Den Proisraeliska Lobbyn


Igår skrev Jan Guillou en intressant artikel i Aftonbladets kulturdel om Antisemitismen, en artikel som jag tyvärr upptäckte först idag på morgonen. Guillou beskriver på ett bra sätt hur israellobbyn omvandlar vartenda ord av israelkritik till – Antisemitism.

Guillou/AB: ”Allt detta är till synes galenskap. Men det finns system i galenskapen, det handlar om en sedan decennier minutiöst utarbetad strategi att förvandla all debatt om Israel till frågan om antisemitism. Och det handlar om vem som skall ha tolkningsföreträde när det gäller att definiera antisemitism…

…Det är en medveten politisk strategi, att ta varje tillfälle att slå larm om och utpeka antisemiter. Aldrig tala vit fosfor. Alltid tala antisemitism.”

Och varför inte citera Guillou om Henrik Bachner:

Guillou/AB: ”Men för Bachner och hans likasinnade är frågan om antisemitism räddningen från att behöva diskutera ockupation och krigsförbrytelser. Och de har en egen värld av hemliga tecken på antisemitism. Bachner själv som gjort frågan till sin livstids kallelse skulle kunna finna särdeles virulent antisemitism bland pingvinerna i Antarktis om man gav honom uppgiften. Ungefär som när invandrarminister Nyamko Sabuni gav ”terroristexperten” Magnus Ranstorp uppgiften att finna bevis för att invandrarungdomarna i Rosengård riskerade att förfalla till islamistisk terrorism.”

Jag rekommenderar var och en att omedelbart fördjupa sig i Guillous artikel.

intressant Tags : , , , , , , , , , , svd dn ab k&å t


13 svar till “Den Proisraeliska Lobbyn”

 1. Mycket av det Guillou lyfter till ytan har andra som Democracy Now m.m. hävdat i över tio år. Problemet är att de omedelbart klassas som opålitliga, konspirationstöntar med nazisympatier och självklart antisemiter. Det leder därmed inte till debatt som borde komma då de flesta är rädda för att bli stämplade. Att det sker systematiskt är ingen tvekan idag då man vet att om man säg skjuter några palestinier så blir det protester, som man ignorerar och så dör dessa ut med tiden. Därmed är ”allting ok”!
  Tack Jinge! Du och Guillou rockar mot systematiserat förtryck!

 2. Man använder ordet antisemitism för att vilseleda den allmänna opinionen
  Man blir irriterad över att höra falska skrik antisemitism mot alla som kritiserar Israel , det är en dold rasism mot alla som är icke judar

  Att avslöja Israels massaker och kritiserar Israels ockupation är antisemitism , Man kallar inte bara folk för antisemiter utan länder som Norge och Sverige
  Ordet Nakba som palestinierna använder för att beskriva händelserna 1948 betraktas som antisemit enligt Israels politiker
  Vi måste försvara rätten för de som inte håller med Israels politik för att utrycka sina åsikter , Man måste vara tydlig om att detta är en legitim del av den offentliga debatten

  Ex Norges statsminister Kåre willech som är en jude säger säger att ordet antisemitism är en böjnings taktik som syftar till att avleda uppmärksamheten från det verkliga problemet som är Israels väldokumenterade och obestridliga övergrep på palestinierna

 3. Israellobbyn har lagt beslag på ordet antisemit – fastän palestinierna är också semiter – och oftast i högre grad än de inflyttade oreintaliska och europeiska israelerna.
  Man är ute efter att ta udden av sin grova övergrepp mot palestinerna och
  att man med högra handen hela tiden försöker stjäla det mesta av vad som finns kvar av det forna Palestina. Man vill i det fördolda se till att de inte längre kan bo kvar i landet, för man vill ha allt för sig själv – och struntar fulkomligt hur det går för landets urinvånare.
  Det hela är inget annat än en ytterst långdragen utrotningstaktik man kör med för att bli ensam herre på täppan.
  Jag tycker det är verkligt fasansfull det som israelerna håller på med, de dagliga övergreppen mot barnen som strider mot alla mänskliga lagar och vad som sker vid vägtullarna och på Gaza och Västbanken i det fördolda.
  Samtidigt är israellobbyn så ytterst känslig och sensibel när det gäller dem själva. Det är verkligen vidrigt hur man vrider på sannigen och ser till att dubbelmoralen alltid segrar.

  • ”fastän palestinierna också är semiter”

   Då är de värsta antisemiterna – israeler. En ny undersökning visar t.ex. att hälften av israeliska gymnasieelever är motståndare till att palestinska medborgare i Israel ska ha samma rättigheter som judar. Särskilt antisemitiska är de religiösa israelerna, 82% av dem vill förbjuda palestinier att ställa upp i parlamentsval.

 4. Man ska ignorera ”antisemit” hojtarna på samma sätt, som terroristledarna (Har det varit en enda ledare som inte har rötterna i Irgun?) i Israel gör med internationella lagar.
  Vad man däremot kan begära, är: Svenska politiker ska lyssna på folket, föra deras talan, inte glömma bort varför de lyfter hyfsade löner, de är folkets röst.
  Lika inför lagen,hahaa, det står väl i lagen: ingen vapenhandel med krigsförande länder, är det någon av de exporterande pojkarna som har hamnat i fängelse, nej.
  Ska bara småfolket lyda på lagarna, men de som representerar oss får sätta sig över sånt.
  Alla affärsinnehavare som säljer Israeliska varor, är som jag förstår det, hälare, och genom att detta sker med godtycke från politikerna, blir man ju mörkrädd, för de har gillrat en fälla, alla som köper varor från landet ifråga, begår också ett brott.

 5. De största antisemiterna är ’Israelvännerna’ själva. Det finns inga individer som är lika pigga på att sammankoppla staten Israels terror mot sina grannar med det judiska folket såväl i som utanför Israels gränser. Denna systematiska sammanblandning av en stats terror och det judiska folket uppfyller verkligen kraven för att kunna klassas som verklig antisemitism.

  Nu är ju tyvärr sanningen att det finns en grupp som gynnas av ökad antisemitism runt omkring i världen och det är de högerextrema sionisterna i Israels nuvarande regering. Deras mål är att piska upp ett judehat i omvärlden för att därmed tvinga judar i diasporan att söka skydd i Israel och för att vinna internationell sympati.

 6. Antisemitiska tankefigurer verkar vara det nya, eller så har jag inte hört den tidigare.

 7. Jag förmodar att det här överdrifterna också är israellobbyns verk..

  http://www.fria.nu/artikel/82833

  ”Grova överdrifter om antisemitism i Malmö.
  Hur ska man värdera allt om skrivits och sagts om Malmö och kommunalråder Illmar Reepalu den senaste tiden? Vi vet att det förra året begicks 79 hatbrott mot judar i staden. Med tanke på att det bara bor 700 judar i Malmö är det oerhört mycket. Men det sunda förnuftet säger också att de 79 brotten innebär att brottlingarna bör vara rätt få. Det bor ju ändå 290 ooo människor i Malmö.
  Många debattörer tror sig veta att judar utsätts för våld. Polisen i Malmö känner dock inte till att det skett några fysiska attacker(det är alltså ingenting som Reepalu hittat på.) Om någon anse sig veta bättre bör den kontakta polisen i Malmö och informera eller kritisera dem. I debatten heter det att synagogan i Malmö utsatts för ”mordbränder” eller ”mordbrandsförsök” men inte heller det känner polisen till. Någon har däremot försökt sätta eld på ett begravningskapell på judiska kyrkogården. Polisen kallar det för ”sabotageförsök.”För att vara mordbrand måste det finnas en människa i byggnaden eller i närheten.
  Vem tjänar på dessa våldsamma överdrifter? Är det så att man tror sig bekämpa den verkligt existerande antisemitismen genom att fläska på lite?….”

  • Oavsett om det är överdrifter eller ej så ska ingen människa behöva drabbas av förföljelse pga sin religion. Men, och det glömmer ofta israelkramarna, det gäller även muslimer.

   • Ljuger man, överdriver och fabricerar historier om övergrepp som aldrig inträffar så är vi alla ute på hal is. Man får inte ropa att vargen kommer i onödan, som bekant. Vem bryr sig om att lyssna till slut? Ingen!

    De övergrepp som muslimerna utsätts för i Södertälje är både grövre och allvarligare. Ändå kräver inte muslimerna där förföljelse av varenda assyrier som bor i trakten!

    • Förföljelse av varenda syrian ska det vara- Jag skrev fel, assyrierna verkar inte ha det så lätt de heller.

  • Jag har tagit mig tid att läsa igenom listan över påstådda ”hatbrott” i Malmö. Det intressanta är att bara en bråkdel av de uppräknade brotten egentligen är brott som begåtts direkt mot judiska medborgare eller med hänsyfning till judiska medborgare. På listan finns exempelvis någon som ristat in ett hakkors i armen på någon annan. Det låter ju allvarligt. Men när man läser på ser man att det är en nazist som är förövaren och en annan nazist som är offret! Läser man vidare ser man också att alla former av hakkorsklotter, även sådana som inte alls är klottrade i närheten av någon jude – räknas som ”hatbrott”. T ex tonåringars klotter på toaletter på skånska landsbygden, ett hakkors i en busskur osv. Detta räknar man alltså med i hatbrott riktade mot judar..
   Det värsta är att media inte granskar påståendet om att det skulle förekomma omfattande judeförföljelse i Malmö. Det är ett tomt påstående som är i rullning, och som sedan utnyttjas av såväl proIsraeliska krafter som de sverigedemokrater som ser chansen att skylla ”förföljelsen” av judar på ”mångkulturen”.. Egentligen förekommer knappt någon av denna påstådda förföljelse.

   • Jag läste i Expressen om ristandet av ett hakkors i en persons arm. Trots att tidningen listade händelsen som en antisemitisk incident och försökte ge intrycket att det var en judisk medborgare som drabbats så hade jag mina misstankar – om någon ristat ett hakkors i armen på en judisk medborgare så hade det inte blivit blivit ett ramaskri och världsnyhet som fördömts av både regeringen, Israel och USA:s kongress.