Filippa Reinfeldt en ”Presidentfru”?


Aftonbladet kallar Filippa Reinfeldt för presidentfru på ledarsidan idag, en liknelse som enligt min uppfattning är riktigt bra, vi är nog fler och fler som undrar över vilka meriter hon kan ha för det arbetet som hon nu förutsätts sköta.

AB: ”Stockholmarna röstade fram ett sjukvårdslandstingsråd – men de fick en presidentfru.

Filippa Reinfeldt väljer sina medietillfällen med omsorg. Hon bakar mandelmusslor i röd klänning och litet förkläde. Hon erkänner fnittrande att hon inte utesluter ännu ett barn, fast först blir det nog en hundvalp.

Filippa lagar maten medan Fredrik diskar. Familjen som politisk signal. Filippa Reinfeldt är kvinnan som klär sig fin för att gå på Nobelbal hand i hand med sin man.

Vid sidan av familjen driver hon dock en helt annan verksamhet. Hon ansvarar för vården av två miljoner stockholmare. Det är en allt mer privatiserad verksamhet som hon själv ogärna pratar om. Filippa Reinfeldt har anställt ett särskilt biträdande sjukvårdslandstingsråd som ska ta allt obehag.”

Dessutom har hon som bekant sålt ut husläkarmottagningen på Serafen för 600 000 kronor, något som några läkare senare tjänade 21 400 000 kronor på (tjugoen miljoner av skattebetalarnas pengar). Vilka motiv som styrde det är lätt att inse, allt offentligt ägt ska säljas ut för en spottstyver, detta för att avrusta samhället.

Som exempel kan man titta på landstingets vård av tortyroffer. Det sköttes med hjälp av Röda Korset som i det här fallet skaffat sig specialkompetens, då auktionerade Filippa Reinfeldt ut verksamheten till – lägstbjudande, vilket givetvis fick till följd att det nu ska skötas av ett företag som saknar kompetens. Skälen till ut-auktioneringen är oklara och jag kan inte finna att Filippa Reinfeldt har besvarat frågorna om varför det skulle ske.

Själv fylls jag av obehagskänslor och ställer givetvis mig själv frågan om väljarna i Stockholms län fick information om de kommande politiska förändringarna om (M) skulle få makten i Stockholms Läns Landsting. Jag minns i alla fall inte att jag själv sett någon sådan.

it Andra om: , , , , , , , , ab12 svd12 dn12 ex1 svt12


9 svar till “Filippa Reinfeldt en ”Presidentfru”?”

 1. En viktig ledtråd för att förstå båda makarna Reinfeldt är Täby kommun. Där har Moderaterna styrt i 30 år, till stor del under familjen Reinfeldts ledning. Täby är partiets verkliga mönsterkommun, och drivs helt enligt partiets ideologi. Där finns knappt ens hyresbostäder – absolut inga kommunala.

  2006 fick Moderaterna, då under Filippa Reinfeldts ledning, egen majoritet i Täbys kommunfullmäktige: 53 procent! I en SvD-intervju sa hon då:

  ”Det finns ingen gräns för hur mycket som kan privatiseras. Huvudmannaskapet är inte det viktiga. Vi politiker ska inte besluta om antal. Vi ska uppmuntra mångfald genom att alla får konkurrera på lika villkor.”

  Den viktigaste meningen i ovanstående citat är den om huvudmannaskapet. I den frågan går Filippa Reinfeldt längre än många andra moderater. För henne går inte gränsen vid att lägga ut driften av offentliga verksamheter på entreprenad. Samhällets ENDA uppgift ska vara ”kvalitetsgranskning och uppföljning”.

  Exakt vad denna uppgift innebär i praktiken har ingen moderat någonsin formulerat eller beskrivit.

 2. Paret Rensvält får mig osökt att tänka på dr Phil med maka, som
  tillsammans hand i hand
  (i varje fall de få gånger jag tittat) vandrar soligt och rart ut ur hans program.
  Man vill inge tittarna en glimt av en mycket stabil och borglig pakt, som tåligt uthärdar livets prövningar. Alltid med ett leende, dvs man vill förevisa prototypen av ett uramerikansk lyckat äktenskap.

  Filippa behöver ingen hög med papper i sin CV, Det räcker att hon är gift med rajraj, delar hans värderingar, ser snygg ut (tycker somliga) och ger en skarp relif till den borgliga dröm man vill förmedla.
  Filippa ler mjukt
  men triumferande
  med iskalla ögon mot såssepacket.

  • Varför använder du nedsättande namn på de du inte tycker om, det tyder bara på frustration, avsaknad av argument och barnslighet? Kan ju också vara så att du inte är så gammal.

   Om du sen vill gå in på CV:n så är det ju knappast så att vänstern har särskillt många att stoltsera med. Hur man ser ut kan man ju knappast hjälpa!

   • Du använder samma taktik och kallar mig nedsättande saker, men då går det an eftersom du är man och borgare, tycker du.
    Att använda min ålder är mycket fult, men jag är ju kvinna och då anser du att det är rättmätigt. Kan bara säga att du gissade helt uppåt väggarna.

    Vem som saknar argument är är alldeles klart – och det är inte jag.

    För övrigt är min kritik av minoritetsregeringen helt berättigad. Det är en mycket cynisk och ful ekonomisk politik de för – eftersom alliansen ”reformer” drabbar de allra svagaste i samhället, barn, åldringar och sjuka.

 3. Beteendet är en ren stöld av offentliga medel och en anti Robin Hood politik. Att folk låter sig luras av den beror förmodligen, enligt min åsikt på deras massiva propaganda maskin vilken numera dessutom finansieras av oss, skattebetalare.

 4. Jag anser också att det ger ett dåligt intryck att kalla kända politiker för olika slags öknamn.

  • Anser ni, du Nils och christer i en tidigare kommentar, inte att det ger ett synnerligen dåligt för att inte säga vidrigt intryck när kända politiker ställer till det för en del av våra medmänniskor så att de mer eller mindre går under? Tror du/ni, på allvar, att de som far mest illa av den förda politiken mår bättre av att tala om kända politiker med angivande av korrekt namn?

   Till och med landets nuvarande store ledare gjorde ju ett inkorrekt intryck då han använde sig av ett i sammanhanget nedsättande tilltalssätt gentemot Mona Sahlin genom att kalla henne vid förnamn i debattsammanhang på den tiden det begav sig. Men det var väl inget att hänga upp sig på förstås?!

   Så, om rajrajsarna förde en politik där alla människor i landet fick känna ett människovärde och en värdighet i förhållande till sin situation och sina medmänniskor samt landets ledning tror jag det skulle vara betydligt enklare att tala om vederbörande ledning med angivande av titel/status och fullständigt namn, eventuellt kompletterat med personnummer.

   Tror inte ni det?