Den lelle apajäveln


Att det finns poliser som är rasistiska råder det ingen som helst tveksamhet om. Det har alltid funnits rasister inom alla yrken, men när rasism förekommer inom myndigheter så måste ledningen göra något åt saken.

AB: ”Under Rosengårdskravallerna gjorde polisen flera rasistiska uttalanden riktade mot ungdomarna i stadsdelen. – Den lille jävla apajäveln. Ska jag göra han steril när jag får tag på honom, frågar en polis sina kolleger. Det hela fångades på film – i dag anmäls händelsen. Filmen är inspelad av en polis inne i polisbussen och visar ungdomar på gatorna i Malmöstadsdelen Rosengård under kravallerna 18 december förra året.”

I det här fallet så är polismannen identifierad och högsta polischefen uttalar sig såhär i Aftonbladet.

AB: ”Ulf Sempert, högste polischef i Malmö, kommenterade i går det hela för Sydsvenskan. – Det är skandalartat att poliser uttalar sig på det här sättet. Fullständigt oacceptabelt. Vi kommer inte att ge oss, det här kommer vi gå till botten med. Enligt Sempert kan konsekvenserna för de som uttalat sig bli eventuell förflyttning. I dag tänker han även anmäla händelsen till Riksenheten för polismål. – Det kan ligga någonting i de här uttalandena som kan vara straffbart.”

Straffbart eller inte så bör den eller de polismän som har den sortens åsikter skiljas från sin tjänst i avvaktan på utredning. Vi kan inte ha den sortens ”poliser” på skattebetalarnas lönelista. Ett absolut krav vi kan ställa på en beväpnad polis är att

vederbörande har omdöme och vettiga värderingar. Det har nu några poliser i Malmö visat att de saknar och därmed är diskussionen över.

Det handlar inte om politisk korrekthet utan det handlar om allmänhetens förtroende. Ett förtroende som är nödvändigt för att polisen ska kunna fullgöra det arbete som de är satta att sköta. Stängs inte dessa poliser av omedelbart så måste samhället ta bort ledningen, då är nämligen rötan spridd inte bara på gräsrotsnivå.

Andra om: , , , , , , , , , , it AB DN SvD SDS [tags]Polis, Rasism, Malmö, Skattebetalarna, Jihad i Malmö, Apajäveln, Etik, Moral, Människosyn, Ansvar, Politik[/tags]


25 svar till “Den lelle apajäveln”

 1. Ett trist agerande som nog är betydligt vanligare än vad många tror. Problemet är att det inom polisväsendet inte finns någon vilja att rensa ut skitstövlarna i egna leden. Tvärtom sluter man upp och skyddar den minoritet som misshandlar och kränker folk i skydd av sitt ämbete. Det är en olycklig tolkning av kårandan.

  Förtroendet för polisen bibehålls då det stora flertalet inte vill tro att poliser agerar på det här sättet. Och den närmsta tiden kommer vi se olika polisbefäl uttala sin bestörtning och förvåning över vad som nu skett i media.

  Vad som är förvånande är att man presenterat filmen till rätten utan att för den skull – en rimlig slutsats – förvänta sig någon direkt reaktion på vad som faktiskt där framkommer.

  Jag är övertygad om att de flesta poliser är kompetenta och gör ett utmärkt jobb. Men det är deras uppgift att rensa ut den minoritet som inte är det. För det är den minoriteten som svärtar ner polisens anseende och som bidrar till att skapa antimedborgare.

 2. Det här var väl bara en liten film som åklagaren valt ut för att bevisa ett helt annat brott. Om oberoende pols gick igenom all film som malmöpolisen tog där, så skulle nog många fler poliser behöva skiljas från sin tjänst.

 3. Äckligt med rasister inom polisen. Hur fan rekryteras snutar egentligen? Från Sverigemoderaterna?

 4. Sorgligt,
  Men tror att det är ganska vanligt. Kommer ihåg för något år sedan då nyutexaminerade poliser med invandrarbakgrund blev välkommnade med att ha överkryssade foton hos stockholms polisen.

  • Sådana människor behövs inte inom polisen Freddo. Det är för jävligt att de inte kan sorteras ut redan när de söker till Polisskolan.

 5. Det som jag tycker är märkligt i saken är inte vad som sägs i filmen, utan att den används i en rättegång med det innehållet.
  Det minst förvånade hade ju varit att polisledningen hade låtit filmen försvinna med motiveringen att den var oanvändbar även om det hade inneburit att de åtalade hade gått fria.
  Så frågan varför släpptes den igenom, var det för att polisledningen var hemmablind, vill de bli av med vissa eller är de så att inkompetenta att de inte insåg reaktionen.

 6. Det läskigaste är som sagt den otroliga apologi som de bemöts med från etablissemanget och den trygga (men ack så rädda) medelklassen. Polisen kan begå vilka misstag, ja vilka brott som helst och det finns alltid en stor mängd människor som är beredda att försvara dem eftersom de ”jobbar inom en så tuff nivå” eller hur det nu kan låta. Och tanken på att en polis skulle dömas i rätten är ju så avlägsen att den knappt ens finns, en bråkdels bråkdel av anmälningarna leder till åtal och en bråkdels bråkdel av åtalen leder till fällande dom och i en bråkdels bråkdel av fallen blir straffet någorlunda kännbart…

  ”Närpolisreformen har kapsejsat. Allt färre poliser jobbar i nära kontakt med folket, allt fler gömmer sig i sina bilar och i sina militariserade uniformer. Jag hoppas och tror att polisvåldet har minskat. Men många av de hårdingar jag jobbade med är ju chefer nu. De anger tonen för de nya polisaspiranterna.”
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=377109&previousRenderType=6

 7. Det är fan-i-mig skandal att det finns snutjävlar som är fullblodsrazzar!

  Vafan, har de ingen jkontroll över vilka jävla dårar de tar in?

 8. Polisens agerande är näst intill satt i system. Läs boken ”Sveriges Lika Lag” och förfasas över hur rasistiska kommentarer är vardagsmat, hur de som vill förklara orsakerna till kriminalitet med miljön kallas ”sossepoliser” och att den gängse lösningen på många kriminella problem är att utvisa invandrare.

 9. Problemet är att rekryteringen till Polisen sker enligt rasbiologisk mall från 1936.
  Det skall bli intressant o se hur de kommer att soppa detta under mattan igen på sin höjd blir väl poliserna avstängda i en halv dag med full lön.
  Det som vore rätt är att de tvångssteriliserades så att man rensar ut dem ur genpoolen.
  Eftersom ingen reagerade på filmerna tidigare dvs åklagare poliser i utredningen andra som sett filmen o inte annmält det inträffade redan då de såg dem bevisar att hela organisationen har samma åsikter.
  Men om tex deras kollegor inte skulle vara rasister så skulle ju dessa poliser ”ramla o slå sig” redan på polishuset eftersom de gör deras jobb svårare.

 10. Hej! Såg att Jimmie Åkesson tydligen skrivit en krönika som är uppe på Expressens hemdsida. Blev obehagligt överraskad och kunde inte förmå mig att läsa den. Bara blotta tanken på att SD får uttala sig på en såpass ”stor” tidning fick mig vilja spy. Undrar bara om du uppmärksammat det och vad det kan innebära när SD börjar behandlas som ett ”vanligt”(när dom uppenbarligen inte är det) av de stora medierna?

 11. Problemet är i det svenska rasistiska samhället. Det är ofta jag hör liknande kommentarer om personer som inte ser ariska ut. Möjligen var polisernas kommentarer grövre än vanligt.

  I ett icke rasistisk samhälle finns det inte en polis som öppet företräder rasismen

  I ett demokratisk samhälle skall vi inte åsiktsregistrera polisen

 12. Att så många poliser (för jag antar att dom e poliser) skriver in rasistiska och hotfulla kommentarer här bevisar ju bara ännu mer hur illa det är ställt inom polisen.
  Men det är bra att ni visar allmänheten hur starkt ni brinner för att få fortsätta utöva rasistiskt våld mot barn..

  Att många poliser pga sitt beteende är kriminella är ingen nyhet. Det är dock skrämmande att det är så här utbrett.
  Man blir ju verkligen livrädd varje gång en polisbil åker förbi trots att man är laglydig.
  Kunde lika gärna vara en pikétbuss fylld av skinheads med license to kill.

  Vem skyddar egentligen samhället från polisen?

 13. De här kommentarerna är självklara för polisen, de tyckte de inte de var något konstigt att vissa det i rättegången.
  Fy fan så korkade. Vad trodde de. Hahahahahahahaahahahhaha som man bäddar får man ligga!!!!!!!!!

 14. Poliserna kommer säkert att skylla på ”jargong” men tyvärr visar deras attityd på något helt annat. Vi vettiga människor skulle aldrig få för oss att säga något liknande ens privat för det låter så jäkla illa. Att en polis fäller dessa kommentarer visar på hur de tänker i grupp. Alla poliser i den bilen är helt klart rasister. Ingen vettig människa, inte ens en polis skulle fälla en sådan kommentar om han inte visste att den skulle gå hem i gruppen.

 15. Skriver man rasistiska kommentarer så hamnar IP-numret i kommentaren i.s.f. rasismen. Där får det ligga tills sökmotorerna hunnit skanna in det.

 16. Vice chefsåklagare Bo Birgerson säger till SVT:

  ”Jag kan inte mörka eller redigera material. Jag gjorde den bedömningen att det som sades i bussen inte var olagligt.”

  Det är intressant att en åklagare inte anser det vara olagligt för polisen att fälla rasistiska kommentarer och uppmana till misshandel! Skulle tro att även Malmös rättsväsende bör belysas närmare kring vad som nu framkommit.

 17. Kan vi inte släppa myten om att ”det bara är en liten grupp rötägg och alla snälla poliser bara håller dom om ryggen”?
  Det är ingen liten minoritet. De e såhär de tänker, såhär de pratar, och framförallt så dom agerar. Tänker på alla jag känner som misshandlats av polisen till olika grad.
  Hoppas inte dessa as fick tag på någon att skada den kvällen. Men de skaffade dom sig säkert.
  Fyfan för dom djävla asen…
  Förorter, förena er, organisera er, och slå tillbaka!

 18. Har dom slutat redigera sina filmer ?

  Jag vill minnas att delar av kåren uppvisade ett visst mått av talang i samband med skotten i Göteborg under toppmötet, samma filmsekvens fanns med olika ljudupptagningar …

 19. Är det jag eller har folk missat nåt? Det värsta med filmklippet är i n t e glåporden, polisherrarna tävlade i vem som ska de värsta sakerna med den killen de snackade om, våldet alltså!! Och skulle de göra det, skulle det komma ut då??
  Visste finns det rötägg överallt, men just i polisyrket borde det vara nolltolerans i sådana situationer!! Det finns absolut ingen ursäkt för det de sa och det de sa att de skulle göra, oavsett hur extremt situationen är, de får för sjutton utbildning för att klara av det!
  Man börjar undan för undan förstå varför ungdomarna betedde sig så extremt!!