Danmark vinner med 2-1

Nu är jag inte mycket för att spela om pengar, men om jag skulle ha satsat en tjuga så vore det på en bortavinst för Danmark med två mål mot ett.


Jag är visserligen patriot när det gäller idrott, men jag tror att Sverige förlorar för att man egentligen bara har en toppspelare, resten av laget är utbytbart. Dessutom har Sverige hemmamatch och enorma krav på sina axlar, sådant brukar inte svenska lag klara speciellt bra, framförallt inte på hemmaplan. Visst har laget en hyfsad chans, men då tror jag att de måste göra mål redan i första kvarten. Annars blir det för mycket nerver och man går som vanligt in för att spela 0-0.

Är det något som de blågula är bra på så är det att spela 0-0. Hade kvalmatchen gällt att komma till VM i 0-0-matcher så hade de svenske till och med haft en mycket god chans till medalj. Nu tror jag att matchen i tidningarna kommer att beskrivas som en serie av långa bollar på Zlatan, men inte ens han kan springa ifrån ett danskt försvar, spelare som kommer att hårdmarkera just honom.

Lyckligtvis så innebär en förlust ikväll troligen att Lars Lagerbäck blir alltmer ifrågasatt. I bästa fall så kommer laget att få en ny coach på kuppen, något som givetvis kan behövas. Sedan ser jag till min förfäran att Henrik Larsson tydligen ska spela från start. Är det ingen som berättat för Lagerbäck att

han ännu inte har gjort något mål den här säsongen?

Media gör som vanligt, de trissar upp förväntning-
arna till de grad att man kan förledas att tro att matchen redan är vunnen.

i Andra om: , , , , , , , , , t ab12 ex12 dn12 svd1 gp

[tags]Fotboll, Zlatan, Henke, Lagerbäck, 1-2, Mediekritik, Danmark, Råsunda, VM-kval, Politik[/tags]

  13 comments for “Danmark vinner med 2-1

 1. 6 juni, 2009 at 16:46

  Du har fel jinge, henrik larsson har gjort 3 mål på 12 matcher i allsvenskan i år!!!!! dock dåligt för att vara han!!

  • 6 juni, 2009 at 16:57

   Jag läste uppgiften i Expressen. Det kanske var vänskapsmatcher?

 2. larne
  6 juni, 2009 at 17:25

  bara att Larsson placerar sig bra är mer värt än något annat alternativ

 3. 6 juni, 2009 at 17:31

  http://www.hif.se/Lagen/A_lag/truppen/henrik_larsson här har du hans statistik i år

  tror det står iden här texten med http://www.sr.se/cgi-bin/radiosporten/nyhetssidor/artikel.asp?ProgramID=2835&Nyheter=1&artikel=2885506

  vet faktiskt inte vad expressen syftade på, kanske matcher i landslaget utan mål?

  • 6 juni, 2009 at 17:44

   Möjligen var det en annan blaska, men jag reagerade på uppgiften och drog givetvis slutsatsen att han är för gammal, vilket jag ändå tycker. Jag tror att svenskarna får det svårt, men danska tidningar tycks tippa svensk seger (politikken) vilket tyder ännu mer på att det går åt pipsvängen. Såg att DN sade att det var en krismatch för Lagerbäck oxo, alltid nåt…

   • 6 juni, 2009 at 18:11

    Undrar f.ö. hur Danmark kommer försöka neutralisera Zlatan. Sätter de en gubbe speciellt på honom eller?

 4. 6 juni, 2009 at 18:33

  MYcket möjligt att tex daniel agger om han är spelklar punktar zlatan, hur som helst så kommer nog hela den danska backlinjen lägga mycket fokus på herr Z vilken ju kan skappa ytor för dom andra spelarna i swe!

 5. 6 juni, 2009 at 18:41

  Jinge, ja det skulle jag tro att dem gör. Sätter säkert den bråkigaste dem har på honom för att kanske tidigt satsa på att få honom ur balans, vilket ifs kan bli tufft då Zlatan inte alls är lika temperamentsfull som tidigare. Eller satsar dem på en vanlig punktmarkering, hög press och att göra honom ikke spelbar hela tiden och aldrig låta honom komma in i matchen helt enkelt. De senare altenativet skulle jag gissa på. Hur som helst så kommer Danskarna få det svettigt mot en Zlatan i absolut toppform. Bara att hoppas på att det släpper med målskyttet i landslaget, just idag.

 6. jon
  6 juni, 2009 at 18:52

  Alltid så pessimistisk, jinge..

  • 6 juni, 2009 at 21:54

   Jon: Alltid så pessimistisk, jinge.

   På goda grunder faktiskt! Nu bör Lagerbäck sparkas, omedelbart!

   Fick jag rätt eller fick jag rätt??

 7. Mikael
  6 juni, 2009 at 22:00

  Byt ut Lagerbäck mot en hösäck iförd joggingdress. Han vill ju ändå att spelarna skall coacha själva.

 8. 6 juni, 2009 at 22:08

  Hur tänkte du där? Sverige har ”bara” en toppspelare? Och Danmark har många fler?

 9. Ingmar
  6 juni, 2009 at 23:36

  jag tror att Sverige förlorar för att man egentligen bara har en toppspelare

  Jodå att Sverige skulle ha en god ”chans” att förlora den här matchen var väl inte alltför svårt att misstänka men vem var toppspelaren du syftade på? Möjligen någon av bröderna Elm, eller? ;-)

Comments are closed.