Floskelmaskinen har oljats av de ”nya” Moderaterna


Att Fredrik Reinfeldt kallats ”Floskelmaskinen” ett tag har säkerligen inte undgått honom, men likafullt kan man konstatera att han inte tagit något intryck av det, istället så har socialdemokraternas val av Stefan Löfven inneburit att tillståndet förvärrats. Idag skriver han en debattartikel på DN debatt.

Floskelmaskinen i DN: ”Reformerna hittills räcker inte. Det finns i en del partier en tendens till stillastående och nostalgiskt tillbakablickande. Där ska inte Nya Moderaterna hamna. Vi vill behålla vår grundläggande nyfikenhet på människor och vardagsfrågor. Vi tillsätter nu fem centrala arbetsgrupper för att utveckla politiken inom ett antal prioriterade områden inför valet 2014. Sverige står förvisso starkt i en krisande värld, men vi brottas fortsatt med betydande utmaningar. Det gäller bland annat en växande psykisk ohälsa och svårigheter för unga och utrikes födda att komma in på arbetsmarknaden, skriver Fredrik Reinfeldt.”

I artikeln så skriver Reinfeldt (Schlingmann?) att man ska möta människor med en framåtsyftande politik. Det är ju bra, folk har ju vant sig vid att de konservativa annars siktar på en återgång till hur det varit tidigare, en sorts återställarpolitik till gudsfruktighet och respekt inför överheten.

Man ska göra det med ett öppet och lyssnande ledarskap som tar både samhällsproblem och vardagsproblem på allvar. Det är bra, nu har vi en rekordhög arbetslöshet och vi har aldrig haft lika många i ett utanförskap som just nu. Att statsministern ska vara ”lyssnande” känns dock lite överraskande, han verkar närmast pinsamt berörd om någon skolelev berättar för honom om sin egen verklighet, men han kanske menar att någon annan ska lyssna.

Och hur tänker de göra med kritiken mot ACTA och den massiva kritiken mot det övervakningssamhälle som man i rask takt håller på att bygga ut? Ska man vara lyssnande där också, och tänker man ta de åsikter som kommer fram på allvar?

it Andra om: , , , , , , , , , , dn ab1 svt sr1 svd1


13 svar till “Floskelmaskinen har oljats av de ”nya” Moderaterna”

 1. Ordet ”reform” brukade betyda att man förändrar något till det bättre (för medborgarna).

  ”Reform” i den moderata tappningen är motsatsen eller om man så vill ”bättre för de som redan har det bättre”.

  I övrigt ”lyssnar” Rhenfelt väääldigt selektivt på en utvald ”publik”.

  • Ordet Reform har fortfarande samma betydelse, även för Moderaterna, och de ”reformerna” som de planerar kommer att göra det bättre, men de talar inte om för vem.

   • Måhända.

    Men när arbetsgruppen för M om framtida hälsofrågor leds av ”filippa” R så heter det kanske nepotism.

  • En bättre benämning på det som Reinfeldt & Co kallar för ”reform” torde väl vara MOTREFORM. Motreform borde vara ett begrepp som används oftare.

 2. Undra om inte detta, att helt göra om en f.d. folkrörelse till ett elitistiskt PR-projekt, är ytterligare ett steg närmare att förstöra människors intresse för politik och där med undergräva demokratin – se likheten med vår förmåga att blunda för reklamen omkring oss. På samma vis orkar inte människor att lägga ner energi på att genomskåda PR-tricken utan man lär sig att blunda helt enkelt. Till slut struntat alla att rösta då alla partier använder sig av samma knep och det i sig omöjliggör för en folklig resning – vilket är yrkespolitikernas våta dröm. Då är det bara att lyssna vad näringsidkarna intresse vill, föra deras talan och sedan när de valts genomföra deras politik, och vips har de skaffat sig en trygg styrelseuppdrag i Carema Care samt en förmögenhet flera generationer framåt. Ett perfekt system helt utan ett folkligt stöd.

 3. ”en växande psykisk ohälsa och svårigheter för unga och utrikes födda att komma in på arbetsmarknaden” skriver schlinge, vilket skämt! Det är ju (m) mfl högerpartier som gjort att det är just så i Sverige. Det är som om man skulle stå och hälla bensin på en eld och samtidigt ropa ”släck elden!”. Uppenbarligen kör man, inom högerns propagandaministerium, fortfarande på samma enkla taktik som visades/visas med Borgs återkommande låtsasattacker på bankerna. ”Så här får ni inte göra!”, samtidigt som handen under bordet ger dem en lapp med texten ”fortsätt så!”.

 4. Hur kan han få fortsätta?

  Samarbetet med Saudi Arabien är avskräckande…

  • Sara, samarbetet delar han tyvärr med Socialdemokraterna också!

   Vad säger S-kvinnorna om samarbetet med den värsta kvinnoförnedrande diktaturen av dem alla?

   I Saudiarabien är könssegregering omfattande. kvinnor och män hålls strikt åtskilda utanför hemmet. Kvinnor får vistas, endast undantagsvis, i det offentliga rummet. Kvinnornas rörelsefrihet får endast resa i sällskap med en manlig släkting. Först 2008 har kvinnor rätt att köra bil, efter prövning. osv, osv.
   Kvinnors rättigheter att arbeta, äga och förvalta egendom och att rösta i allmänna val är kraftigt inskränkt. Restauranger, även restauranger ägda av västerländska bolag, har två ingångar och åtskilda ytor för ungkarlar och familjer. Enligt tradition har kvinnor en roll som mödrar och att sköta hushåll.

   Kvinnors klädsel är reglerad i lag. Icke-muslimska kvinnor ska bära ”anständiga kläder”, vilket i princip innebär hijab. Något som det inte finns säkra källor på dock. Muslimska kvinnor ska bära abaya, hijab och niqab. Den religiösa polisen, mutawa, ser till att lagen efterlevs. 2002 hindrade mutawa otillräckligt påklädda skolflickor från att ta sig ut ur en brinnande skolbyggnad, vilket ledde till att 15 elever innebrändes.

 5. Reinfeldt är ju så full av skit att han knappt snart vet det själv. Men när brallorna hänger tillräckligt mycket kommer bakåtvikten bli hans fall. Hoppas han landar rakt i skiten..

 6. Å nej, valet 2014 är tydligen redan nu utsett till ”jobb-valet”! År 2006 går i repris. Då ställdes en ”åtgärdande”, arrogant & oduglig socialdemokrati mot en ”jobb-tjatande” borgerlighet som helt fokuserade ”på jobben”. Nu verkar det omvända inträffa. Men sluta nu! Den tiden är över! Håll dessa debatter på något museum. Måste det inte finnas åtmistone en gnutta trovärdighet? Snart säger väl (s) att bara det blir fart på tillväxten så kommer jobben..