Drottningen har svininfluensa


Jag är helt övertygad om att drottning Silvia drabbats av Svininfluensa, det är därför hon inte kunde följa med på besöket i Botswana. Det man säger i tidningarna är att hon är ”förkyld”, men förkylningar som är så kraftiga att man inte får flyga är ovanliga.

AB: ”I söndags blev drottning Silvia akut sjuk i Paris. Den svenska ambassaden tillkallade snabbt läkare – som efter en grundlig undersökning förbjöd Silvia att sätta sig på ett flygplan. Därmed fick kungen åka ensam på statsbesöket i Botswana. – Det här var en infektion, och läkarna sa att för öronens skull och på grund av förkylningen så skulle drottningen inte flyga. Därför kunde hon inte genomföra den långa resan och det har vi beklagat. Det var rätt många här som såg fram emot att hon skulle komma hit för andra gången, säger Bertil Ternert, hovets informationschef, som är på plats i Botswana.”

Personligen så anser jag att diagnosen är mer än trolig, men hovet vill inte säga det eftersom kungens egna eskapader i vissa sammanhang omtalas och beskrivs som svinaktiga. Det handlar om kaffeflickor och kvinnor från porrklubbar som sägs ha ”underhållit” kungen och hans vänner. Nu var avsikten att både kung och drottning skulle resa till Botswana men bara kungen kom fram.

Så här beskrivs landet i Wikipedia: ”Botswana har sedan 1990-talet utsatts för tilltagande internationell kritik, bland annat fördömelse från FN, för sin behandling av urfolket basarwa (san). Myndigheterna har delvis försökt göra basarwafolket bofast, bland annat knutet till boskapsstationer, och samtidigt sökt fördriva det från delar av dess traditionella områden, särskilt Central Kalahari Game Reserve. 2002 ströp regeringen vattentillförseln för basarwafolket, ett beslut som Botswanas högsta domstol 2006 upphävde. Samtidigt gav den sanfolket rätt till att upprätthålla sin traditionella fångst och jakt i Kalahari, men myndigheterna höll fortsatt tillbaka licenser för sådan verksamhet, och flera arresterades för att ha utövat sin hävdvunna och tillerkända rätt. I juli 2010 beslutade högsta domstolen högst oväntat att vattnet inte skulle återanslutas, och att sanfolket inte heller skulle få gräva efter vatten annorstädes, samtidigt som en vattenledning däremot ska dras till ett turistkomplex inne i reservatet.”

Botswanas regering beter sig sålunda svinkatigt mot urbefolkningen och dit väljer kungen att åka trots att hans fru ligger svårt sjuk i Tyskland. Det förstärker min misstanke om att man talar tyst om vilken diagnos drottningen fått.

it , , , , , , , , ab ex dn svd


7 svar till “Drottningen har svininfluensa”

 1. Kan det inte snarare vara en psykisk reaktion på Tjabos omoraliska och hänsynslösa beteendet under åren som så drastiskt kom fram i ”Den motvillige monarken?

 2. Intressant att se hur många tvivelaktiga länder som kungahuset besökt under åren.
  ”Lika barn leker bäst.” Eller var det kanske, ”Rika barn leker bäst.”?

  Sen är kungens kvinnoaffärer något som följer den Bernadottska traditionen. För ända sedan den förste Bernadotten Jean Baptiste satte sina fötter på svensk mark så har de hållit sig med frillor. Med tanke på den nuvarande kungens franska rötter så är detta fullt naturligt.

  För i Frankrike anses det inte fint om man i ledande position inte har minst en älskarinna.

 3. Det är synd om svinen, de associeras alltid till suspekta individer och företeelser.

 4. Varför just svininfluensa? Hon kan väl ha i stort sett vilken influensa/kraftigare förkylning/annan infektion som helst, och nej det är faktiskt inte nyttigt att flyga när man är kraftigt förkyld. Det har att göra med att det är svårt att tryckkompensera när lufttrycket ändras (under framförallt start och landning) om örontrumpetens mynning är igensvälld pga någon infektion. Fungerar inte tryckutjämningen kan det bli skador på trumhinnan. Det kan också uppstå blödningar i bihålorna och dessutom kan infekterat slem pressas upp i bihålorna och orsaka sinusit.

  Av precis samma anledning ska man t.ex. undvika att sportdyka när man är förkyld.