De som redan har -viktigast för alliansenIdag tar Aftonbladet upp det faktum att funktionsnedsatta nu är på väg att mista sina ledsagare, i vart fall delvis. Det är typisk högerpolitik, vi har inte råd med dem för att de som arbetar behöver pengarna bättre, eller om det är försvarsmakten.

AB: ”I går rapporterade Ekot att färre svenskar kommer att kunna leva ett självständigt och gott liv. Orsaken är en dom i Högsta förvaltningsdomstolen från i februari gällande ledsagare. En ledsagare är en person som är anställd av kommunen för att utföra fritidsaktiviteter med funktionsnedsatta personer. Det kan handla om att gå på bio, museer eller fotbollsmatcher. Traditionellt har omkostnaderna för ledsagarens aktiviteter betalats av kommunen. Men nu har Boden, Eslöv, Falkenberg och Helsingborg valt att sluta betala med hänvisning till den omtalade domen.”

Den sociala nedrustningen pågår på alla fronter, att människor skickas till arbetsförmedlingen trots att de är döende i cancer har vi fått vänja oss vid, först när anhöriga ställer till med ett himla liv, något som dessutom når tidningarna, så kan det bli rättelse. Alla de som inte har anhöriga som kan hjälpa dem att bråka blir också – utan hjälp.

Det här sker samtidigt som de som bor i rika kommuner eller kommundelar får lägre skatt och bättre kommunal service, allt enligt gamla beprövade högerrecept. Frågan är väl när rullstolarna börjar rulla mot Rosenbad? Det skulle bli en medialt jobbig sits för Fredrik Reinfeldt.

it Andra om: , , , , , svd dn sr gp svt


7 svar till “De som redan har -viktigast för alliansen”

 1. Det är inte ledsagarna i sig som försvinner, men man slutar betala deras utgifter t.ex. biobiljetter.
  Illa nog, i och för sig.

 2. Landets empatilösa ledning sätter allt djupare spår, med allt vad det innebär av oskyldiga offer, och tar även domstolarna till hjälp för att manifestera empatilösheten. Ruggigt.

 3. Fy Farao, för Reinfeldts alla empatilösa ”reformer”!
  Karln kan knappast längre betraktas som mänsklig
  och anständig längre…
  Han struntar ju fullkomligt i solidaritet
  och rättvisa med de allra svagaste,
  det är närmast
  ruggig att åse
  hur han gynnar sina ”klasskamrater.”

 4. Detta scenarier såg jag alla redan för tio år sedan när jag läste hans bok om att:
  ”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras”. Jag säger som Peter Akinder på Östra Småland att denne man är egenskapslös och totalt utan empati för de människor som egentligen skulle behövt dessa skattepengar på 80-100 miljarder, dvs de arbetslösa, sjukskrivna och pensionärerna. Och det jävligaste är att dessa pengar som dessa grupper skulle behöva för en trygg var- och helgdag kan drabbas av dessa ekonomiska nedskärningar från en dag till en annan. Nu går dessa pengar istället direkt ned i fickorna på den från fastighetsskatt och förmögenhetssaktt berikande skatteadelklassen.
  Måste vi leva i ett sådant här förtryckande samhälle eller måst vi fly till Nordkorea!?=

 5. Sorgligt nog löser det förmodligen inga problem att evakuera till Nordkorea. De har ju sin Rajnfällt även om styrelseskicket kallas något annat än här.

  För övrigt meddelar dagens nät-expressen att forskningsresultat nu föreligger i Amerika. Där har man, enligt ’bladet’, kommit fram till att rika personer är mindre empatiska och mer själviska än fattiga. Den intresserade kan läsa hela artikeln på http://www.expressen.se/ekonomi/1.2524690/nu-ar-det-bevisat-fattiga-ar-snallare

 6. ”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras”

  Det vad Reinfelt menar är att ”alla som inte har jobb och har inkomst får klara sig best fan dom vill”.
  M.a.o alla dom sjuka, handikappade,och som på annat sätt är Arbetsoförmögna genom olyckor m.m ,kommer i Moderat Sverige i framtiden bara få Försörjningsstöd,(Soc:peng).
  Och det är på väg att ske med rasande fart.
  Det är bara de enstaka fallen som då och då dyker upp i media som får allmänheten att reagera,men snart glöms detta bort.
  Man försöker ”mörka” det här till varje pris för allmänheten på olika sätt för att folk inte skall få veta.Det sker vidriga Övertramp från Försäkringskassans sida som aldrig kommer till allmänhetens kännedom.

 7. Finns det någon opposition då som vill något annorlunda? Jag ser eller hör inte någon sådan särskilt ofta. Man tycker att massarbetslöshets-fiaskot skulle vara tacksamt att använda, men man kanske anser att nivån ligger helt rätt. Och ingen gick väl så hårt åt sjuka (rena gatloppen i media med alla beställda ”utredningar”) som (s) under de djupblå åren 96-06??