Fram för Pagrotsky

Ibland kan man bli mer eller mindre full i skratt när man studerar vad tidningarnas ledarredaktioner skriver, då och då kan man dessutom slita sitt hår av förtvivlan eller ilska. Idag har Aftonbladet valt att delge läsarna sina favoriter till efterträdare till Sahlin, två rejäla bomskott och så Leif Pagrotsky.

Personligen är jag av den bestämda uppfattningen att de två andra är rena katastrofer, och att Leif Pagrotsky är en person som jag definitivt skulle föredra, och jag tror att många resonerar precis likadant som jag. Var han står politiskt vet jag inte riktigt, i alla fall om man bortser från det faktum att han är medlem i det socialdemokratiska arbetarpartiet. Men han har en klar fördel jämfört med de andra som Aftonbladet listar, han är en mycket sympatisk person, en person som sprider en varm stämning omkring sig som en liten mysfarbror.

Han är dessutom en duktig debattör, och det kan verkligen sossarna behöva om de ska ha en chans att komma tillbaka i regeringsställning. Sundström och Damberg är rejält träiga och ingen av dem har den minsta chans att dra nya väljare till partiet. Aftonbladet sågar Veronica Palm och Lena Sommestad som tänkbara kandidater, och jag kan inte bedöma om de gör rätt, men jag är övertygad om min sak när det gäller Leif Pagrotsky.

Frågan är om ”Paggan” ställer upp om han får frågan, han vore i alla fall den som skulle dra flest röster till partiet.

it , , , , , ab12 ex svd dn

  22 comments for “Fram för Pagrotsky

Comments are closed.