Det finns dårar, och så finns det superdårar


Pastor Terry Jones i Gainesville, Florida, har blivit en världskändis över en natt genom att hävda att han ska bränna ett stort antal exemplar av Koranen till minne av 9/11. En inte alltför avlägsen tanke är förstås given, han kommer att reta upp ett antal religiösa fanatiker med muslimsk bakgrund. Tyvärr så är det inte han själv personligen som får betala priset för detta utan kanske helt oskyldiga människor.

Att en person får titulera sig ”Pastor” utan att ens ha nöd-
torftiga kunskaper om andra religioner är förvånande, men det kanske det inte borde vara. I staten Florida är vapenlagarna sådana att vem som helst har rätt att skjuta en annan person bara för att vederbörande förirrat sig in på den en annans tomt-
mark. Det räcker med att tomt-
ägaren känner sig hotad. Man behöver inte ens presentera sig innan man skjuter ihjäl den för-
sumlige.

Skulle man rangordna allt djävulskap som skett i religionens namn genom årtusendena så skulle knappast Islam hamna på medaljplats. Men vissa gör uppenbarligen allt som står i deras makt för att hamna i tidningen och bli omskrivna. Här i Sverige har vi ju sett hur en ”konstnär” agerar, ivrigt påhejad av ett antal rasister både inom och utom riksdagspartierna.

Samtidigt kan vi konstatera att yttrande- och åsiktsfriheten gäller samtliga så länge de angriper Islam och muslimska flyktingar eller invandrare. Varenda chefredaktör ställer sig omedelbart på barrikaderna då någon rasist känner att han/hon vill klanka ner på muslimer eller Islam. Den sortens liberalism, av vissa kallad vid dess namn och av andra kallade för horeri, har blivit ett återkommande inslag i den svenska debatten.

Är man en medioker skribent, gärna med invandrarbakgrund från Mellanöstern, ja då har man direkt sin försörjning tryggad i form av arvoden från debattartiklar, eller för deltagande i offentliga angrepp på den religion som föräldrarna en gång hade.

Galningen själv, Pastor Terry Jones i Gainesville, Florida, får en massa publicitet, men mest därför att man oroar sig för hur den islamiska delen av världen kommer att reagera. Man borde oroa sig mer över den psykiatriska vården i Florida som uppenbarligen misslyckats med att hjälpa goa pastorn ett recept på någon lämplig medicin.

it , , , , , , , , ab ex dn dagen svt


11 svar till “Det finns dårar, och så finns det superdårar”

 1. Han har fått mycket kritik för det där men givetvis lyssnar han inte. Han inser inte att han själv är lika mycket fundamentalist som de han ”kritiserar”.

  I staten Florida är vapenlagarna sådana att vem som helst har rätt att skjuta en annan person bara för att vederbörande förirrat sig in på den en annans tomt-
  mark. Det räcker med att tomt-
  ägaren känner sig hotad.

  – Ett annat ämne egentligen men man ska komma ihåg att om det visar sig att tomtägaren inte var hotad så åker man dit för mord så det är inte riktigt så enkelt som att man kan skjuta vem som helst (lagligt).

 2. Hitler hade nog skrattat gott om han vetat att hans bokbål skulle nå ’demokratins bastion’. Nu är NATO oroade att deras soldater kommer få ytterliggare hotbilder mot sig, att man bränner religösa skrifter i ett land med religionsfrihet är däremot inte så farligt … SUCK !

 3. Jinge, du borde fråga dig varför han får så mycket publicitet, för egentligen så är ju detta inte så stor nyhet, eller hur?

  OM det händer nånting i samband med denna koranbränning så kommer ni få se den amerikanska regeringen ge sig på åsikt och yttrandefrihetslagarna i USA.. Dom har velat gjort det länge men när dom inte har haft en verkligt god anledning så har dom mött enormt motstånd, men OM nåt stort bombattentat inträffar så får dom en chans.. Allt kan ju göras för ”nationens säkerhet”..

  Det konstiga är att en kristen präst ger sig på en annan tro och dessa bibel.. Låter inte speciellt kristet? Men det är väl som med historien om Hal Turner, en rasistisk bloggare som det nu visar sig att han jobbade för FBI.

  Attorney: FBI trained NJ blogger to incite others
  http://www.breitbart.com/article.php?id=D9A5GCC80&show_article=1

  ”A New Jersey blogger facing charges in two states for allegedly making threats against lawmakers and judges was trained by the FBI on how to be deliberately provocative, his attorney said Tuesday.

  Hal Turner worked for the FBI from 2002 to 2007 as an ”agent provocateur” and was taught by the agency ”what he could say that wouldn’t be crossing the line,” defense attorney Michael Orozco said.”

  • Moe! Jag såg inte att det var ett troll innan din kommentar, vederbörande är raderad och placerad i spamfiltret! // Jinge

 4. Det är tydligen inte på flygplatserna de behöver all säkerhetsutrustning och övervakning, det är ute på bonnvischan där talibaner som Jones och McViegh bor.

 5. Det är svårt att hitta ord för att beskriva denna så kallade pastor , han är trångsynt , rasist och inhuman
  USA bekämpar det som det heter islamisk fundamentalism , det är dags nu för USA att bekämpa de fanatiker och fundamentalistiska kristna i det egna landet

  Det vad pastor gör är en propaganda seger för de fundamentalistiska muslimer som kommer säkert att utnyttja detta genom flera attacker mot västvärlden
  Denna så kallade pastor påstår att Jesus talade med honom och beordrade honom att bränna Koranen
  Han kallade Islam för djävulens religion men han själv agerar på ett sataniskt sätt

  I vissa länder kallas det för hets mot folkgrupp men andra länder kallar man detta för yttrandefrihet

 6. Främst är väl detta ett sorgligt tecken på att människor upprörs av alldeles fel saker här i världen. Medan miljontals människor kämpar för att överleva efter översvämningarna i Pakistan så upprörs världen över att en galen pastor i USA tänker bränna ett par ”heliga” böcker. Såg att ”Quran burning in florida” var på 9:e plats bland sökord senaste timmen i USA, ibland undrar man hur vi som ras verkligen överlevt så länge som vi har.