Extremismen i Rosengård

Integrations och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) levde högt ett par dagar på en hårt kritiserad rapport om extremismen bland muslimer i Rosengård i Malmö. Till hennes tidigare meriter hör att hon velat inspektera muslimska småflickors könsorgan, samtidigt som hennes partiledare ville göra lärarkåren till informatörer åt Säkerhetspolisen. Folkpartiet har gjort sig känt för att fiska i grumligt vatten och är väl det riksdagsparti som visat att öppen främlingsfientlighet inte är dem främmande.

Rapporten om extremismen bland muslimer i Malmö kritiserades våldsamt av svenska forskare, när det sedan visade sig att Försvarshögskolan hade raderat materialet, så ifrågasattes slutsatserna likväl som forskningsmetoderna. Så gör man inte om man sysslar med seriös forskning, men väl om man försöker dölja att den inte var seriös.

DN: Försvarshögskolan får hård kritik av justitieombuds-
mannen (JO) för att grundmaterialet till en rapport om extremism i Rosengård i Malmö förstördes. ”Sammanfattnings-
vis är jag mycket kritisk till försvarshögskolans handläggning av saken”, skriver JO Kerstin André i sitt beslut. Hennes granskning gäller underlaget till rapporten Hot mot demokrati och värdegrund — en lägesrapport från Malmö, som presenterades i januari 2009 och blev mycket omdebatterad. Rapporten, som togs fram på uppdrag av regeringen, beskriver bland annat extrema muslimers påstådda maktutövning i Malmöstadsdelen Rosengård.

Det mest anmärkningsvärda är att Nyamko Sabuni fortsatt att hänvisa till rapporten, trots den kritik den fått. Uppenbarligen har hon gjort sig en nisch bland folkpartisterna som en mycket muslimkritisk politiker, något som inte är helt ovanligt bland liberaler med invandrarbakgrund. Därför är det extra bra att Justitieombudsmannen uttalat sin kritik, det torde stoppa hänvisningarna till undermålig och odokumenterad forskning, samtidigt som det sätter fingret på trovärdigheten.

Ska man göra sociologiska undersökningar så är det inte direkt försvarshögskolan man tänker på när det gäller utförandet. I vart fall om man inte redan i förväg bestämt vad forskningen ska komma fram till. Givetvis så drabbar den här kritiken regeringen, man har beställt en undersökning som ska ge de svar man vill ha. Dessutom så kan inte detta påstående avvisas eftersom man har raderat underlaget.

En stor del av Malmö kommuns innevånare har förklarats vara antisemitisk, samtidigt så är det moskén i Malmö som eldhärjats vid minst ett par tillfällen. Det visar tydligt att det inte är den muslimska delen av befolkningen som kommer till tals i tidningar, radio och TV. Det finns anledning att vara observant på media och vad de rapporterar, särskilt när det finns ”liberaler” inblandade i budskapets framförande.

intressant Tags: , , , , , , , , , svd sds skd hd ilsemarie k&å annarkia t

  6 comments for “Extremismen i Rosengård

 1. Anders
  5 maj, 2010 at 18:03

  Det är ständigt detta tjat om antisemitismen när det gäller Malmö, är det inte det ena så är det det andra. För att inte tala om den där högerextrema jihadbloggaren, en ”Kristdemokrat”. Där kan man faktiskt undra hur det är fatt.

 2. 6 maj, 2010 at 01:33

  Lustigt att man som bott där i flera år, och studerat just dessa ämnen, inte märkt av allt detta. Men alla vet väl att Rosengård är fullpackat med muslimer… och vi vet ju hur dem är….

  Jag tappade all respekt för Förvarets forskar förmåga efter den undersökningen. Den var ju rent av rasistisk, att man drog slutsatsen att, för att det finns muslimer i Rosengård, så måste även extermism och antisemitismen också flöda. Bättre förväntade jag mig…

 3. Vale
  6 maj, 2010 at 09:37

  Kommentarsregler ???

 4. Isa
  6 maj, 2010 at 17:35

  Professor Gardell med lite intressant statistik och varför inte Sabuni inte kom till debatten: http://www.youtube.com/watch?v=MmYpIPxABN4&playnext_from=TL&videos=dJ0BdJaD6E8

  • Palestina
   7 maj, 2010 at 08:33

   Den va BRAAA :-)

 5. Stieg Larsson
  9 maj, 2010 at 10:42

  Stieg Larsson, jim.clown@hotmail.com, IP 83.253.27.133

  Det är OERHÖRT fult att kidnappa avlidnas identiteter för att skriva raZZekommentarer! / Jinge

Comments are closed.