En Kunglig Kruka – Dagens bild


Jag klagar mycket på media som skriver spaltmil om bröl-
lopet, och lik förbaskat så skriver även jag om eländet. Det är tragiskt men naturligt när praktiskt taget allt annat är undanträngt. Minst två TV-kanaler sänder direkt sedan tidig morgon och de kommer att fortsätta fram till efter midnatt. Det blir omöjligt att undvika ynkedomen.

Men allt är trots allt inte dåligt, när jag knallade förbi slottet för några dagar sedan fick jag se denna kruka. Jag vet inte tillverkaren men mycket talar för att det antingen är Rörstrand eller Gustavsberg. Krukan är inte ensam utan hela muren ut mot Skeppsbron är fylld av krukor, och trots en beväpnad vaktpost så är alla krukor fast förankrade i muren som synes. Det handlar inte om risken att de ska falla ner, snarare om risken att de ska bli souvenirer åt långfingrade turister.

Många skulle nog tycka att det vore trevligt med en sådan i den egna trädgården, till och med undertecknad skulle inte ha något emot en sådan även om jag inte har någon trädgård. En riktigt tjusig pjäs är det, troligen väger den 15-20 kilo så har man en kilometertid på runt två minuter och en hyfsad avbitartång så kanske man kan fixa det. Jag tror inte att vaktposten öppnar eld mot en krukskurk, men osvuret är bäst.

En liknande kruka utan kungens monogram borde kosta runt tusenlappen antar jag, en med monogram är nog långt mer värdefull än så. Jag skulle tro att kungen fått dessa krukor i födelsedagspresent från porslinsfabriken, men jag vet inte. Fina är de under alla omständigheter.

i , , , , , , , , , svd123 dn123 ab123 t


4 svar till “En Kunglig Kruka – Dagens bild”

  1. Jag har inte tittat alls, men jag ska erkänna att jag blev lite nyfiken på att ta mig en titt på spektaklet, fast av princip har jag inte gjort det och kommer inte att göra det. Det ska bli otroligt skönt när det här är över, även om mediabevakningen av paret kommer att fortsätta, så kommer man i alla fall få slippa den här hemska hemska media hypen som trängt sig in över allt känns det som. Spelar ingen roll om du bara är på jakt efter chocklad på Willys eller ICA, varför köpa en vanlig chockladask när man kan köpa en med det glada kronprinsessparet på? Det är så man mår illa.