En bild från Gaza

Jag får ofta bilder av palestinier i både Sverige och Palestina, bilder som upphovsmannen vill ska bli publicerade på så många ställen som möjligt. Den här bilden är från en av de sista dagarna av Israels överfallskrig mot civilbefolkningen i Gaza och man har inte heller här lyckats träffa någon ”terrorist”.


De flesta som dog i kriget
var civilpersoner, jag har hört olika siffror på hur många Hamasmän man lyckades döda, den lägsta siffran jag hört är 47, och den största är omkring 150. Å andra sidan så finns det anledning att förmoda att Hamas inte har något större intresse att berätta om det var så många som 2-300. Jag tror nämligen att Hamas är lika goda kålsupare i ljugarligan som apartheidstaten.

Nu gör dessutom det israeliska utrikesdeparte-
mentet allt för att rekrytera språkkunniga pro-
israeliska sympatisörer för att hjälpa landet att säga emot tidningar/bloggare som presenterar fakta som är negativa för Israel. För egen del innebar det ett antal osakliga påhopp från sionister i kvällstidningen Expressen som av någon outgrundlig anledning upplåter sina spalter till sådant.

Sanningen är krigets första offer, det talesättet är mer än välbekant. Men sanningen om attacken mot civila i Gaza är att man med hjälp av fosforgranater och ammunition bestående av utarmat uran lyckades döda över 1300 palestinier, av vilka över 400 var barn. Och oavsett om Hamas friserar egna förluster eller ej så kan vi vara övertygade om att över tusen oskyldiga människor dödades.

Fosforgranater är förbjudet att använda mot människor, läget är inte lika tydligt när det gäller utarmat uran.

Olof Palme julen 1972: ”Därför är bombningarna ett illdåd. Och av det har vi många exempel i den moderna historien.
Och de är i allmänhet förbundna med ett namn: Guernica, Oradour, Babij Jar, Katyn, Lidice, Sharpeville, Treblinka.
Där har våldet trimuferat, men eftervärldens dom har fallit hård över dem som burit ansvaret. Nu fogas ett nytt namn till raden: Hanoi.”

Hade Palme levat idag så hade han tillagt Falluja och Gaza. Han hade säkerligen kallat de skyldiga för ”Dessa satans mördare!” också. För det är mord det handlar om, en befolkning där milisen är utrustade med Kalasjnikov AK 47 för att försvara sig mot stridsvagnar, modernt jaktflyg och stridshelikoptrar, det är ingenting annat än – mord. Och enligt Benjamin Netanyahu så mördade inte Olmert, Barak och Livni tillräckligt effektivt vilket nu gör att han leder opinionsundersökningarna inför valet i Israel.

Jag känner mig undrande inför möjligheten att israels befolkning verkligen röstar fram ännu värre krigshetsare än dem som för närvarande sitter vid


Verklighet för oskyldiga barn i Gaza City

makten. Nu har vi visserligen inte sett det än, men det sägs att Avigdor Lieberman just nu går starkt framåt. Att landet skälls för att vara rasistiskt är då kanske inte så mycket att förvånas över. Många har sagt betydligt värre saker än så. Apartheidstat kallade president Carter landet för, men enligt min uppfattning var han alldeles för återhållsam.

Israels brott mot palestinierna ska kallas för vad det är, och det är – brott mot mänskligheten. Här i Europa anser befolkningarna att Israel tillsammans med USA är de allra farligaste länderna när det gäller risken att starta ett tredje världskrig. Möjligen har USA fått lite bättre anseende på grund av sin nya president. Nästa undersökning lär visa Israel ensamt i topp. När det gäller undersökningar om världsbefolkningens syn på länders anseende så har Israel legat trea från slutet i många år. Landet kommer säkerligen att ensamt hålla sistaplatsen efter detta. -> Andra om: , , , , , , , , , , , it AB DN12 ETC SDS D-PS Dagen1 Dbl1 SvD12 Gaza Peace Pamflett Hanna Esbati Annarkia Anna Motbilder SKP Intis Socialisterna

[tags]Israel, Gaza, Folkrätten, Genevekonventionen, Apartheid, Palestina, Hamas, Valet, Lieberman, Netanyahu, Mänskliga rättigheter, Politik[/tags]

  14 comments for “En bild från Gaza

 1. Nadia
  7 februari, 2009 at 15:56

  Ja självklart har Israel begått ett brott mot mänskligheten.

  Vi är många som vet det.

  Många fler skulle nog protestera om det var Venezuela som bombade ett annat land med fosforgranater.

  Av rena egoistiska skäl hoppas jag att de som inte bryr sig om vare sig Israeler, Palestinier eller något annat folk än västerlänningar börjar inse vad Israels agerande och våra regimers tysthet innebär för risker även för dom. Av rena egoistiska skäl bör de kräva att internationell lag och mänskliga rättigheter följs.

 2. Thord
  7 februari, 2009 at 17:35

  Man får inte ljuga här! / Jinge

 3. Thord
  7 februari, 2009 at 17:52

  Man får inte ljuga här, det var det du gjorde. Dessutom bryter du mot fler regler som gäller kommentarer här på bloggen. / Jinge

 4. 7 februari, 2009 at 18:04

  Tänk, jag upphör aldrig att förvånas över att sionister alltid måste börja med verklighetsförfalskning och lögner för att försvara Israels brott mot mänskligheten. Det verkar som om de aldrig hört talas om Genèvekonventionen eller FN:s Mänskliga rättigheter. Det är bara så oändligt synd om apartheidstaten som rövat landet från palestinierna, som fördrivit närmare 700 000 människor och som dessutom oupphörligen fortsätter med sin etniska rensning.

  Har man dessutom dödat närmare 1300 oskyldiga palestinier så är det – palestiniernas fel. Exakt hur den logiken går ihop vet jag inte, men det känns säkerligen inte som något krav att deras resonemang ska vara logiskt.

  Att 1 ½ miljon människor blir desperata efter att ha blivit frånstulna sina pengar, fått elverk och annan infrastruktur bombad, när gränserna stängts och de hålls inspärrade utan möjlighet att ta sig ut, eller få in mat, medicin och andra förnödenheter är – konstigt, tycker de.

  Tänk JAG tycker inte att det är konstigt om de då börjar snickra ihop raketer och skjuta mot sina plågoandar. Men jag fattar ju inte allt, jag är ju bara en människa…

 5. 7 februari, 2009 at 18:12

  Ja det är både nedslående och hemskt. Förstår inte alls hur man kan riskera att få en än mer aggressiv regering efter valet i Israel än den nuvarande. Det är liksom lite svårt att kunna föreställa sig hur en sådan skulle kunna ha agerat under massakern. Nej, årets popularitetspris för nationer lär inte gå till Israel.

 6. Anders
  7 februari, 2009 at 18:20

  Men du borde väl veta att alla sionister måste ljuga för att kunna rättfärdiga folkmord. Hur skulle de annars bete sig? Man blir nyfiken på vad detta exemplar hade hittat på förstås. Men det var väl det vanliga antar jag. Hamas dumma, israeler snälla, hamas otacksamma, israeler bestämda. Att en rasistisk terrorstat använder våld mot sina offer är knappast förvånande. De vill ju etniskt rensa, det går man inte med olivkvistar.

 7. Kurt
  7 februari, 2009 at 18:27

  Föga förvånade är även Avigdor Lieberman, liksom även t ex Benjamin Netanyahu, Ehud Olmert, Ariel Sharon mfl, misstänkt för korruption. Tzipi Livni har, vad jag vet, ännu inte hunnit anklagats för korruption, hon valde att bli populär genom att döda araber, i stället för att köpa röster.

 8. Matte
  7 februari, 2009 at 19:10

  Sådana bilder föder ett oändligt hat mot Israel. Det är inte konstigt att landet är ett av världens sämst sedda.

 9. Maria
  7 februari, 2009 at 21:00

  Ja det är förfärligt. Jag blir gråtfärdig när jag ser sådana bilder. Hur kan folk vara så omänskliga? Min egen son är elva år, grabben på bilden ser ut att vara lika gammal, eller möjligen är han något år äldre. Jag fattar inte

 10. Martin Forsman
  7 februari, 2009 at 21:14

  Fullständigt vedervärdig bild och det mest skrämmande är att den visar verkligheten. Håller med Jinge till 100 % både vad gäller Hamas och att Israel lär inneha den föga smickrande topplaceringen vad gäller dåligt anseende i världen vid nästa undersökning.

  Det tragiska är väl att det är just detta Israel har strävat efter. Deras politiker är ju öppna med att de vill injaga skräck i grannländerna för att kunna kontrollera dem.

 11. Mr Biz
  7 februari, 2009 at 22:57

  13-åriga Iman al-Hams blev ihjälskjuten på sin väg till skolan. Israels arméofficer kapten ”R” sköt henne i kallt blod med 17 skott och förklarade efteråt att det var hans fulla rätt och att han skulle ha dödat henne även om hon så bara varit 3 år gammal.

  Detta är alltså de rättigheter som Gud har gett sitt utvalda folk. Det måste vara något fel med den guden, med den religionen eller den omvärld som tigande betraktar, och med sin tystnad godkänner detta vansinne.

 12. 8 februari, 2009 at 12:38

  På DN:S ledarsida idag finns en teckning av Bard (han skiljer sig kraftigt från skribenterna). Där sitter en palestinsk man och ska få ett konstgjort ben. Han säger: – Kan man få en extra för andra benet. Det kommer ju en dag efter Israels val på tisdag också.

 13. Bengt G Karlsson
  9 februari, 2009 at 09:12

  Läskiga bilder! Jag vet inte hur man ska stoppa en rasiststat, en total bojkott är nog den enda vägen!

 14. stigman
  26 februari, 2009 at 20:10

  Hur kan man bli anklagad för att vara rasist och förespråkare för folkmord när man bara tillämpar vad som är allmänt godkänt och vedertaget i den Heliga skrift?
  Kanske bäst att betrakta dessa dokument som historiska och avskräckande exempel.
  Hade sionisterna verkligen haft Gud på sin sida då hade vi nog fått se på f-n.
  Nu har vi som ännu lever bara fått lära oss något igen.

Comments are closed.