Den liberala sanningen

Nu närmar sig valet och alltfler liberaler tycker att det känns viktigt att berätta att just de är liberala ut i fingerspetsarna. Men precis som alltid annars så hamnar frågeställningarna på en ofarlig nivå, en nivå där den intervjuade inte tar verklig ställning till frågan.

Aftonbladet: ”… Camilla Lindberg, 36, riksdagsledamot (FP) från Borlänge som tycker att det är hög tid att legalisera bordeller i Sverige. Har du betalat för sex?
– Nej det har jag inte gjort.
Skulle du kunna tänka dig att göra det?
– Ja varför inte. Med rätt man till rätt pris.
Vad är rätt man och rätt pris?
– Om situationen dyker upp så kanske jag märker det. Man ska aldrig säga aldrig.”

Nu spann reportern vidare i ämnet genom att fråga om ungdomsarbetslösheten, en ofarlig fråga till en liberal. Det intressanta hade givetvis varit att få höra svaret på frågan hur hon hade ställt sig till att hennes egen dotter skulle arbeta på en bordell. Då hade hon tvingats ljuga och tala om att dottern bestämmer själv och har en egen vilja, eller vara uppriktig och sagt – Över min döda kropp.

Eftersom sanning aldrig varit liberalismens främsta gren så hade svaret blivit det första, att dottern har en egen vilja. För så är det nu en gång för alla med liberaler, det finns en sanning som man talar om bland nära vänner och en annan som man gärna vill att folk ska tro på, en ”liberal” sanning.

it ab dn hd k&å fi fredrik annarkia zaramis ilsemarie hampus pamflett svd

  15 comments for “Den liberala sanningen

 1. Christer W
  9 maj, 2010 at 09:30

  Märkligt att Camilla Lindberg inte lever upp till sina ideal och säljer sina tjänster själv, först då är hon trovärdigt.
  .

 2. 9 maj, 2010 at 10:12

  Det var väl hon som var emot FRA och det var ju bra. Men dessvärre tyckte jag hon var helt dum i huvudet i denna fråga. Så könshandel är en sak mellan köpare och säljare?

  ”Köp och sälj” alltså?

  Idiot!

 3. Kurt
  9 maj, 2010 at 11:51

  Men det finns ju en naturlig koppling mellan att legalisera sexköp och minska på ungdomsarbetslösheten. Med legaliserade sexköp kan arbetsförmedlingen skicka arbetslösa till bordeller, och unga arbetslösa skulle naturligtvis vara attraktiva på bordeller, ett av mycket få yrken som inte skulle kräva gymnasiekompetens, så att t o m 15 åringar skulle kunna få jobb direkt efter grundskolan (om nu inte grundskolan också kortas ned till 6 år). Alliansen vill ju också införa fler skatteavdrag för tjänstesektorn, och där verkar ju också sexköp stå högt upp på listan, en majoritet av de borgerliga riksdagsledamöterna var ju trots allt motståndare till att sexköpslagen infördes.

 4. Kalle
  9 maj, 2010 at 11:52

  Hon och ”Ursula” kan ju vara föregångare då och fnaska i sann fri företagsamhet enligt salladsbar-principen….

 5. N
  9 maj, 2010 at 14:28

  ”Att vissa inte vill att ens dotter jobbar på just en bordell är endast en rest av den svenska hederskulturen.”

  Sorry jon, men det här var det dummaste jag läst i år!

  • N
   9 maj, 2010 at 16:36

   Det handlar inte om argumet jon! Det handlar om människovärdet. En människa, en dotter eller en son är ett liv som är för heligt för att fungera som trasa för en massa människor som inte kan få ligg på normala vis.

   Och det framgår tydligt att du inte har barn. Kom inte och påstå att du har fem stycken för då skulle du inte ens ifrågasatt Jinges argument. Som sagt, man måste ju förstå vad det är man diskuterar. Att inte vilja att ens barn ska bli prostituerad är precis lika normalt, dvs för normalt funtade, som att inte vilja att ens barn dör av en överdos eller blir påkört av en lastbil. Allt annat är fullständigt befängt.

   • 9 maj, 2010 at 17:12

    Det är jag övertygad om, innerst inne så förbannar de sitt öde. Det är väl bara porrkonsumeterna som inbillar sig något annat.

    • 9 maj, 2010 at 17:44

     Lägg ner skitsnacket nu. Sådant du inte vet nåt om ska du inte dra alltför mycket syre om!

  • nature
   10 maj, 2010 at 09:30

   Medhåll!

 6. N
  9 maj, 2010 at 14:31

  Är Camilla så desperat att hon övervägt saken? En sprinter funderar ju inte över införskaffande av kryckor. De här med liberaler och sexhandel börjar bli intressant. Har man så lite mellan öronen så kanske man inte får så mycket kärlek gratis :-D

 7. Sara G
  9 maj, 2010 at 14:32

  Det har knappast med hederskultur att göra, utan mera om mentalhygien! Vem vill att ens dotter ska sjabbla bort sitt liv på en massa kåta gubbs! Det är ovärdigt!

  • Martin Forsman
   9 maj, 2010 at 16:36

   Det är ohygieniskt och bevisat skadligt ur mental synvinkel att jobba som prostituerad. Det är en enorm överrepresentation bland prostituerade vad gäller drogmissbruk, könssjukdomar och psykiska skador. Detta är enligt mig fullt tillräckligt för att jag ska avråda mina framtida barn att arbeta med det oavsett om det legaliserats.

   Blir så trött på er frihetsfundamentalister.

  • Sara G
   9 maj, 2010 at 17:38

   Ta det som du vill! Borde kanske skrivit ohygeniskt….

 8. 9 maj, 2010 at 16:46

  Äh, sluta fråga vad man skulle tycka om dottern skulle arbeta på bordell. Fråga hellre vad frugan eller mannen skulle tycka. ;-)

  Som jag alltid brukar säga, det är då man verkligen får reda på om liberalerna menar allvar.

 9. jang
  10 maj, 2010 at 13:00

  I stort sett alla ser ned på prostituerade. Samhället behandlar prostituerade som skit. Argumentet ”skulle du vilja att din dotter fnaskar” är därför värdelöst som argument. Ingen vill ju att omgivningen ska se ned på ens barn, oavsett om man tycker att prostitution ska vara lagligt eller ej!

Comments are closed.