Förfalskad krona säger sanningen?


Att påstå att kungen är en horkarl är smädande enligt Aftonbladet. Nu är det nog en definitionsfråga om man ser på uttalandet ur lite fler aspekter. För vad är en horkarl, och är varje människa som begått äktenskapsbrott en hora eller en horkarl?

Frågan är väl närmast om falskmynteri är ett lindrigare brott än äktenskapsbrott. Jag tror inte det faktiskt, det som gör att allmänheten säker-
ligen är beredd att se mellan fingrarna med brottet är den humoristiska tosché som brottslingarna uppvisat.

AB: ”När Karin Mattsson, 72, tog fram sina busspengar trodde hon knappt sina ögon. I stället för kungens namn hade någon skrivit ”vår horkarl till kung” på en av enkronorna.

– Jag trodde jag såg fel, säger Karin. Nu sprids de falska kronorna över hela landet.

Kronan som Karin Mattsson i Piteå tog upp ur sin plånbok såg ut som en helt vanlig enkrona. På ena sidan fanns den kungliga kronan och valspråket ”För Sverige i tiden”. Men den andra sidan såg inte riktigt ut som den skulle.

– Bilden på kungen fanns där, men i stället för ”Sveriges Konung Carl XVI Gustaf” stod det ”Vår horkarl till kung”, säger Karin.

Den falska kronan var lika stor och vägde precis lika mycket som en vanlig enkrona.”

Att förfalska enkronor är ett tveksamt sätt att komma över massor av pengar. Det är vårt minsta mynt och vill man spendera nätterna på krogen så får man skaffa en skottkärra. Men det går inte att komma ifrån fakta, kan man göra enkronor så kan man göra tior. Men utifrån det som nu är känt så finns det väl en del som talar för att det bara handlar om någon slags politisk aktion. Men visst, har man hundra falska enkronor och har tid att vänta så kommer dessa mynt gå för tämligen höga belopp på myntaktioner om ett år.

it Andra om: , , , , , , , , ab12 sr gp svd1 dn


9 svar till “Förfalskad krona säger sanningen?”

  1. Jag rotar förtvivlat i plånboken för att hitta en så där krona? Man kan inte nog underskatta samlarvärdet på ett sådant mynt! Är det värt en hundring?

    • DEt beror på hur många som de tillverkat. Har de gjort 6-7 stycken så kan det bli mycket större belopp.

  2. om var människa fick pengar för skiten vi själva gör så skulle vi alla ha egna mynt och vara rika på kuppen :)
    Låt den som är utan synd singla den första slanten.

  3. Är det inte hög tid att införa valfrihet även på detta område? Var och en borde få designa sina egna pengar.

    • Många utgivare av betal- och kreditkort ger dig den möjligheten. Dvs nuförtiden är ju plastkorten pengar. På banken blir de ju närmast skitsura om man vill ha riktiga kontanta pengar, vilket de naturligtvis inte heller kan leverera. Dessutom tar de dj#%”¤ betalt för plasskräpet och påstår att det är jättebra. Alltså betalt för urdålig service. Men som sagt man kan i flera fall designa sina egna kort…