Folkpartiet tecknar nya livvakter


Folkpartiet är antagligen det parti som sysselsätter flest livvakter från Säpo med undantag för tillfällen som nu, när Håkan Juholt fladdrar runt i ett mediedrev utan motstycke, möjligen är det avunden som styr partiets politik, kanske är det bara oförmågan att förstå hur vanliga människor tänker.

DN: ”Folkpartiet laddar för en högersväng på landsmötet som inleds på fredagen. Partiledaren Jan Björklund vill att partiet profilerar sig med två gammelmoderata paradfrågor: att ta bort Las och kraftigt sänka marginalskatten. ”Vi drar olika slutsatser, de nya Moderaterna och vi”, säger FP-ledaren i en DN-intervju.”

Nu tror jag inte ett ögonblick på att Moderaterna och Folkpartiet drar olika slutsatser, som tydligen Björklund hävt ur sig. De är helt överens om politiken, men moderaterna kan inte gå ut öppet med dessa frågor eftersom de hämtat många väljare från (S). De vet så väl att de skulle tappa enormt på det, istället får Jan Björklund agera megafon, och på sikt kan Reinfeldt säga att styrkeförhållanden i Riksdagen givetvis påverkar politiken och anpassa Björklunds förslag till något som han kan få en riksdagsmajoritet för. Det behövs antagligen inte så mycket eftersom den nyliberale Annie Lööf givetvis delar Björklunds åsikter.

DN: ”FP-ledningen vill ha stöd av de 99 ombuden för att avskaffa turordningsregerna vid uppsägning. Därmed är partiet inne på samma linje som Centerpartiet. – När det gäller turordningsreglerna bygger de på ett gammaldags synsätt från industrin att alla personer är utbytbara.”

DN: ”Medan Reinfeldt är nöjd med dagens skattetryck och inte tycker att det brådskar att avskaffa värnskatten, så vill Björklund få ner skattetrycket och sänka marginalskatten från dagens 55-58 procent till dagens genomsnittliga OECD-nivå på 40 procent till 2018.” (forts nedan..)

Det ska förstås verka som att Folkpartiet och de nyliberala i Centern är ense om detta, men i praktiken är det givetvis en moderat politik, en politik som partiet länge har fäktat för. Hur många hundra miljarder det leder till i uteblivna skatteintäkter tror jag inte att man har räknat på än, alla vet att det inte är genomförbart på många år, men det är viktigt att peka med hela armen om man ska lyckas lura i väljarna att det är bra för Sverige att ge dem med högsta inkomsterna ännu mer slantar i plånboken.

Man försöker snabbt anpassa Sverige till Timbro och Svensk Näringslivs våta drömmar, att det på sikt får till effekt att alla borgerliga politiker måste omge sig med massor av livvakter är en trist följd av politiken, man kanske tror sig kunna teckna poliser och skicka till Säpo. I själva verket så äter även livvakter köttbullar och skaffar familj, men det låtsas man som man inte har förstått.

it Andra om: , , , , , , , , , , , dn1 svd1 ex1 ab1 sr


5 svar till “Folkpartiet tecknar nya livvakter”

  1. Moderaterna var smarta att röra sig mot mitten där väljarna finns. Om socialdemokraterna rör sig åt vänster, kommer det att locka tillbaka mittenväljarna då?

    • (m)edelklas(s)-partiet de rödblå, 80% av rösterna. Finns det bara girig medelklass i det här landet undrar man?

  2. Borde man inte förstå att när man, på grund av sin politik, är tvungen att skaffa sig livvakter för att försvara sig mot väljarna så har man inte längre folkets stöd?

    • Det är farligt att skriva sådär, två personer har mejlat mig och sagt att du näst intill förespråkar våld mot politiker, vilket du inte gör. Sedan är inte antalet livvakter ett mått på politisk acceptans från allmänheten, men det förstår du förhoppningsvis själv.