lyfta skulden från mördarkommandona till regeringsstyrkorna. Med siffror som ingen kan kontrollera och därför kan vara hur lögnaktiga som helst. Så rapporterar artikeln att John Kerry ”varnar” Ryssland för stödet till Syriens regering. Propagandan tar i för att dölja sanningen kring angreppet på Syrien. Vi tvångsmatas med förvrängda tolkningar.
  Ger också länken till Pål Steigans blogg och hans text ”Kall det ikke godhet”. Där han resonerar kring vilka som tjänar på flyktingarna. Elisabeth Reehorsts kommentar där hon pekar på hur Syrien fungerade före USA:s och deras vasallstaters angrepp på landet är också intressant. Utbildning, religionsfrihet, kvinnors emancipation. http://steigan.no/2015/09/06/kall-det-ikke-godhet/

  Ulla Johansson

  • MatsB
   7 september, 2015 at 07:32

   Libyen är väl också ett praktexempel på viljan att förstöra. När Libyen angreps av ”dom goda” låg dom väldigt högt upp, jämfört med andra afrikanska länder, på FN’s Human Development Index.

   • Benny
    7 september, 2015 at 17:41

    Ja, Libyen var ett av Afrikas bättre länder som lockade invandrare från andra delar av kontinenten till Libyen helt i linje med Ghadaffis strävan att öka landets befolkning. Visst var Ghadaffi mycket restriktiv (läs brutal) mot alla tendenser till islamisters försök att ta makten och omvandla Libyen till en islamistisk stat. När USA fick en islamvänlig president i Obama så passade detta givetvis inte honom, särskilt inte när avlägsnandet Ghadaffi sammanföll med Israels och Neocons agenda…då blev det fritt fram att störta honom. Hur USA lyckades lura med EU i det krigsprojektet lär väl historiker i framtiden få utreda…

    • MatsB
     8 september, 2015 at 09:54

     Själv tippar jag att Ghadaffi’s tankar om en ”Guld-Dinar” för Afrika var det som stack för mycket i ögonen på dom som profiterar på dom privatägda centralbankerna…. Valutor ägda av länderna själva, och inte av privata banker, hemska tanke;-)

 4. Jan Nybondas
  7 september, 2016 at 09:30

  Brittiske Libyen -kännaren Hugh Roberts hade en lång artikel i London Review of Books där temat främst gällde hur USA avvisade alla förslag till fredlig lösning av konflikten. Artikeln var skriven kort efter Gaddafis död och Roberts konstaterade apropå det ständiga temat ”dödar sitt eget folk” att det grövsta övergreppet han kände till från Gaddafis sida var en massavrättning av islamister i ett fängelse. Gaddafi var inte närvarande men bör ha känt till planerna. Gaddafi gjorde sig alltså skyldig till samma brott som president Obama gör sig skyldig till varje veckas tisdag, dvs. beslutar om avrättning av islamister utan rättegång. Obamas brott är dock ojämförligt mycket grövre eftersom han inte tar någon hänsyn till utomstående civila som regelmässigt dödas som ”collateral damage”, eller hela bröllopsfester och begravningsföljen som tolkas som islamistsamlingar och därmed kan utplånas.
  Desperation råder i det amerikanska lägret eftersom man måste hålla Syrien -kriget brinnande tills förhoppningsvis den nya presidenten kan övertalas att eskalera konflikten i januari. Därför måste al Nusras och IS språkrör, till vilka i Sverige kan räknas Aftonbladet, DN och SVT m.fl. demonisera den syriska regeringen och fortsätta att låtsas att det hela handlar om ett spontant internt uppror av ”rebeller” eller ”oppositionen”. De glömmer att nämna att den opposition som faktiskt fanns i Syrien år 2011 vägrade att ta till vapen och insisterade på interna förhandlingar. Denna opposition blev aldrig kallad till de Syrien-förhandlingar som hölls i krigets inledningsskede och denna samma opposition stöder numera fullt ut landets lagliga och internationellt erkända regering.

Comments are closed.