Ewa Björling, Reinfeldt och sanningen

Nu kan vi börja fundera på hur lång tid det tar innan talet om nyval börjar gå i stugorna ute i landet. Nu visar det sig nämligen att handelsminister Ewa Björling ljuger om vapenexporten, nu handlar det inte längre om ett svartbygge på Ekerö.

Det måste kännas trist för Fredrik Reinfeldt nu faktiskt, senast var det Tolgfors som avgick tack vare att han försatt sig i en situation som han inte klarade av. Sedan har han en finansminister som har påstått att inga svenska pengar ska gå till banker i södra Europa, något som alla förstod var en lögn redan från början. Igår kom beskedet, vi ska tillsammans med Euroländerna (!) pytsa in 7128 miljarder till den fond vars pengar i slut-
ändan ska gå till olika finansinstitut på Wall Street.

Åttahundra miljarder Euro blir sjutusenetthundratjugoåtta miljarder kronor. 7128 000 000 000.-

Även om vi bara är en del av det dryga tjugotalet länder som ska betala in dessa slantar till Eurofonden, eller vad den heter, så kan vi räkna med att Sveriges kassa kommer att tömmas. Allt för att vår högerregering ska visa hur goda högermän de är.

Att Ewa Björling skulle vara av samma skrot och korn var inte så svårt att lista ut. När det nu visar sig att hon ljög när hon sade att Sverige inte exporterat stridsmateriel till Saudiarabien under hennes tid som minister så är det väl dags att tvinga Reinfeldt & Co att lämna ifrån sig nycklarna?

SVT: ”Eva Björling sade i en radiointervju hösten 2009 att Sverige inte säljer vapen för strid till Saudiarabien.

Ewa Björling: ”-Det är en väldigt stor avsaknad av demokrati och mänskliga rättigheter i Saudiarabien. Till Saudiarabien sker då export av övrig krigsmateriel, det vill säga krigsmateriel som inte är avsedd för strid, sade Björling.”

SVT: Bara några månader senare kom det fram att Saab sålt pansarvärnsrobotar till Saudiarabien, alltså vapen för strid. Statsminister Fredrik Reinfeldt försvarade Björling med motiveringen att handelsministern inte kände till Saab-affären eftersom regeringen inte varit inblandad i beslutet.”

Jaha, vad är nästa överraskning vi kan vänta från regeringens ledamöter? Jag bävar. För övrigt anser jag att svenska media ska använda klarttext när de beskriver ministrarnas lögner. ”Mörkade” är lindrigt uttryckt..

it Andra om: , , , , , svt sr1 dn1 svd123 ab1234

  6 comments for “Ewa Björling, Reinfeldt och sanningen

Comments are closed.