EU på väg mot – Depression


De senaste dagarna så har det talats alltmer om Spaniens kris som tydligen djupnar än mer, Grekland står också praktiskt taget på ruinens brant, och nu meddelar den internationella bankirvärlden att några av de nordeuropeiska ländernas kreditbetyg sänks, bland andra Tysklands.

Jag undrar om folk i stugorna runt om i landet har förstått att Anders ”Bagdad” Borg kommer att offra en hel del av skattebetalarnas surt förvärvade slantar på att försöka rädda Euron, och möjligen mildra kraschen. Han har sagt att inte ett öre ska gå till utländska banker, men han har redan lovat bort över hundra miljarder i stöd till samma banker. Det är väl i och för sig knappast speciellt överraskande att högerregeringens finansminister skänker bort våra pengar till Morgan Stanley och Goldman & Sachs på Wall Street, för det är dit slantarna går, men dessvärre så hjälper det inte oss.

Nu är man ute efter Tyskland, och nu när tyskarnas kreditbetyg sänks så kommer hela EU:s kreditbetyg att gå samma väg. Eurosamarbetet var en gigantisk felsatsning och det blir vi vanliga dödliga som får ta konsekvenserna. Politikerna har försäkrat sig om feta pensioner, som inte är valutaberoende, och alla länder inom Eurosamarbetet är i rask takt på väg in i en recession, en utveckling som mycket väl kan nå samma amplitud som depressionen på 20-talet.

Att hålla i hatten blir självklart, personligen kan jag tycka att det nog är bäst att spänna fast den med en svångrem..


i Andra om: , , , , , , , ab12 svd12345 sr dn12345

  5 comments for “EU på väg mot – Depression

 1. joakim
  24 juli, 2012 at 13:41

  I finland verkar ju ”fölket” fått nog av att betala andras räkningar, och media skriver öppet om detta också. Gissar att det är en förbjuden diskussion här. Olämplig.

  • joakim
   24 juli, 2012 at 14:51

   På tv visade dom finländare som sa rent ut att dom var less på att betala andras bekymmer i EU/EMU, att ”det var ohållbart” osv. Min teori är att liknande uttalanden från svenskar som ledsnat på samma sak inte skulle visas i aktuellt.

   • T Lindholm
    24 juli, 2012 at 15:28

    Precis, och det är tyvärr så att det är mycket annat också som är ”obekvämt” för Media att skriva om, eller att det inte passar sig heller att visas på TV.
    Det mesta av Media folket passar sig noga att inte ”bita” sin Borgerliga Husse som matar dom, för då kan det hända att de får ”Svälta”..!

Comments are closed.