Drottningens far ska utredas


Idag var jag iväg en sväng till Skeppsholmen för att ta en bild på en gammal båt som jag gillar, på hemvägen passerade jag denna krona på bron, en krona som var vackert förgylld i samband med prinsessbröllopet, idag börjar bladguldet falna precis som den eventuella förgyllning kungahuset har haft, en familj som numera är mer omtalad på grund av kaffeflickor som rekryterats från porr- och sexklubbar.

DN: ”Drottning Silvia har inlett en egen undersökning av sin fars förflutna efter avslöjandet att han tagit över en fabrik ägd av judar i Nazityskland. Det var i ett inslag i TV4:s Kalla fakta som sändes i vintras som det avslöjades att Drottningens pappa, Walter Sommarlath, tagit över en fabrik ägd av judar i Berlin 1939. Övertagandet skedde som ett led i den så kallade ariseringen i Nazityskland. Ariseringen innebar att judar skulle berövas sin egendom och hindras att verka ekonomiskt och yrkesmässigt.”

Nu misstänker jag att Silvias far heter Sommerlath och inte det som DN försöker göra gällande, men för övrigt så tror jag på den historia de relaterar från TV4:s Kalla fakta. Det är nog så det är, men det är knappast därför som Victoria och Daniel går och tittar på mångmiljonvåningar på Öfre Östermalm. Antagligen så är det något på gång inom familjen, något som inte ens Expressens hovreporter har kunnat lista ut. För övrigt så tror jag att han aldrig har listat ut något, det var väl därför som han placerades på det uppdraget antar jag.

För ovanlighetens skull anser jag att det är berättigat att skriva om kungafamiljen från tidningarnas sida. Det som skedde i Tyskland och även i andra länder i Europa bör utredas i minsta detalj, att det numera finns påtagliga paralleller i Israels behandling av palestinierna är en sak för sig. Tids nog kommer det också att utredas på ett lämpligt sätt.

it Andra om: , , , , , dn ex ab

  5 comments for “Drottningens far ska utredas

 1. Niklas
  15 maj, 2011 at 23:09

  Det är väl jättebra om de tittar på lägenheter i stan, då kanske snyltarna kan ge tillbaka Hagaparken till dess rättmätiga ägare? Eller ska de behålla slottet som nån slags ”sommarstuga”? Den delen av parken är verkligen otrevlig med staket och övervakningskameror.

  • 16 maj, 2011 at 05:21

   Jag har inte varit där på ett par år, kan tänka mig att det har blivit rejält sabbat.

 2. ArneP
  16 maj, 2011 at 19:43

  Är det inte dags att sluta tjata om arvssynd?

  • 16 maj, 2011 at 19:52

   Det är det väl ingen som gör?

  • Kamelsilaren
   17 maj, 2011 at 10:58

   Nej inte när det gäller kungligheter. De ärver sin ställning i samhället, och ärver man det ena får man också ärva det andra.

Comments are closed.