Folkpartiet drunknar i grumligt vatten


Sedan många år har det varit tradition att Folkpartiet snor idéer från Sverigedemokraterna, eller före det, Ny Demokrati. Man gör det, antagligen i akt och mening för att dra åt sig röster från de främlingsfientliga, eller de rent rasistiska strömningar som råder i landet. [column width=”47%” padding=”6%”]AB: ”I går lanserade Folkpartiet, för tredje eller fjärde gången, sitt förslag om språktest för medborgarskap. Det lyftes första gången 2002 och firar alltså tio år som symbolpolitikens främsta symbol.

Förslaget är en del av Folkpartiets integrationspolitiska program som presenterades på DN Debatt. Syftet sägs vara att invandrare ska få jobb.

Fredrick Federley (C) påpekade snabbt att det bara skulle resultera i att personer med låg utbildning eller hög ålder aldrig kan bli svenska medborgare. Hur det skulle ge några jobb är svårare att se.

Jag behöver inte räkna upp alla idéer som Folk-
partiet har skämt ut sig med, Björklund har förslagit att man ska göra lärarkåren till Säpoinformatörer, Sabuni har velat inspektera muslimska småflickors könsorgan när de har varit utomlands med sina föräldrar och på det sättet har de hållit på.

För ovanlighetens skull håller jag med Federley, dessutom kan var och en förstå att man på detta sätt lägger krokben för anhöriginvandringen. De enda som applåderar är förstås rasistpartiet självt, de känner sig inte hotade eftersom det är den äkta varan som kommer få väljarnas röster, det Björklund åstadkommer egentligen är bara att legitimera främlingsfientligheten.
[/column] [column width=”47%” padding=”0″]Folkpartiet

Det är förstås en tragedi i sig självt, liberalismen attraherar normalt en rätt stor grupp människor, det liberalerna nu gör i praktiken är den rena motsatsen till en liberal politik. Märkligt nog tycks partiet överleva dessa ständiga klavertramp, möjligen beror det på att väljarkåren är så liberal att den inte bryr sig.

[/column][end_columns]

it Andra om: , , , , , , , , dn12345 ekot gp12 ab12345 svd12


6 svar till “Folkpartiet drunknar i grumligt vatten”

 1. Vad yrar lilla aftonblajan om? (s) som i symbolpolitik. Har detta parti sysslat med andra saker när det gäller arbetslöshet de senaste 20 åren, och den senaste malignt sövande versionen verkar vara fast besluten att kunna höja tungviktsbältet i denna tomma gren, även dom. ”Jobben!” Det är vad media tycker valet 2014 ska handla om. Det som aldrig kommer åter, där bara de yttre ritualerna (ams) återstår. Ett rent skådespel. ”Bättre att göra något än inget”-politik. Även kallad symbolpolitiken.

 2. Det är otroligt tråkigt att se sådana förslag för att parti som titulerar sig som ”liberalerna” när det enda man ser är moralkonservatism.

  Själv undrar jag om FP (läs: Ullenhag) egentligen tänkt igenom kravet på ”motprestationer” för personer som lever på försörjningsstöd och är arbetsföra? En aktivering som ska motsvara en 8-timmars arbetsdag är ett förslag som går rakt emot de krav som finns idag på att den arbetslöse ska stå till arbetsmarknadens förfogande samt de aktiveringsåtgärder som finns inom Jobb och Utvecklingsgarantin. Menar man att man för människor närmare arbetsmarknaden genom att ge dem mindre av sin tid att söka jobb på? Anser man att Fas 3, som fungerar på ett liknande sätt som förslaget, ökat deltagarnas möjligheter att få arbete när den statistik som finns att tillgå visar det motsatta? Så som jag ser det grundar sig inte detta förslag i någon välmenande förhoppning om att öka chansen till arbete åt de som drabbas utan på moralkonservativa värderingar som i det fall kommer att skapa ett större bidragsberoende och mer psykisk ohälsa. Snacka om bidragslinje.

  Min åsikt är att om det nu finns arbetsgivare som vill få utfört arbete är det rimligare att denne betalar lön åt den som utför arbetet än att man låter skattebetalarna stå för kalaset. Den åsikten kan jag tycka att varje tänkande människa, oavsett politisk hemvist, skulle kunna ställa sig bakom?

  • Nya (s) verkar uppskatta (fp)-dyngan så mycket att man lanserar egen träck lagom till sin super-semester, höginkomsttagar-sommarlovet på riktigt utan ironi: indraget/reducerat sommarlov till ”misslyckade” skolbarn! Jag erkänner, jag bekänner: jag avskyr det nya (s), kanske t om mer än jag ogillar uppklädd, kammad medelklass/pöbel borgar-nazism som låtsas vara radikal & ungt vital. Irrationellt, men sant. Dumt. Tråkigt. Förlåt.

   • Se det positivt. Då slipper de ”misslyckade” och ”svaga” eleverna att hitta på vilka semestermål de besökt när deras mer bemedlade vänner pratar om sina reseupplevelser efter sommaren. ;)

 3. Är verkligen detta med språkkrav så inhumant, rasistiskt och hemskt?
  Roade mig med att se hur det ser ut i andra länder, bl.a. följande har krav på språkintyg eller språktest för medborgarskap:
  Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, Australien, USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Österrike, Grekland, Spanien, Nederländerna, Portugal, Schweiz. (Källa http://www.sweden.gov.se/content/1/c6/10/68/31/a8b9fe40.pdf )
  Fast i ankdammen Sverige ses istället detta föga ovanliga krav som helt orimligt av alla partier utom fp och Sd.
  Ej heller ser jag att alla länderna jag nämner skulle bedriva en främlingsfientlig politik trots att de har språkkrav – så varför är frågan så laddad bland våra ledande politiska företrädare + (dig Jinge)?