Falkvinge och PP skandaliseras i Aftonbladet

Idag har Aftonbladet en artikel om Rickard Falkvinge och Piratpartiet och artikeln visar direkt på avsikten med det skrivna.

Aftonbladet: ”Piratpartiets ledare ber sina medlemmar om pengar – och sex. Partiledaren lever på att tigga pengar av medlemmarna. Och raggar tjejer för att få tak över huvudet och sex under valturnén. Nu är de etablerade partiernas skräck, Piratpartiet, på väg in i EU. – Vi håller på att skriva historia, säger partiledaren Rickard Falkvinge. Rickard Falkvinge, 37, öppnar dörren till partihögkvarteret – hans egen fyrarummare i ett slitet höghus i Sollentuna. På golvet ligger kondomer, bordet inne på kontoret är belamrat med papper. I vardagsrummet står en obäddad extrasäng, gästrummet räcker inte till för partimedlemmarna som med jämna mellanrum flyttar in och ut ur lägenheten.”

Om vi skulle fråga oss vilken av alliansens eller de rödgrönas partiledare som skulle acceptera att få sitt eget beteende och sin bostad illustrerad på det sättet, så kommer vi snabbt fram till siffran noll. När man skriver ”kondomer på golvet” så är det antagligen meningen att läsarna ska tänka på begagnade kondomer, det är i alla händelser förväntningar om ett värstascenario som byggs upp i ingressen.

AB: ”– Frågor som Ipred och FRA är inga tillfällighetsfrågor, det är nya frågor som kommer som en följd av den informationsteknologiska revolutionen. De frågorna passar inte in på den vänster-högerskala som strukturerar det svenska politiska livet. – Det gör att andra partier har missat detta. Nu måste de traditionella partierna ta igen förlorad terräng och det kommer de inte hinna till Europavalet.”

Det är nog en riktig slutsats som Rickard drar, fildelningsfrågan kom snabbt och hade ingen egentlig hemvist i den vanliga blockpolitiken. Frågan om integriteten som också har blivit en av Piratpartiets huvudfrågor hade däremot en given plats. Det var många som var mycket kritiska mot Socialdemokraterna och Thomas Bodström, men framförallt var det Vänsterpartiet och Miljöpartiet. De borgerliga röstade såvitt jag minns med socialdemokraterna när det gällde att undergräva den personliga integriteten och införa diverse nya


lagar för polisen så att de idag kan göra hemlig husrannsakan även hos människor som inte är misstänkta för brott.

Detta försöker Boström själv göra en poäng av genom att kalla den egna bloggen för ”Bodström-
samhället” och använda klyschan ”riv upp, gör om, gör rätt” som det vore hans egen.

Piratpartiet kommer att få in en ledamot i EU-parlamentet, men jag tror att de får svårare att komma in i riksdagen. Det kan ändå bli en öppning för det om socialdemokraterna låter Thomas Bodström bli en ministerkandidat till en kommande regering. I ett sådant läge så öppnar det en klar möjlighet för PP att även ta sig in i riksdagen. Det kommer att bli spännande att se om (S) verkligen vill ta den risken.

i Andra om: , , , , , , , , , , , t AB1 EX1 SvD123 N24 DN12

[tags]Piratpartiet, Mediekritik, Rickard Falkvinge, Sex, Kondomer, Integritet, Ipred, Fra, EU-valet, Thomas Bodström, Bodströmsamhället, Politik[/tags]

  45 comments for “Falkvinge och PP skandaliseras i Aftonbladet

 1. 31 maj, 2009 at 13:34

  Jag läste artikeln och resultatet blev nog det omvända jämfört med Aftonbladets syfte. Äntligen politiker med fötterna på jorden! Han lever precis som en äkta pirat skall leva bortsett från kondomerna. Riktigt ettriga pirater har knappast något sexliv…

  Kul att han får tid över för sådant :-)

  Men som läget är just nu så kommer de inte in i svenska riksdagen. Men saker och ting kan förändras. Framgång i EU-valet lär det under alla omständigheter bli.

 2. Mims
  31 maj, 2009 at 14:23

  Jag tror det är Bjereld som drar de där slutsatserna om FRA, Ipred etc.

 3. 31 maj, 2009 at 15:00

  Visst, hade det handlat om en privat semesterresa hade Aftonbladet varit ute och cyklat. Men nu handlade det om en resa i tjänsten – en valturné. Då är det självklart att ta upp det. Rick kandiderar till en demokratisk församling och då måste man vara beredd att saker och uttalanden man gör i sitt offentliga arbete lyfts fram. Och väljer man att ha sitt hem som sin officiella lokal, så kanske man bör tänka på att städa.

  Det är ju rent fantastiska sammanblandningar av privatliv och offentligt förättande Rick lyckas med.

 4. Tor Malm
  31 maj, 2009 at 15:15

  Haha, de har verkligen tagit all skit de kunnat hitta och slängt ihop det till en artikel. Riktigt lågt.

  Om journalisterna inte tycker om piratpartiet, vore det då inte ärligare att säga det rakt ut istället för att försöka vinkla maximalt till Falkvinges nackdel? Han får leva och bo precis hur som helst vad mig anbelangar så länge politiken är intressant och ledarskapet fungerar.

  Egentligen är jag inte speciellt förtjust i Falkvinge (men jag kanske skulle ändra mig om jag träffade honom i verkligheten – folk som gör det verkar tycka om honom). Men just därför är jag så glad för att folk kan skilja på politiken och personerna bakom. Piratpartiet och deras anhängare står just för det fokus på politik istället för person som vi saknar i många av de andra partierna och bland deras anhängare.

 5. 31 maj, 2009 at 15:28

  När det det förekommer oegentligheter i hur valsedlar hanteras för små uppstickare (som PP) så skriver AF inget fast schyssta val är kärnan i demokratin. När forskare och akademiker gör valtester så kan man inte presentera dem i sin helhet utan själva modifiera dem. När de verkligen skriver så är det bara skit- och sensationsjournalistik alá Hänt i Veckan.

  Förstår att vissa kallar Aftonblaskan för Aftonhoran.

 6. Piraten Jonte
  31 maj, 2009 at 15:34

  När jag läste artikeln fick jag panik, är det den här människan jag ska rösta på? Jag har fildelat sen kazaa kom (10år) och tycker det är synd att det inte finns någon vettig människa som han representera oss fildelare. Fyfan vilket fiasko, ”Letar runt efter trevliga tjejer att sova hos när jag åker runt till olika städer i Sverige. Mys gör underverk för stridsviljan och entusiasmen …”. Nu överväger jag starkt att INTE rösta på PP och istället få med vänstern som också är imot IPRED etc.

 7. Chimera
  31 maj, 2009 at 15:42

  Tycker iaf att den här artikeln visar på Falkvinges mänskliga sida och folk kommer kunna identifiera sig med han bättre genom detta.
  Så om Aftonbladet hade för avsikt att smutskasta misslyckades dom.
  Och läser man hela den artikeln ser man hur fin gemenskap det är mellan PP och dess medlemmar.

 8. Charlie
  31 maj, 2009 at 15:54

  Han visar prov på en riktigt vidrig människosyn och kvinnosyn. Han reducerar alla kvinnliga Piratpartister till spermamottagare, viljelösa mähän som han kan få utnyttja utan att anstränga sig det minsta.

  Vilket satans svin!

  • 31 maj, 2009 at 16:03

   Ja det är inte en man som har särskilt mycket omdöme, det är väl det lindrigaste man kan säga. Han uppfattar kvinnor som ”hål”. Vidrigt är ett bra ord Charlie!

 9. 31 maj, 2009 at 16:01

  Jag tror nog många fildelare kan identifiera sig med Falkvinge. Att städa hör ju inte direkt till de mest prioriterade uppgifterna? Känner en fildelare som lever i en ruggig misär. Ingen har städat eller bytt lakan på 10 år. Men PC:n är en 64 bitars med Windows 7 och fet uppkoppling…

 10. LinaLj
  31 maj, 2009 at 16:05

  Jag tycker det är uppfriskande med en partiledare som är ärlig. Hellre att man säger att, visst jag reste runt och kampanjade och hade lite kul med tjejer samtidigt än att läsa någon ”grävandejournalist” som får fatt på lite lösa rykten och skapar en ”nyhet” av det. Jag ser inget fel med att Rick hade lite sex, även om han var på kampanjturné så är man ju inte offentlig person 24/7. Han är åtminstone ärlig och öppen med det.

 11. Adversus
  31 maj, 2009 at 16:06

  Håller med om att media här försöker misskreditera PP på ett pinsamt sätt. SvD kommenterar PP inte ens när jämför olika partier. (sid 12 i dagens tidning av lena hennel) Sedan skriver deras systertidningen en sån här artikel.Med en så här rubrik. Undrar när de gör liknande artiklar om andra Partiledare och om de citerar dem på samma sätt. Gudrun vill du bli bjuden på vin när du turnerar. Reinfeldt va kom igen har Wallenberg betalat hela din kampanjbidrag? Maud är du ihop med din livvakt eller inte?

 12. Mia
  31 maj, 2009 at 16:16

  Jag hade bestämt mig för att rösta på piratpartiet i EU-valet, men det kommer jag inte att göra efter att ha läst detta. Har man en sådan inställning till det motsatta könet så är man bara värd att spy på!

 13. 31 maj, 2009 at 16:17

  Att misskreditera eller FUD:a fungerar inte oavsett vad media och andra tycker? Det fungerar inte med Piratpartiet i EU-valet och det fungerar inte med Sverigedemokraterna i riksdagsvalet. Det enda som fungerar är att föra en sakpolitisk debatt.

 14. 31 maj, 2009 at 16:17

  Mailadress?

 15. Ken
  31 maj, 2009 at 16:20

  Det Aftonbladet skriver är aldrig sant.
  Jag kommer att trösta på Piratpartiet i det här valet för att ge etablissemanget en rejäl spark i baken.

 16. best ptc sites
  31 maj, 2009 at 16:23

  Mailadress?

 17. best ptc sites
  31 maj, 2009 at 16:26

  ”Mia says:
  maj 31st, 2009 at 16:16
  Jag hade bestämt mig för att rösta på piratpartiet i EU-valet, men det kommer jag inte att göra efter att ha läst detta. Har man en sådan inställning till det motsatta könet så är man bara värd att spy på!”

  Bra att du är 14 och lyssnar på Aftonbladet. Det är ingen som blir raped här om du tror det eller du kanske vill att tjejer ska lyssna på sina föräldrar när det gäller att välja en man att ha sex med? Bra syn på kvinnor du har! Du kanske kommer från arab länder med lite kvinnligare kvinnor? :)

  Nej men du har rätt, politiker ska inte ha sex! Och väljare ska läsa aftonbladet innan de bestämmer vem de ska rösta på eftersom de partier som har mest pengar kan få rätt så fina artiklar i Aftonbladet för att få lite pr.

 18. Chimera
  31 maj, 2009 at 16:31

  Då får man väll kritisera ca90% av artister med då.
  Ingen nyhet att de har sex på turneer och sånt.
  Men klart, visst är det snuskigt när folk har sex. Baciller och sånt. -_-
  väx upp

 19. Jonathan
  31 maj, 2009 at 16:54

  @Mia:
  Vad är det för ”inställning till det motsatta könet” som du verkar ha läst nånstans? Är det att Rick har en öppen syn på sin sexualitet och dessutom vågar stå för det? Det verkar vara nyhet för många, men människor tycker om att ha sex. Flera av oss tycker inte att det är en grej överhuvudtaget att ha flera olika sexpartners samtidigt som vi lever tillsammans med en person. Är människor som söker sex på krogen, festivaler, konserter eller internet inte heller ens värda att spy på?

  Jag förstår inte vad som är så big deal med sex. Det är ju knappast så att Rick åker omkring och våldtar människor. Att Rick är så öppen gör mig bara mer trygg med min röst på Piratpartiet. För jag tar hellre en jobbig sanning eller en lugnande lögn.

 20. Katta
  31 maj, 2009 at 16:56

  Lever inte alla partier på att de tigger? Antingen från stat, kommun, företag eller privatpersoner. Att kunna leva på vad medlemmarna drar in är nog vad varje parti drömmer om.

  Kondomer är bra! Hoppas att han använder dem och inte bara låter dem ligga på golvet. Först när vi har avdramatisera kondomer får vi bukt med clamydiaproblemet. Fler kondomer på bild!

  Raderna om att han söker husrum hos tjejer under valturnén var rysligt dumt. Det skulle nog vara ett skämt men var inte roligt. Jag tror att han ångrar dem men dumt nog tar han inte tillbaka dem – en liten pudel skulle vara på sin plats. Jag håller med om att de visar på kvinnoförakt men jag är inte säker på att författaren har det.

  En synnerligen osmaklig artikel var det i alla fall.

 21. Anna
  31 maj, 2009 at 17:00

  Mia:

  ”Har man en sådan inställning till det motsatta könet så är man bara värd att spy på”, skriver du. Skulle du kunna utveckla ditt resonemang. Vilken är Rick Falkvinges inställning till kvinnor menar du?

  Håller inte alls med om det du skriver. Ingenting i texten (eller något av det Rick Falkvinge skrivit i sin blogg) tyder på att han har en dålig kvinnosyn.

 22. Lene
  31 maj, 2009 at 17:20

  @ Mia m.fl.

  Vilken inställning menar du då? Jag ser inget moraliskt fel med att en singelman öppet och med glimten i ögat berättar att han söker fysiskt närhet. Att påstå att Falkvinge ser kvinnor som ”hål” är bara lågt och har ingen förankring i verkligheten. Jag ser över huvud taget inte vad en politikers sexliv, så länge det är lagligt, har med dennes lämplighet som politiker att göra.

  Men ifall du och andra har inställningen att en politiker inte får ragga som en vanlig människa, så kan ni ju trösta er med att det inte är Falkvinge som står på tur att åka till Bryssel, utan Christian Engström, en gift småbarnsfar (ger dock inga garantier för att han inte raggade på sin då blivande fru).

 23. Robban
  31 maj, 2009 at 17:25

  Ja, att hela artikeln handlar om att vinkla allt för att smutskasta är det ju ingen tvekan om…

  Något man insåg redan när man läste rubriken.

  Men jag tycker nog att det är bättre att tigga och få pengar av de som gillar och stödjer en för det man gör, än att ”ta” en stor säck slantar från alla (syftar på skattepengar) även från de som inte gillar eller stödjer en i sina handlingar…

  Men det är bara mitt sätt att resonera.

  Och sen vad Rick gör på sin privata tid under kampanjandet bryr jag mig inte så länge han utför sitt offentliga arbete ordentligt.

  Sen att klaga på att han borde ha det rent och städat, visst är det ju alltid trevligare.
  Men att driva ett snabbt växande parti tar upp mycket tid och Piratpartiet har inte den lyxen i form av statliga bidrag som skulle kunna bekosta städhjälp som jag skulle gissa på att många övriga partier använder sig av :)

  Får för övrigt säga att Aftonbladet verkligen är fenomenala till att få fram skräp artiklar som bara når en lägre och lägre botten i kvalitet. Snart är det väl bättre att läsa Se&Hör för att få läsa riktiga nyheter ;P

  // Robban

 24. 31 maj, 2009 at 17:27

  Det var ju inte mycket politik som kom fram i detta ”hemma hos reportage”. Som tur är så tror jag Piratpartiets kärntrupper fullkomligt struntar i denna artikel och hur man kan utläsa Falkvinges kvinnosyn ur detta är för mig en gåta? Fult med vinklade reportage så här i slutet på valrörelsen men jag tror de flesta Piratpartister redan har röstat…

 25. En annan Mia
  31 maj, 2009 at 17:30

  Mia: Håller inte alls med dig om andra upprörda här om att Rick verkar ha en vidrig kvinnosyn. Oavsett om jag föredrar monogama förhållanden eller inte så är det väl inte upp till mig att moralisera över folks privatliv och inställning till sex, så länge de inte håller på med nåt kriminellt. Jag röstar på Piratpartiet för att jag stödjer deras politik, sen skiter jag i vad Rick har för privata preferenser i frågor som partiet inte har i sitt program. Väx upp! Om låt säga Maud Olofsson skulle gilla s/m eller Fredrik Reinfeldt skulle gå på swingersklubb så skulle det alltså vara en anledning att inte rösta på de partier de företräder? Jag föredrar att inte rösta på partier vars politik jag inte gillar, det brukar funka rätt bra. Om partiledarnas privata smak istället avgör så får man verkligen hoppas att de alla bara gillar sex för barnalstring och missionärsställning annars kommer sannerligen valdeltagandet att sluta på noll. Tänk om Rick Falkvinge gillar lakrits, det är fan skitäckligt enligt min smak. Skulle det komma fram skulle jag omedelbums rösta på nåt trevligt och kosher parti som sverigedemokraterna istället.

  Äh, den här debatten är för dum för att kommentera egentligen. Och förmodligen kommer hälften av de som läser det här vara för osmarta för att förstå ironi.

 26. Sven Tycker
  31 maj, 2009 at 18:12

  Jag skulle vilja ha sett rubrikerna i Bonniermegafonerna DN och Expressen om Mona Sahlin hade yttrat sig med:

  – ”Jag skrev ju bara vad jag höll på med. Jag hade letat upp gamla flammor för att bo hos och ha sex med under resan. Jag har en sexualitet. Det är väl inget konstigt med det”. som Falkvinge säger.

  Det är tydligen inte bara fri fildelning det handlar om utan även fri fittdelning…

  det är upp till Falkmvinge och Piratpartiets sympatisörer. Men kanske intressant att se vilken kvinnosyn han har.

 27. Mims
  31 maj, 2009 at 18:56

  Nu är ju jag en kvinnlig piratpartimedlem.. Jag har inte haft (kommer inte ha heller!) sex med Rick, och jag är inte nåt stort fan av honom personligen.

  Däremot kan jag inte för mitt liv fatta vad som är fel med att han signalerar ”jag är i den här staden då och då.. finns nån att sova hos och mysa med?”.

  Dessutom är jag feminist, jag kan ändå inte få in i mitt huvud vad som är så illa med det? Kan någon förklara?

  Då menar jag inte ”han borde inte göra sådana kontroversiella saker när han är partiledare”, för det håller jag inte med om (att det är kontroversiellt). Utan vad är moraliskt fel med hans Facebookstatus? Berätta, specifikt, snälla andra feminister och icke-feminister!

 28. 31 maj, 2009 at 18:59

  Aftonbladet biter sig i svansen som vanligt. All publicitet är bra publicitet, det är bara bra att PP syns i gammelmedia oavsett i vilket sammanhang.

 29. Jakob
  31 maj, 2009 at 19:08

  Jag är inte PP-anhängare men kan defintivt hålla med om att Falkvinges sexvanor är irrelevanta och bör hållas utanför diskussionerna så länge både han och hans partner är med på det som görs. Vidare, att önskemål om engångligg skulle visa på en vidrig kvinnosyn kan jag inte alls förstå, är detta ett önskemål som endast kvinnor får ha?

 30. Anna
  31 maj, 2009 at 19:27

  Jakob: ”är detta ett önskemål som endast kvinnor får ha?”

  Det var en tanke som slog mig också.

  Mims: Jag är också feminist (men inte pirat)! Svar på din fråga: det finns inte moraliskt fel med att ha en sådan Facebook-status, men de som anser det får gärna förklara sig.

  Jinge: Hur menar du när du skriver att han ser kvinnor som ”hål”? Var inte lika låg som Aftonbladet, snälla.

  • 31 maj, 2009 at 19:42

   Jinge: Hur menar du när du skriver att han ser kvinnor som “hål”? Var inte lika låg som Aftonbladet, snälla.

   Du menar således att jag inte ska skriva vad jag tycker på min egen blogg?

   Intressant!

   Jag anser att resonemanget säger en hel del om vederbörandes kvinnosyn.

   Eller menar du att uppgiften inte stämmer?

 31. Anna
  31 maj, 2009 at 20:11

  Jinge:

  Har ingen önskan om att hindra dig från att skriva vad du känner för, ville bara veta hur du resonerade.

  Du svarade på Charlie bland annat skrev ”Han reducerar alla kvinnliga Piratpartister till spermamottagare”.

  Hur vet Charlie att det rör sig om PP-medlemmar undrar jag. Charlie vet nog lika lite som jag, men jag tolkar ”gamla flammor” som personer han träffade innan partiet bildades.

  Vilken uppgift?

  • 31 maj, 2009 at 20:19

   Vilken uppgift?

   Den som det refererats till i ett flertal tidningar förstås.

   ”- Letar runt efter trevliga tjejer att sova hos när jag åker runt till olika städer i Sverige. Mys gör underverk för stridsviljan och entusiasmen …”

   Vad är det för fel på ”Partimedlemmar” ??

 32. Christer W
  31 maj, 2009 at 20:50

  å andra sidan så vet vi inte hur intervjuer är redigerade och klippta. Hur det ser ut hemma hos Falkvinge har vi nu fått se, men hur ser det ut hos andra politiker? Det är nog lika varierande som hos allmänheten, säkerligen finns det falkvingar i de andra partierna också när det gäller ordning och reda i bostäderna. Men dessa politiker behöver inte ha partihögkvarteret hemma.
  För övrigt är det inte så sällan man kan läsa om hur partirepresentanter, oavsett partifärg, anklagas och åtalas för misshandel av anhöriga.
  Dock talar artikeln för en sak som kan ha viss betydelse,han verkar inte tillhöra de som har en ”nomenklatura” att falla tillbaka på, oavsett om nomenklatura kallas Lo,M,Lions Odd Fellow eller någon annan företeelse med dold eller synlig makt.

 33. Nennen
  31 maj, 2009 at 22:50

  Miljontals kilometer med nedgrävda kablar. Tiotusentals antenner av av olika slag. Varför? För att internethästen skall bajsa ut demoskopanpassade kulor av rätt valör och färg? Inte! Den har till syfte att fånga upp kreatörer och innovatörer! Att ifrågasätta och intressera! Att engagera och publicera! Rick Falkvinge och folket bakom PirateBay visar att detta varit en lyckad satsning. Hela världen tittar nu på Piratpartiet med stor nyfikenhet. Även det iranska paret på Rosengård som har ideér om att odla vindruvor på Österlen. Eller Marita i Hässleholm som gjort en solcell av hemlagad sylt. Hoppas att dom fortsätter att drömma och förverkliga! Och har möjligheter att pröva sina ideér kommunikativt på ett fritt internet!

 34. Arne,
  1 juni, 2009 at 00:12

  Nu börjas det,
  Sista veckan och som jag sagt tidigare, de etablerade kommer inte att dra sig för något för att slippa konkurrens i sandlådan, det kommer garanterat mera innan 7 juni.

  Min kommentar,
  Är man tredje största parti i Sverige så tar det tid, inte underligt att man satsar fullt ut och något måste man leva på, de andra får statligt stöd jag undrar vad Fredrik skulle dra ihop från sina betalande medlemmar?

  Dessutom så är medlemsantalet i ungdomsförbundet det största i Sverige med dubbelt! Så många röster som tvåan, dvs framtidens väljare.

  Personligen tror jag nog att det inte dröjer länge innan dom är Sveriges andra parti medlemsmässigt med den gratis skjuts som nu ”bjuds”.

  Hellre en vanlig kille än dessa proffspolitiker som nu med ljustes hastighet STASI’fierar Sverige och som dessutom sålde det bakom våra ryggar 20 nov 2008 med Lissabonfördraget.

  Dessa politiker som nu ligger i ”hyckleri overdrive” för att dom är rädda om jobben och sina maktpositioner.

  När det gäller sex,
  Herregud är kvinnor i Sverige nu utan vilja? Är vi i Svedala eller USA? (dubbelmoralens högborg)
  Fungerar inte ja/nej/vill inte utan måste nu ett kollektivt ansvar tas av landets medborgare för Rick’s kärleksbestyr?

  I så fall är nuvarande styre korrekt, med mer och mer kontroll av oss alla.
  Som jag ser det är det hela en fullständigt absurd diskussion, bra att han tar ansvar och använder kondom tycker jag.
  Ingen av er som varit på konferens/firmafest senaste 20 åren?

  Den som tar information från Aftonbladet eller för den delen Expressen som utryck för någon form av verklighet tycker jag synd om, för det är svårt att hitta lägre nivå på (synd att ens kalla det) ”journalistik”.

  Själv hade jag först tänkt rösta PP i EU valet och sedan se i vanliga valet, men nu blir det PP både och.

  Vad Rick själv skriver om detta,
  ———–
  Jag fick leta runt i hela lägenheten för att begripa vad de syftade på…
  Formuleringen var visserligen rent språkligt korrekt, men inte så lite missvisande.
  Det handlade om (oanvända) kondomer (i sina paket) som låg i en osorterad hög med massor av andra ouppackade grejer från resväskan, på golvet i vardagsrummet, intill själva resväskan som låg i hallen.
  ———–

  Arne, (ingen ungdom, men fullt kapabel att tänka själv)

 35. 1 juni, 2009 at 02:03

  Tjejerna som vill ligga med RF ser väl bara honom som en ”kändis-snopp”. Så förenas dom i gemensam förnedring i sänghalmen, ”hål” och ”kändis-snopp”. Usch va äckligt… ;)

 36. Per Persson
  1 juni, 2009 at 07:58

  Vilken ironi! Piratpartiet står för ett helgat privatliv. Men vad hänger Aftonbladet ut? Jo, partiledarens privatliv…

  Får en politiker gilla sex? Får han vara öppen med det? Får han ha flera sexpartners? Får han ha ”knullkompisar”? Får han ha ”groupies”, eller är det bara popstjärnor förunnat?

 37. Lakarn
  1 juni, 2009 at 08:18

  Jag fattar inte grejen Jinge.

  Allt han sagt är att han gillar sex. Med tjejer. Och att om någon är intresserad så får de gärna höra av sig.

  Är det konstigt eller avskyvärt?

  ”Vidrigt” kan det enbart vara om tjejerna inte vill ha sex med honom.

  Och då antyder du väl antingen att han tänker våldta dem (vilket jag inte tror att du har belägg för) eller att tjejer inte är kåta på engångsligg på samma sätt som killar är, och då tror jag att den förlegade kvinnosynen är din i så fall.

  • 1 juni, 2009 at 08:24

   Och då antyder du väl antingen att han tänker våldta dem

   Huh?

   F.ö. har jag skrivit en nyare post om saken, kommentera där istället. Men avhåll dig då från Guilt by association-anklagelser, jag härsknar på sådant…

 38. Silver
  1 juni, 2009 at 10:00

  Det känns lite smaklöst att han som partiledare ska använda denna ställning till att öppet annonsera efter sex. Detta borde vara en privat angelägenhet och borde hållas isär från hans offentliga person – som representerar alla piratpartister.

  • 1 juni, 2009 at 11:09

   Det är på det hela taget en rätt löjlig diskussion. Falkvinge tycks inte ha förstått att han är en offentlig person och att saker han säger, gör, skriver kan komma att bli diskuterat. Istället för att dividera om huruvida det är sunt att efterfråga damer för erotiska eskapader så ska man ställa frågan i relation till hur reaktionen hade blivit om Ohly eller Reinfeldt gjort samma sak, för att inte tala om Olofsson och Sahlin. Andra diskussioner ter sig rätt puerila tycker jag.

   Och jag förbehåller mig rätten att radera skitkommentarer.

 39. Per Persson
  1 juni, 2009 at 10:10

  Kanske inte så konstigt att han får napp. Tjejerna läser antagligen IDG:
  It-proffs bäst på sex

 40. 1 juni, 2009 at 14:52

  Jag har upptäckt att somliga inte alls tycks ha läst bloggens kommentarsregler.

  Det är ett misstag, om jag ser kommentarer som bryter mot dessa regler så fäller jag hellre än friar. Orsaken är tämligen uppenbar. Gör man som jag, skriver om Sverigedemokrater, Israel, Varghatare, Piratpartister, Högerregeringen och annat som vissa tycker är kontroversiellt så reagerar inte alla på ett rimligt sätt. Man försvarar ofta sin egen åsikt in absurdum och av de över 68 000 kommentarer som skrivits här har jag säkert raderat 2-3000.

  Det kommer jag att fortstätta med. Men läser man nedanstående rader och följer dessa umgängesregler så försäkrar man sig om att kommentaren kommer fram.

  Diskuterar man dem så är det en meta-kommentar och kommer aldrig att läsas av någon. Så bespara er själva från onödigt knappande på tangentbordet och läs istället vad här står:

  Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här.

  På samma sätt som en insändare i en papperstidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram.

  Ibland är kommentarsgranskningen avstängd av praktiska skäl, då syns kommentaren direkt. OM så är fallet så riskerar du att hamna i spamfiltret ifall det efteråt visar sig att kommentaren är stötande/olämplig. Jag förbehåller mig rätten att stryka delar av, eller hela inlägg. Debattreglerna som gäller syns nedan.

  Följande kommentarsregler gäller här:

  1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär att falska mejladresser också är förbjudna.
  2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

  Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så maila mig och tipsa. Vissa dagar kan det komma över 100 kommentarer och då är det lätt att missa.

  Ser du en olämplig kommentar så e-posta mig och berätta, adressen finns under ”kontakt”!

  / Jinge

Comments are closed.