Fortsatt bakåt för de fyras gäng


För några dagar sedan så meddelade en av de borgerliga tidningarna att de rödgröna partiernas opinionsframgångar hade avstannat, nu berättar Dagens Nyheter att så inte är fallet, de stärker sin ställning.

DN: ”Förtroendet för regeringen fortsätter att minska. Det visar Skops senaste undersökning som publiceras den 1 maj.

Siffrorna bygger på intervjuer med 1.000 personer mellan 18 och 84 år och resultatet är allt annat än positivt för alliansregeringen vars förtroendekapital hos väljarna minskar för fjärde mätningen i följd.

”Svenskarnas förtroende för alliansregeringen ligger nu i en brant nedåtriktad trend”, skriver Skops analytiker Brigitta Hultåker.”

Själv blev jag förvånad när media påstod att de rödgrönas trend hade avstannat, eller i alla fall avtagit. Den senaste tiden har ju knappast inneburit några framgångar för alliansen. Somliga riktigt elaka bloggare har ju till och med föreslagit att moderaterna ska byta sin utslitna partiledare och sätta Sofia Arkelsten på posten. Det skulle vara intressant ur många aspekter, bland annat skulle vi få fler exempel på hur partiet ser på sin egen historia.

Eller man kanske skulle föreslå dem att välja Lena Adelsohn Liljeroth som Reinfeldts efterträdare, hon kanske skulle gå hem i de mer högerextrema kretsarna, fast vid närmare eftertanke så håller jag nog fast vid att Sofia Arkelsten vore den bästa moderatledaren..

it Andra om: , , , , , dn123 svd123 svt1234 ab123 gp