Det handlar om Wikileaks!


Den senaste tiden har vi översköljts av ”information” om diverse bomhot, det har varit än det ena och än det andra, flygplan till USA har haft bomber i skrivare och arabvärlden har som vanligt beskyllts för att vara avsändare. Den senaste händelsen där polisen omhändertog ett antal palestinier på ett brutalt sätt har varit en del av det skådespel vi har fått bevittna.

Att man går ut och säger att Göteborg riskerar att drabbas av en bomb, samtidigt som man dagen efter släpper de två misstänkta är mer än genomskinligt. Släpper polisen två personer som man tidigare påstått har planerat att spränga ett antal göteborgare till slamsor så har man ljugit ända från början. Att Säpo tagit över och säger att de fortfarande är misstänkta är inget annat än – lögn.

Man släpper inte tänkbara terrorister, och det förstår varenda människa i vårt avlånga land. Istället kan vi konstatera att dessa familjer har utsatts för ett gigantiskt rättsövergrepp, allt för att ta bort uppmärksamheten från något annat. Antingen så har Israel och USA planer på att angripa Iran, eller så handlar det om att Wikileaks blivit så besvärande att man nu gör allt för att rikta uppmärksamheten på annat.

Själv vet jag inte vad jag ska tro, men att ett antal väletablerade palestinier som bott här i tjugo år, och säkerligen hunnit bli svenska medborgare, att de skulle bomba sina nya landsmän verkar minst sagt orimligt. Visserligen hade vi kunnat göra långt mycket mer för palestiniernas sak, men sett i ett globalt perspektiv så är knappast konungariket Sverige deras värsta fiende, långt därifrån.

Således handlar det om lögner, antagligen beordrade lögner. Det råder ingen som helst tvekan om att det finns en och annan galen palestinier i Sverige, man måste betänka vad de varit med om av tortyr, misshandel och skövling innan de kom hit, men ska polisen göra det troligt att de ägnat sig åt att planera eller förbereda terrorbombning av Göteborg så krävs det korten på bordet. Men några sådana får vi inte se, möjligen hade polisen misstolkat föreställningens effekter på vanligt folk.

Nu undrar jag personligen om det handlade om Wikileaks avslöjanden eller ett kommande krig mot Iran. Några andra möjligheter ser jag inte. Vi kan konstatera att svensk polis ljuger, och att Säkerhetspolisen täcker upp dessa lögner genom att hänvisa till sekretessen. Ett dåligt tecken för demokratin.

it , , , , , , , , , ab1 ex12 dn123 gp123 svd1


10 svar till “Det handlar om Wikileaks!”

 1. Frågan är om det inte är en dålig kombination av att vår kära svenska stat håller på att sälja ut våra rättigheter till den stora makten i väst och att säpo vill ha nya anslag. Detta var ju rätt tydligt redan med Piratebaytillslaget som var ett rent beställningsjobb. Nu verkar det som att dem forsätter att trimma in även säpo i leden så att USA kan pissa fritt på vem dem vill när, hur och var dem vill helt utan svenskt rättsskydd. Känns som att det var långt från en slump att Bodström valde att semestra i staterna. För min egna del får han gärna emigrera så slipper vi lägga ytterligare pengar på en av sam:s nickedockor i rosenbad.

 2. Redan när jag läste första raderna i text-tv om att staten höjer bombhotet (eller vad de nu gjorde) för någon veckan sedan tänkte jag på Jan Guillou roman: ”fienden inom oss”. Sedan har det bara blivit värre och nu detta? Tyvärr så fungerar det så att med en borgerlig styrd press så kommer vi aldrig att rätsida på övergreppen och lögnerna.

 3. Har inte läst allt så man kanske redan behandlat detta men om inte annat så kan man ju fråga polisen varför de talat så mycket om bombhot när något hot aldrig framförts. Att tidningarna gör detsamma må vara hänt med tanke på den generella kvalitetsnivån, men hur är det med polisen. Bristande språkkunskaper kanske?

 4. Have we all got the message now?

  Man är lite intresserad av vad denna affär skall få för officiella förklaring från myndigheternas håll (samt vilken den inofficiella förklaringen är)! Det hela handlar om pedagogiken i handlingskraften.

  Staten kan när som helst med vilken fiktiv brottsmisstanke (eller brist på brottsmisstanke) kränka vilken privatpersons privata helg när som helst – förutsatt att personen är propalestinsk vill säga!

 5. Det är inte ovanligt att misstänkta släpps , jag läser dagligen om liknande fall, mord, bankrån och dylikt.
  För att motsvarande situation skall uppstå inom terror, måste dådet ha utförts, annars kallas det för trakaserier. De flesta inlägg raljerar i detta tema. Mantrat USA dyker upp hela tiden, inläggen kan i de flesta fall ses som politiska, där ryggradsreflexen reagerar.

  • Dravel, ingen släpps om det gäller förberedelse för terrorism om det går att bevisa en sådan avsikt. Anar man bevis så häktas de, har man inget på fötterna så brukar de släppas inom några dygn, nu gick det snabbare.

   Du ska undvika komma med hitte på-uppgifter, sådant irriterar läsarna.

 6. Läste att ”terroristerna” nu tydligen belagts med yppandeförbud också. Hur sjukt är inte det? Först blir de i sina hem utsatta för stormande poliser, beväpnade till tänderna, sedan förhörda om sin religion och politiska tillhörigheter och slutligen arresterade. Och så får de inte ens snacka om det efteråt. Hur kan rättsväsendet göra ett så vidrigt intrång i yttrandefriheten? Detta är verkligen Östtysklandbeteende, fast värre för vi låtsas om att sånt är olagligt och händer inte här.

 7. Rättsövergrepp har blivigt synonymnt med svensk rättvisa.

  Bannanrepublik & Orwellsamhälle.