Det är synd om Annie Lööf

Tänk, hennes livs första arbete, partiledare i (C) och näringsminister med sammanlagt 1,8 miljoner i årslön. Vilka krav medlemmarna kommer ställa på henne, levererar hon inte utan fortsätter som floskel-
generator så tvingas hon lämna uppdraget, det kanske är dags att börja tippa när? Och vad är det vi fått höra från fru Lööf? Jo hon predikar hela tiden om att ungdomar ska sänka lönen för att få arbete, det säger hon som har 150 000.- i månadslön.

Annie Lööf lever drömmen, hennes första riktiga arbete efter avslutad universitetsutbildning blev ett ministerjobb och ordförande-
skapet i Centerpartiet. Hon, en ung kvinna med något udda ideal i form av Robert Nozick, Ayn Rand och Margaret Thatcher, ett slags nyliberalismens portalfigurer, och nu är hon plötsligt ordförande i det före detta Bondeförbundet. Att hon dessutom fjärmar sig maximalt från landsbygden genom att engagera sig i Stureplanscentern visar på annat, något som hon antagligen inte inser själv.

Mina första intryck av den nye centerordföranden var att hon i olika debatter – hånlog mot sina debattmotståndare. Det ger ett väldigt underligt intryck, för även om man ogillar t.ex. Jimmie Åkesson så tjänar man ingenting på att hånle mot honom under en TV-debatt. Det enda som sker är att folk som ser vad som händer flyttar sina sympatier från centerledaren till hennes debattmotståndare.

En annan svårighet är förstås att partiets kärnväljare inte känner igen sig alls när partiledaren har den sortens förebilder som Annie Lööf har. Hon skapar främlingskap och de kärnväljare som har genuint borgerliga värderingar funderar givetvis på vilket parti de ska rösta på i nästa val. Andra funderar säkert på att rösta på Socialdemokraterna. Det är med andra ord ingen bra start för den nye centerordföranden och själv tror jag att hon redan är på väg bort från sin post. Äldre centerpolitiker måste undra om de har hamnat ur askan i elden.

Samtidigt kan jag tycka att det är lite tråkigt, den politiska scenen behöver yngre kvinnor och även om hon har fel partifärg, sett med mina ögon, så hade det kunnat innebära en frisk fläkt i centerpartiet, men när idolen heter Thatcher så är det nog fler än undertecknad som blir rädd för spöken.

it Andra om: , , , , , , , , , , ab123 gp12 ekot dn12345 svd12345

  12 comments for “Det är synd om Annie Lööf

Comments are closed.