Federleys bluff INTE bluff


Fredrick Federley gick ut och krävde fler leda-
möter från de andra borgerliga partierna i regeringen, ett högst rimligt förslag. Nu går han ut och säger att hans blogginlägg var en sorts demonstration av bloggars betydelse. Men det är en efterhandskonstruktion.

AB: ”Centerpartiets riksdagsman Fredrick Federley krävde en regeringsombildning på sin blogg. Det var bara på låtsas. Federley ville med fejken bevisa att sociala medier har makt. Han lyckades. Sedan inlägget ”Det behövs en regeringsombildning” publicerades på Fredrick Federleys blogg vid 10.30-tiden i dag har flera riksmedier lyft upp nyheten stort. Federley har även gett intervjuer där han förklarar att Moderaterna borde dela med sig av ministerposterna till de mindre partierna C, FP och KD.”

I själva verket så tog säkerligen Maud Olofsson Federley i örat med ett bestämt grepp. Han är som bekant en linslus av rang och nu hade han gått för långt. I efterhand snodde han ihop en förklaring som


låg rätt i tiden efter att det konstaterats att riks-
dagsledamöternas bloggar inte är speciellt välbesökta. Oavsett vad han säger själv så ligger min uppfattning betydligt närmare sanningen. Men det kommer han inte att erkänna.

Andra om: , , , , , , it AB DN1 SvD

[tags]Federley, Pudel, Regeringen, Dubbelbluff, Linslus, Spin, Politik[/tags]


18 svar till “Federleys bluff INTE bluff”

 1. Självklart. Fredrik ”Fejk” Federley. Skulle han göra på det sättet så diskvalificerar han sig själv som talesman i media. Då måste de fråga honom varje gång han uttalar sig om han skojar. Något man faktiskt kan tro i många fall när man läser vad han tycker.

 2. Ja att han skulle satsa de sista resterna av sin renommé verkar vettlöst. Journalister betraktar nog honom tillräckligt skeptiskt redan innan…

 3. Fast i sak får man ju faktiskt ge Fredrick Federley rätt ”Det behövs en regeringsombildning”.

 4. Ingen tar väl Federley på allvar längre? Det troliga är ju självklart förresten att det är en efterhandskonstruktion att det hela var en bluff?

 5. Socialdemokraternas enda hopp är ju att sådana som Federley pratar mer. Så han borde uppmuntras att uttala sig lite oftare…

 6. Men Federleys skämt är i detta fall en sanning som KD och C behöver för att överleva som partier.

  Som det är nu kannibaliserar moderaterna på på de andra partierna och det gör att de andra partierna är mer eller mindre döende.

  Men att de små partierna är döende öppnar det upp för en vänster seger om de börjar slåss inbördes för att överleva.

 7. Har han slutat gråta än efter FRA-voteringen, denne demokratin och det fria ordets vita riddare ?

 8. Maud Olofsson har förbrukat allt förtroendekapital jag kunnat uppbringa för henne. Hon är en skam för centern.

  Jag märkte före valet 2006 vars det skulle barka hän så jag lämnade centern med omedelbar verkan. Nu blev det precis som jag trodde.

  Maud Olofsson kom att sitta med dubbla löner från både ministerjobbet och partiledarjobbet och centern själv blev till en viskning jämfört med moderaterna. Det visar bara att den kvinnan har beslutat sig för att totalt sälja ut sitt parti för pengar, mycket pengar. Hon är en kvinna som pratar mycket strunt, hade respekt för henne när hon tog ställning mot euron, men nu när hon sitter vid ”köttgrytorna” så passar inte galloscherna så hon har ”ändrat sig”. Jag önskar centern hamnar utanför riksdagen 2010 så Maud och Fredrik Federley får sparken. Ville jag ha moderatpolitik så skulle jag rösta på moderaterna. Inte någon ”Stureplanscenter” som inte fattar något alls. Dessa moderatwannabees!

 9. Federley har 150-200 läsare dagligen på sin blogg. Igår fick han tio gånger så många. Å så hamna han i tidningen åxå.

 10. Lysande! Detta borde verkligen visa för ”gammelmedia” att det som skrivs på bloggar är värt att ta på allvar… *suck*

 11. Klavertramp + örontagning = pudel!

  Härligt! Redan när Sexpressen kablade ut pseudonyheten var det rätt tydligt att detta är effektsökeri av rang och kommer ge en tillrättavisning av C-ledningen.
  Snälla vad är det med så många idag?
  Räcker det inte med att ha dom läsare – tittare – beundrare – bloggläsare man har?
  Måste man skrika ut obsceniteter eller absurda kontroverser för att få än mer/fler??
  Var kommer det att sluta?
  Kommer dagens unga bli tvingade att vråla och skrika överallt för att göra sig hörda?
  Oj …. sorry …. kom på att det gör de ju redan!

 12. Det är så man kan skratta på sig. En liten obetydlig fis som hellre håller till Stureplan än ute i verkligheten, måste ta till alla tricks han kan hitta på för att över huvud taget synas. Politik verkar han ju inte kunna stava till. Undra på att centerns kärnväljare ute i landet funderar på vad som pågår – centern ”sandlådepartiet”.