Desinformation och lögner om – Iran

Jag upphör aldrig att förvånas över hur andaktsfullt Dagens Nyheter och vissa andra tidningar följer de direktiv som tycks komma från vissa regeringsbyggnader i världen. Ofta är det uppenbart för alla, men emellanåt så har läsare, tittare och lyssnare glömt hur det lät förra gången.

Saddam Hussein har massförstörelsevapen gol Bush & Blair och hade god hjälp av sin anställde lobbyist Carl Bildt, ett antal mindre hönor och kycklingar gol med och det dröjde inte länge innan de villigas koalition hade dödat omkring en miljon irakier. Visserligen är inte alla bombade till slamsor, många har dött av matbrist, brist på medicinsk vård eller bara mediciner. Saddam hade ju förberett en atombomb han också, hade han inte?

Om inte annat så hade han hemliga vapenlager med olika slags kemiska vapen, och jag undrar om de inte också hävdade att han hade biologiska vapen som han kunde sprida med sina raketer kors och tvärs över världen. Och nu är det dags igen, nyss har Sverige deltagit i ett krig mot Muammar Gaddafi, ett krig som bedrevs av lokalbefolkningen i Libyen med stöd i form av vapen, bombflyg, miljarder dollar i sedlar och diverse hemliga elitförband från USA och Storbritannien. Och den här gången är det Ahmadinejad i Iran som sägs arbeta på att skaffa sig kärnvapen, allt enligt de villigas koalition.

DN: ”Redan i dag har Iran robotar som når till flera europeiska huvudstäder, som Sverige inom ramen för vår solidaritetsdeklaration sagt att vi ska hjälpa om de utsätts för hot, säger Fredrik Lindvall som är säkerhetspolitisk analytiker på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI.

– Risken är naturligtvis liten för att vi skulle bli anfallna, men Irans vilja kan ändras snabbt och skulle någon vilja hota Europa så är det mest rationella att hota någon som inte har ett paraply i form av ett missilförsvar. Det har inte Sverige, säger han. Daniel Nord är biträdande chef för Stockholms internationella fredsforskningsinstitut Sipri. Han säger att Iran såvitt känt inte har något program för interkontinentala robotar och att det tar minst tio år att utveckla sådana.”

Det som inte nämns speciellt ofta är det uppenbara faktum att USA skulle utplåna Iran från kartan om de använde kärnvapen mot ett annat land, som t.ex. Israel, men hetsen ska piskas upp och den leds givetvis av Dagens Nyheter, tidningen med flest politiserade nyheter av alla tidningar i landet. Ibland tror jag till och med att Proletären är sakligare. (forts under annonsen…)

Det är inte helt omöjligt att Iran önskar framställa kärnvapen, men i regionen finns redan Israel, ett land med fler än tvåhundrafemtio atombomber i sina förråd. Skulle Iran avfyra en bomb mot Israel så skulle minst fyra-fem länder tömma sitt förråd av bomber mot Iran, och det vet iranierna och Ahmadinejad. Tror möjligen omvärlden att Irans ledande politiker vill utplåna sin egen nation bara för att få in en bomb över Israels gräns?

Nej givetvis inte, nu handlar det om en kraft som utgår ifrån USA. Republikanerna driver frågan om Iran så hårt i hopp om att det kan bli en skiljefråga i det amerikanska presidentvalet 2012. Israel driver den hårt eftersom befolkningen i landet vill ha ner hyror, matpriser och skatter. Man vill helt enkelt inte att en stor del av det de själva tjänar ska försörja ett antal religiösa extremister som lever i ett antal bosättningar på Västbanken, skulle Israel dra ner sina militärutgifter till hälften så skulle bara det leda till att varenda israelisk medborgare skulle få en rejäl slant över.

Att svenska media inte rapporterar om dessa motiv till USA och Israels agerande i nuläget är tråkigt, det visar också på att vi inte har en självständig press. Det är tråkigt, vi är tydligen inte värda att få korrekt information om tingens ordning…

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , dn1 svd1 ex ab1

  17 comments for “Desinformation och lögner om – Iran

Comments are closed.